به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در چهارمین کنگره سراسری خانه کشاورز دیدار با مردان و زنانی که در صحنه امنیت غذایی کشور و اقتدار این مرز و بوم تلاش میکنند برای رئیسجمهور یک افتخار است. من خیلی با فضای کشاورزی بیگانه نیستم، من یک روستازاده هستم و در کنار دوران تحصیلاتم در نوجوانی در دبستان، گاهی کار کشاورزی هم داشتم و اگر دست پینه بسته افتخار است که هست، من هم در سن 10-11 سالگی در فصل تابستان به خاطر کار کشاورزی دستهایم پینه بسته بود.
رییس جمهور با اشاره به اینکه کشاورز میافشاند اما رویش آن بذر به دست و با اراده حق است، گفت: زارع کلمه زیبایی است، این نام خداست، خدا خود را زارع میداند، زارع یکی از نامهای حق است و زارع واقعی خداست و کشاورزان وسیله زراعت را آماده میکنند.
وی گفت: کشاورزی مایه مباهات و افتخار برای همه دست اندرکاران این بخش مهم است، کشاورزی هم برای بخش توسعه کشور و هم برای بخش امنیت ملی کشور مهم است، بخشی از این امنیت، امنیت غذایی است. آب مایه حیات است و خاک همان فراش و سرزمینی است که بر روی آن زندگی میکنیم و همه رویشها و تولدها در این پهنه اتفاق میافتد، حراست از خاک شاید در نظر بعضی ناچیزترین شیء در زندگی تلقی شود اما باید صدها و گاهی میلیونها سال تحولی پشت تحولی رخ دهد تا این خاک آماده در اختیار ما قرار گیرد، با خاک آماده برای کشت بیرحمانه رفتار شده است.
روحانی گفت: آنگاه که به فکر مسکن و شهرسازی، ساخت وساز، جاده، پل و هر گونه تغییر و تحول روی زمین بودیم کمتر فکر کردیم جای مناسب آن کار را پیدا کنیم و زمین آماده کشاورزی را به محل ساخت سکونت تبدیل نسازیم، کمتر فکر کردیم جایگاه شهر را به درستی انتخاب کنیم و باغها ودرختها ناجوانمردانه تخریب شدند. این تأسفی است که جبران آن سالیان دراز به طول خواهد انجامید.
رییس جمهور همچنین گفت: از لحاظ آب در مضیقه هستیم، کشور ما از نظر بارندگی جزء سرزمینهای پرآب نیست، کشوری که بارندگی متوسطاش 230، 240 (میلیمتر در سال) باشد میتواند جزو کشورهای خشک باشد پس باید قدر قطره قطره آب حیات این سرزمین را بدانیم. برای بهره برداری بهتر از آب نیاز به تدبیر و برنامه ریزی و نیاز به سرمایه داریم.
روحانی افزود: امان از سرمایه که حرف هیچ کس را گوش نمیدهد و فقط سود را میفهمد و هر کجا سود بیشتر باشد البته سودی توام با امنیت و پایداری به آنجا میرود و توصیه هیچ کس را گوش نمیدهد. هر چه بگویی که کدام بخش نیاز به سرمایه دارد ولی آن همانند آهوی فراری است که به دنبال سود میگردد و در اینجا به مداخله دولت نیاز است.
رییس جمهور گفت: شاید بخش خصوصی حاضر نباشد، تمام سرمایه خود را در این بخش صرف کند، در اینجاست که باید تشکلها به کمک دولت بیاییند و دست به دست هم بدهند و خیرینی که در صحنههای نیاز یک امت و ملت با سود کم اما با اعتقاد به برکت آن سود کم به صحنه میایند همه باید دست به دست هم بدهیم. خیرین که فقط مدرسه ساز و مسجد ساز نیستند.
روحانی گفت: بخش کشاورزی نه تنها غذای مردم را تامین میکند بلکه موجب استمرار حیات جامعه است، هر روز ما از دست رنج کشاورزان قدردانی میکنیم هر بار که در کنار سفره غذا قرار میگیریم و در پایان الحمد الله را میگوییم در واقع حمد خدای را به جای میآوریم و از آنهایی که سفره مردم را رنگین کردند سپاسگزاری میکنیم. افتخاری وجود ندارد که سفره ما را کشاورزی دیگران آباد کند، از امریکای لاتین گرفته تا شمال آفریقا، اروپا و آسیای دور همه و همه از زراعت آنها آثاری در سفره ایرانی کم و بیش یافت میشود و این افتخار برای ما نیست.
رییس جمهور گفت: کشوری که در سالهای گذشته در بهترین شرایط در آمد ارزی بود و سالانه چیزی حدود صد میلیارد دلار درآمد ارزی بود. کجاها سرمایه گذاری شد چطور در این فرصت طلایی ما نتوانستیم بخشهای مختلف و در راس ان بخش کشاورزی را احیا کنیم بخش کشاورزی ما سرمایه و تخصص میخواهد.
چهارمین کنگره سراسری خانه کشاورز صبح امروز (دوشنبه) با حضور تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، تلاشگران و فعالین در این عرصه و کشاورزان نمونه کشور در مجتمع فرهنگی- اردویی شهید باهنر تهران آغاز شد.
پایان پیام/
نظر شما