رهبر انقلاب به کدام تاکید دارند، کمبود مسجد یا نصب مناره؟

خبرگزاری شبستان: موظف رستمی معتقد است اگرچه ساخت مناره برای مساجد لازم است اما در شرایط فعلی موضوع مهم تر کمبود مسجد است و تاکیدات رهبر انقلاب بر این موضوع نیز موید این مطلب است.

محمدعلی موظف رستمی، رئیس گروه توسعه و تجهیز فرهنگی مساجد سازمان تبلیغات اسلامی از تلاش برای جبران کمبود مسجد در کشور به ویژه در تهران خبر داد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: اگر می خواهیم در راستای توسعه مساجد و رفع کمبودها تلاش کنیم ابتدا باید نقش شکل گیری مساجد و هدف بنای آن در صدر اسلام را بدانیم.

 

وی بیان کرد: بحث ساخت مسجد و توجه به بحث افزایش کمیت مسجد باید در راستای توجه به کلام وحی مورد توجه قرار گیرد که می فرماید: «هدف از خلقت انسان عبادت است» بنابراین توجه به پایگاه و مکانی برای عبادت باید مورد توجه همگان باشد. 

  

وی با بیان اینکه باید برای کوی ها، مجتمع های مسکونی و نمازخانه ها باید مسجد محله و نمازخانه محله تعریف کرد، خاطرنشان کرد: در صورتی که نگاه مسئولان و طراحان این مجتمع ها به این شکل باشد مشکل کمبود مسجد جبران می شود.

 

موظف رستمی خاطرنشان کرد: در ساخت مسجد در تهران باید انقلابی ایجاد شود و تمام دستگاه ها و وزارتخانه ها در این زمینه وارد عمل شوند تا معنویت را در جامعه افزایش دهند.

 

این کارشناس حوزه مسجد در تشریح مشکلات مربوط به کمبود مسجد در تهران گفت: البته این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد که تهران یکی از شهرهای بزرگ است که روزانه میلیون ها مسافر در این شهر رفت و آمد دارند و قطعاً اقامه نماز یکی از مباحث مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد بنابراین باید زمینه تسهیل و تسریع مسافران به مسجد در تهران فراهم شود.

 

وی درباره اظهارات اخیر شهردار تهران مبنی بر پیش بینی 800 مناره برای 400 مسجد تهران گفت: تاکیدات مکرر رهبر انقلاب و کارشناسان این حوزه، در حال حاضر کمبود مسجد بزرگترین مشکل تهران در حوزه مساجد است از همین رو اولویت اول باید ساخت مسجد در دسترس مردم باشد و در درجه دوم افزودن نما و مناره به مساجد در دستور کار قرار بگیرد. استفاده از نمادهای دینی و سمبل های دینی در تهران به ویژه برای تازه مسلمان ها و توریست ها لازم است. ظاهر مساجد زمینه ساز ترویج دین در جامعه هستند.

 

وی افزود: ایجاد مکانی برای عبادت باید در اولویت اول قرار گیرد که همین نگاه موجب شکل گیری مسجد از صدر اسلام شده است. دیگر عناصر و اجزای مسجد هم باید کارکرد عبادی داشته باشد. در خصوص شهر تهران در این زمینه باید اهم و مهم صورت گیرد.

 

 

وی با اشاره به اینکه بر اساس آمایش سرزمینی متاسفانه در تهران مساجد موجود بر اساس، گستردگی محیط جغرافیایی و تراکم جمعیت نیست، تصریح کرد: به دلیل آنکه یک نوع تناسب منطقه ای در زمینه مسجد در تهران وجود ندارد، تهران یکی از شهرهای فقیر در تعداد مساجد است این تناسب در دیگر استان ها از تهران بهتر است که باید به صورت جدی تر به این موضوع پرداخته شود زیرا در شهر تهران عدالت در ساخت مسجد رعایت نشده است.
 

شایان ذکر است، اخیرا شهردار تهران اعلام کرده بود، 800 مناره برای 400 مسجدی که مناره ندارند پیش بینی شده و نباید اجازه دهیم که افراد مغرض ساخت مراکز فرهنگی را در تقابل با ساخت مساجد قرار دهند. حال باید دید با وجود کمبود مسجد در شهر تهران و مشکلات شهری بسیاری که گریبان گیر تهرانی ها است در اولویت قرار گرفتن ساخت و نصب مناره برای مساجد درست است یا نه؟

 

پایان پیام/
 

کد خبر 307439

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha