به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نشست تخصصی که به همت کارگاه قصه و رمان حوزه هنری و با مشارکت خانه کتاب برگزارمی شود، جواد افهمی و محمد کاظم مزینانی این کتاب را به بوته نقد می کشند.
نویسنده رمان فراگاه "هات" محمد علی قاسمی رییس حوزه هنری استان ایلام است. وی" هات" را در کردی جنوبی به معنای "آمد" معنا کرده است. از این نویسنده تا به حال کتابهای داستانی چون به «نام تمام گمشتگان یحیاست»(داستان کوتاه 6 جلد)، «بوو مرشین»(رمان)، «حیات سرو» (داستان کوتاه)، «زمزمه عشق»، «سمفونی جای رفتن»، «عزیزبومی»(رمان) که درجشنواره پانزدهم کتاب سال دفاع مقدس به عنوان رمان برگزیده انتخاب شد اشاره کرد.
به گفته محمدعلی قاسمی، ادبیات دهه نود، خصوصا داستان و رمان دیگر ادبیات سرگرمی و وقت گذرانیهای مفرح نیست. بلکه ادبیات تامل و آگاهی است. از این رو آثار جدیدش با آرم ادبیات «فراگاه»، میخواهد این تاملگرایی و آگاهی را به خواننده نشان دهد.
نویسنده در کتاب "هات" هیجده گره در داستان آورده است که در گره اول نویسنده، داستان را این گونه آغازکرده است: «هات. باخدا هیچ میانه خوبی نداشت. سیگاری گیراند و تف تلخی حواله زمین کرد. پیشانی اش لوچ انداخت. با آن گیوه ها لخ لخ کنان راه می رفت. انگار اعدامی ای بود که او را به پای دار اعدام می بردند. آیا قاتل بود؟ کسی به درستی نمی دانست. انگار داشت با او حرف می زد:
مگر چه کرده بودی که این گونه دلت در تلاطم بود!؟ مثل باد گرمسیری در خود لوله می شدی و می پیچیدی و برسطح صخره ها و سینه تپه ها فرو می نشستی و باز می آمدی. می رفتی و از نظرها غایب می شدی. می رفتی وردی از غبارخاکستری دشت های گرم و سوزان، بر جای می گذاشتی. شبیه سمندی که نه چون باد، که صاعقه وار دل خود را هی می کردی و در ورای تپه ماهورها از نظرها محو می شدی؛ مثل همیشه، همیشه آن آمد و رفتن های عجیب، که آدم حس می کرد این آخرین آمد و رفت توست.»
قرار است رمان فراگاه "هات" توسط محمد کاظم مزینانی و جواد افهمی مورد نقد و بررسی کارشناسانه قرار گیرد. قاسمی این رمان را به روح شهید عدنان ثابوته یکی از دلیر مردان جنگ تحمیلی در استان ایلام، تقدیم کرده است.
رمان "هات" را محمد علی قاسمی مدیر حوزه هنری استان ایلام، به سفارش مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری در 304 صفحه نگارش کرده و توسط انتشارات سوره مهر در سال 92 وارد بازار کتاب شده است.
علاقه مندان می توانند از ساعت 15:30 به سالن اوستای حوزه هنری ؛ واقع در خیابان سمیه - نرسیده به خیابان حافظ - حوزه هنری مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما