مباهله حقانیت عصمت نبوت و امامت را به اثبات رساند

خبرگزاری شبستان:کارشناس مذهبی با بیان اینکه مباهله یکى از معجزات باقى اسلام است که سرشار از درس است، گفت:مباهله حقانیت عصمت نبوت و امامت را به اثبات رساند.

حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، کارشناس مذهبی با بیان اینکه پیامبر اسلام در روز مباهله با رفتار و کردار خودش حقانیت اسلام را به نمایش گذاشت، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت:در روز مباهله بنا بود مسلمانان و مسیحیان نجران در مورد یکدیگر نفرین کنندتا خدا هر آنکس را که دروغگوست عذاب کند.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: مباهله یکى از معجزات باقى اسلام است و هر فرد با ایمانى به‏پیروى از نخستین پیشواى اسلام، مى‏تواند در راه اثبات حقیقتى ازحقائق اسلام با مخالفان خود به مباهله بپردازد و از خداوند جهان‏درخواست کند که طرف مخالف، را کیفر بدهد و محکوم سازد.


کار شناس مذهبی با بیان اینکه مباهله یکى از معجزات باقى اسلام است که سرشار از درس است، گفت: مباهله حقانیت عصمت نبوت و امامت را به اثبات رساند.

 

وی به اعمال روز مباهله اشاره کرد و گفت: غسل، روزه، دو رکعت نماز مانند روز عید فطر، خواندن دعای مباهله، خواندن دعا بعد از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، صدقه دادن، زیارت امیرمؤمنان(ع) و خواندن زیارت جامعه کبیره از جمله اعمال روز مباهله است.

 

وی با اشاره به آیه 61سوره آل عمران که می فرماید"هرکه با وجود این علم سوی تو آمده با تو مجادله کند بگو بیائید پسران و زنان و نفوس خویش بخوانیم و تضرع کنیم آنگاه لعنت خدا را به دروغگویان کنیم"، افزود: داستان مباهله بزرگ ترین سند فضیلت‏براى اهل پیامبر است چرا که الفاظ و مفردات آیه حاکى است که همراهان پیامبر در چه پایه‏اى‏از فضیلت قرار داشتند.


این کار شناس مذهبی تصریح کرد: پیامبر اسلام(ص) در روز مباهله علاوه بر این که‏ امام حسن و حسین (ع)را فرزندان خود، و فاطمه(س)را یگانه‏زن منتسب به خاندان خویش مى‏خواند، از شخص حضرت على(ع)به عنوان‏"انفسنا" تعبیر مى‏کند و آن شخصیت عظیم جهان انسانى را به‏منزله جان پیامبر مى‏داند فضیلتى بالاتر از این که یک شخص از نظر معنویت و فضیلت‏به پایه‏اى برسد که خداوند بزرگ او را به‏منزله جان و روح پیامبر بخواند.

 

وی ادامه داد:در روز مباهله وقتی پیامبر(ص)علی، فاطمه حسن و حسین را با خود به میعادگاه برد و مسیحیان دیدند وی به قدری مطمئن است که تنها نزدیک ترین خویشاوندش را با خود آورده، بیمناک شدند و پذیرفتند که جزیه بپردازند.

وی افزود: مباهله در اصطلاح قرآن و روایات و غیر آن ها، به معناى ملاعنه (لعن و نفرین کردن دو طرف به یکدیگر) است این گونه که هرگاه دو گروه یا دو نفر درباره مساله اى مهم، مانند مسائل مهم مذهبى با هم گفتگو کرده و به نتیجه اى نرسند، در یک جا جمع مى شوند و به عنوان "آخرین حربه"، به درگاه خداوند تضرع مى کنند و از او مى خواهند تا درغگو را رسوا و مجازات کند.


این کار شناس مذهبی تصریح کرد: مباهله در لغت به معنای نفرین متقابل است و مباهله در عین سادگی حربه‌قاطعی برای اثبات حقانیت دین است.


پایان پیام/

کد خبر 307219

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha