به گزارش خبرنگار شبستان، داوود تکفلاح، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم در نشست نقد و بررسی طرح حاملان وحی با تأکید بر لزوم بررسی دقیقتر جزییات این طرح گفت: عنوان، هدف و آییننامه اجرایی از ضرورتهای اجرای موفق یک طرح است، البته از نقدهای اصلی مطرح درباره این طرح عدم تحقق عملی آن چیزی است که در متن آمده است.
وی تدوین ضرورتها و شیوه صحیح اجرا را از موارد مورد نیاز به توجه در طرح حاملان وحی دانست و بیان کرد: البته حرکت جامعه اسلامی در مسیر ریشهکن کردن بیسوادی قرآنی ضرورت دارد و هدف غایی هر دستگاه قرآنی باید اثرگذاری بر افراد و ابعاد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نظام باشد.
تکفلاح با تأکید بر لزوم استناد به قرآن در مناسبات عرصههای مختلف تصریح کرد: ظواهر قرآن همچون حفظ و قرائت مسیر استناد به مفاهیم آن را هموار میکند، اما نباید به دیده هدف اصلی نگریسته شود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم، با اشاره به فعالیت بیش از سه هزار مرکز، مؤسسه و خانه قرآن در سراسر کشور عنوان کرد: بهرهبرداری عملی از طرح حاملان وحی نیازمند تعریفی خاص از سطوح مختلف آن و محتوای هر ترم است، از این رو تدوین طرح تفسیری و آییننامههای آن ضرورت دارد و باید امکانات مورد نیاز هر سطح تصریح شود.
وی محتوا، معلم و متعلم را سه ضلع مثلث آموزش معرفی کرد و ادامه داد: فقدان معلم کارآمد بهترین محتواها را نیز به هدر داده و نتایج سوء به بار میآورد، از این رو باید همراهی مردم با قرآن و آراسته کردن اخلاق آنها به آیات وحی مورد اهتمام ویژه طرحهای برگرفته از کتاب الهی قرار بگیرد.
تکفلاح خاطرنشان کرد: تناسب محتوا با سرفصلها و در نظر گرفتن اهدافی که در توان طرح است، باید در حاملان وحی مورد تأکید باشد.
بنا بر این گزارش، مجید زکیلو، کارشناس قرآنی در ادامه این نشست با تأکید بر لزوم راهاندازی شورای تخصصی آموزش قرآن در ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد گفت: همسو با توسعه علم و فناوری در دنیای امروز تکنولوژیهای برتر آموزشی در راستای گسترش فرهنگ وحی به کار گرفته شود.
وی با بیان این مطلب که آموزشهای ارایه شده تاکنون پاسخگوی نیازهای جامعه نبوده است، اظهار کرد: قرائت قرآن و دیگر فعالیتهای ظاهری آن گشایش بابی برای پیمودن مسیر انسانیت آنچنان که بزرگان نظام و در رأس آنها رهبر معظم انقلاب همواره کاربردی کردن قرآن در جامعه را مورد تأکید قرار دادهاند.
زکیلو، تربیت منطبق با قرآن را از ضرورتهای ارایه آموزشهای قرآنی دانست و بیان کرد: هر قرآنآموز باید با آداب اسلامی آشنا شود، امری که متأسفانه هنوز تحقق نیافته و انتظار میرود طرحهایی همچون حاملان وحی زمینه این مهم و حرکت به سمت هدفبرد در آیات الهی و کاربردی کردن آنها در زندگی را فراهم کنند.
کارشناس قرآنی درباره مزیتهای طرح حاملان وحی ابراز کرد: تطبیق آموزشهای قرآنی با مفاهیم، احادیث موضوعی و احکام فقهی همچون حجاب به ویژه برای خواهران، آموزش قرائت صحیح نماز و استفاده از تلاوتهای استادان بنام مصری مهمترین ویژگیهای این طرح به شمار میرود.
وی با ابراز تأسف از زیر پا گذاشتن فرایض و دستورات صریح قرآن حتی در نمایشگاه بینالمللی منتسب به کتاب الهی خاطرنشان کرد: گسترش دامنه پوششدهی طرح حاملان وحی حتی به وزارت آموزش و پرورش و استناد به آن در ده هزار مدرسه قرآنی، تهیه بستههای آموزشی مدون برای تمامی ترمها و پرهیز از ورود به عرصههایی که خارج از توان و اهداف این طرح است، باید از سوی متولیان مورد توجه قرار گیرد.
شایان ذکر است، نشست نقد و بررسی طرح حاملان وحی چهارشنبه 24 فروردین با حضور کارشناسان قرآنی در سازمان فعالیتهای قرآنی کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما