به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، متن این بیانیه به شرح زیر است:
استان ایلام به عنوان میراث دار، یکی از کهن ترین جلوه های تمدنی تاریخ بشر، سزاوار آن است که با تکیه بر فضیلت های انسانی، فرهنگ دیرین و مجاهدت های خستگی ناپذیر ساکنانش جایگاهی در خور شأن خویش در کشور پهناور ایران اسلامی احراز نماید.
خاصه آنکه، دلاور مردمان غیور این استان در دوران طلایی دفاع مقدس نیز، همچون همیشه تاریخ ، با مقاومت و جان فشانی وصف ناپذیر، وظیفه مرزبانی خود را به نیکی ادا نموده، کارنامه درخشان و پرافتخاری از خویش به یادگار نهاده اند.
معرفی فرهنگ و تمدن این استان، بازنمایی فضیلت های این مردم و یادآوری مجاهدت ها، رشادت ها و دلاوری های ایشان در کنار یادآوری محرومیت های این استان، وظیفه همه مسؤلان، پژوهشگران، نویسندگان و هنرمندان در سراسر ایران اسلامی است.
بدیهی است در این میان؛ یارمهربان، سخنگوی خاموش و معلم دانا، یعنی کتاب ، بهترین ابزار برای انجام این رسالت خطیر خواهد بود.
براین اساس نخستین جشنواره¬ی ملّی کتاب ایلام با هدف رشد و گسترش تولید و نشر کتاب های ارزشمند در این خصوص و پاسداشت تلاش نویسندگان و مؤلفان سراسر کشور، در حال برگزاری است و هیات داوران متشکل از پژوهشگران، هنرمندان و اساتید با سابقه دانشگاه به عنوان بخش کوچکی از اصحاب دانش و فرهنگ این مرز و بوم، ضمن قدرانی از حسن آغاز این حرکت مبارک فرهنگی، استمرار و گسترش آن را در سایه تاییدات الهی و همکاری اصحاب قلم و مسؤولان خدوم استان ایلام، آرزو می کند.
پیش از بیان شیوه کار هیات داوران، توضیح فرایند داوری و اعلام آثار برگزیده، ذکر این نکته ضروری است که گزینش های هیات داوران، هرگز به معنای نفی قابلیت های پژوهشی نگارشی، هنری و ادبی سایر آثار نموده و بنابر اقتضائات ناگزیر امر داوری، بعضا با اختلاف امتیازی بسیار اندک با سایر آثار صورت گرفته است.
اما در باب فرایند داوری باید گفت؛ داوری با رعایت محدوده زمانی فراخوان، محورها و موضوعات اعلام شده، ضوابط و مقررات جشنواره و معیارهای استاندارد گزینش کتاب انجام شده و بر این اساس از یکصد و سی عنوان واصله پس از پالایش اولیه و خارج کردن آثاری که فاقد پیوند محتوایی با موضوع ایلام بودند.
پنجاه اثر به مرحله داوری راه یافتند و داوران در چهار گروه فرهنگی و هنری، اقتصادی، اجتماعی و بخش ویژه به بررسی دقیق آثار و امتیازدهی براساس معیارها و مولفه های تعیین شده پرداختند.
پس از تجمیع امتیازات و معدل گیری، آثار برگزیده در هر بخش را انتخاب نمود، بدیهی است مجلدات آثاری که با یک عنوان در دو یا چند جلد منتشر شده بود تحت یک عنوان مورد بررسی قرار گرفت و از میان آثار متعدد یک نویسنده در بخش های گوناگون، اثری که بیشترین امتیاز را کسب کرده بود، برگزیده شد.
در پایان با امید به اینکه ناشران و مؤلفان گرانقدر در سال های آتی با رعایت اصول علمی تدوین تاریخ شفاهی، روش تحقیق، تبویب و فصل بندی، نگارش فارسی، نمایه سازی، تنظیم فهرست، ویراستاری و استاندارد های چاپ و نشر بتوانند همچون گذشته آثاری فاخر را با موضوع ایلام تدوین نمایند.
پایان پیام/
نظر شما