خبرگزاری شبستان: روز گذشته، محمدرضا جعفری جلوه به عنوان مدیر جدید بنیاد سینمایی فارابی معرفی شد. دکتر مهدی گلجان، مدیرعامل بنیاد اندیشه اسلامی و مدیرکل اسبق مرکز مطالعات و تحقیقات سینما در این زمینه یاداشتی را در اختیار شبستان قرارداده که متن آن در پی می آید:
محمدرضا جعفری جلوه مدیر ناشناختهای در عرصه رسانه نیست. وی در نخستین سالهای پس از انقلاب به سازمان صدا و سیما پیوست و پس از 2 سال نویسندگی و به عهده داشتن مسئولیت برنامههای گوناگون فرهنگی، ادبی و هنری به مدیریت واحد نمایش رادیو برگزیده شد. وی 13 سال در رادیو نمایش حضور داشت و تحول قابل توجهی در این بخش ایجاد کرد. مهندس جعفری جلوه پس از آن به تلویزیون کوچ کرد و در فواصل زمانی متفاوت مدیریت شبکه های یک، دو و چهار سیما را به عهده گرفت. از جمله نقاط قوت مدیریت وی در شبکه 2 سیما میتوان به تولید سریالهای پرمخاطب و ارزشمند «همسران» و «پهلوانان نمیمیرند» اشاره کرد. جعفری جلوه در شبکه یک سیما نیز کارنامه قابل قبولی از خود به جا گذاشت و تلاش کرد این شبکه را به یک شبکه فرهنگی و پرمخاطب تبدیل کند. سریالهای پرمخاطبی چون «تفنگ سرپر»، «کیف انگلیسی» و «شب دهم» در زمان مدیریت جعفری جلوه ساخته و پخش شدند.
در سال 1384 جعفری جلوه به سمت معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب گردید و این انتصاب با استقبال سینماگران همراه شد. کارنامه 4 ساله جعفری جلوه در معاونت سینمایی طبیعتاً با فراز و فرودهای همراه بود، اما به گواه آمار و همچنین مقایسه دوره مدیریت وی با دوره 4 ساله بعدی، میتوان نتیجه گرفت که نقاط روشن عملکرد وی به مراتب بیشتر از نقاط مبهم است. معاونت سینمایی در دوره جعفری جلوه تلاشهای فراوانی کرد تا در کنار بهرهبرداری از ظرفیت شهرداری تهران برای ساخت سالنهای جدید و راهاندازی پردیسهای سینمایی در تهران، از طریق موسسه سینما شهر به بازسازی و تجهیز سالنهای سینما در شهرستانها بپردازد. این مساله یکی از نکات موفق کارنامه کاری معاونت سینمایی است و تاثیر مثبت پردیسهای سینمایی تهران بر اقتصاد سینما طی سالهای گذشته کاملا مشهود بوده است.
بازیهای رایانهای حوزه دیگری بود که معاونت سینمایی با ورود به آن موفق شد فعالیتهای مناسبی انجام دهد. البته محصولات عرضه شده فاصله زیادی با کیفیت جهانی داشتند، اما شروع این حرکت موجب شد در ادامه تلاشهای خوبی توسط بازیسازهای ایرانی صورت گیرد که نتیجه آن را در 1-2 سال اخیر دیدهایم.
از دیگر نکات مثبت کارنامه 4 ساله معاونت سینمایی در زمان حضور جعفری جلوه میتوان به «حمایت از توزیع و عرضه تولیدات سینمایی در شبکه نمایش خانگی» و «مبارزه با قاچاق فیلمهای اکران شده» اشاره کرد. با کاهش فاصله زمانی میان اکران و عرضه فیلمها در شبکه نمایش خانگی و افزایش چند برابری تیراژ فیلمها (که منجر به کاهش قیمت و دسترسی آسان مردم به فیلمهای سینمایی شد)، مشکل قاچاق فیلمهای روی پرده تا حد زیادی برطرف شد. در واقع شبکه نمایش خانگی که به دلیل فعالیت گسترده شبکههای قاچاق فیلمهای روی پرده به سمت ورشکستگی میرفت، با این اقدام معاونت سینمایی از نابودی حتمی نجات یافت.
با توجه به آنچه گفته شد، بازگشت جعفری جلوه به سینما و نهاد مهم و تاثیرگذاری چون بنیاد سینمایی فارابی را به فال نیک گرفته و امیدواریم این انتخاب موجب شود سینمای نجیب و شریف ایران، روزهای بهتر و پربارتری را تجربه کند.
پایان پیام/
نظر شما