به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، برای نخستین بار در دولت یازدهم و پس از سال ها مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران برای دیدار و گفتگو با رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی راهی وین شد.
قرار است دیدار یک ساعته عراقچی با یوکیا آمانو رئیس سازمان انرژِی اتمی ساعت 13 به وقت محلی در مقر آژانس آغاز شود و پس از آن دوازدهمین دور مذاکرات فنی و حقوقی ایران و آژانس به مدت 2 روز برگزار خواهد شد.
عراقچی پیش از سفرش به وین ادامه همکاریها با آژانس و ارائه رویکرد جدید ایران در مذاکره با آژانس و حل و فصل ابهامات و سوالات فیمابین ایران و آژانس را محور گفتگوی خود با آمانو توصیف کرد.
عراقچی همچنین خاطرنشان کرد: در این گفتوگوها درباره آخرین وضعیت مذاکرات با ١+٥ نیز بحث و تبادل نظر خواهد شد.
اولین دور مذاکرات کارشناسی با 1+5
مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 نیز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (هشتم و نهم آبان) در وین برگزار میشود.
براساس شنیده ها حمید بعیدینژاد مدیرکل امور اقتصادی و تخصصی بینالمللی وزارت امور خارجه کشورمان ریاست تیم هفت نفره کارشناسی ایران را برعهده دارد.
معاون وزیر خارجه کشورمان در این باره گفته است که کارشناسانی از وزارتخانههای نفت، تجارت و صنایع، و راه و مسکن به اضافه بانک مرکزی و سازمان انرژی اتمی کشورمان هیئت را همراهی میکنند.
در خصوص جزئیات تیم کارشناسی هسته ای ایران مرضیه افخم سخنگوی وزیر امور خارجه گفته بود که این وزارتخانه از نهادهای زیربط درخواست معرفی تیم کارشناسی هسته ای کرده است.
گفتنی است در مذاکرات اخیر ایران و گروه 1+5 (آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلستان، روسیه و چین) در ژنو که طی روزهای 23 و 24 مهر ماه (15 و 16 اکتبر) در این شهر برگزار شد، قرار شد پیش از نشست بعدی که قرار است 16 و 17 آبان (7 و 8 نوامبر) در همین شهر برگزار شود، کارشناسان هستهای، علمی و امور تحریم 6 کشور و جمهوری اسلامی ایران برای بررسی اختلاف نظرات و تهیه و تدوین قدمهای عملی تشکیل جلسه دهند.
ارتباط دهی مذاکرات سیاسی و فنی
با توجه به روندهای پیش رو و نتایج حاصله از مذاکرات دور قبل تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان و گروه 1+5 به نظر می رسد تمام تلاش ها براین است که پرونده هسته ای ایران از رنگ و بوی سیاسی به دور شود.
این تلاش ها در دوره های قبل هم انجام می شد اما طرف غربی با هراقدام در زمینه فنی مشکلاتی ایجاد می کرد اما این بار به نظر می رسد با ارتباط دهی بین مذاکرات ایران و آژانس و مذاکرات ایران و گروه 1+5 مسائل سیاسی جای خود را به مسائل فنی می دهد. همچنین تعیین کارشناس تحریم در تیم کارشناسی دو طرف نیز گام بزرگی است به منظور بیهوده شناخته شدن تحریم ها علیه ملت ایران.
پایان پیام/
نظر شما