به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، ماه محرم ماه حزن و اندوه اهل بیت و امام عصر(عج) و برای شیعیان و پیروان مکتب اهل بیت ماه بسیار غم باری است، ماه احیای دین خدا و ماه رهایی از ظلم و انحراف و بدعت و خروش بر پیرایههایی بوده که به اسلام بسته شده است.
این روزها در جای جای کشور حال و هوای متفاوتی حاکم است و مردم شهر همان به ویژه مریانج با مراسم خاص خود به استقبال این ماه عزیز میروند.
مراسم ماه محرم و واقعه عاشورا و شیوه عزاداری اقوام مختلف در این ایام در کنار جنبههای مذهبی دارای ارزشهای آیینی و ملی است که میتواند به عنوان یک میراث گرانسنگ معنوی عاملی برای رونق گردشگری مذهبی به شمار آمده و از دیگر سو نیز گردشگری در خدمت ترویج شعائر مذهبی قرار گیرد.
یکی از مراسمی که در این ایام و در اکثر استانهای کشور برگزار میشود مراسم مشکیپوشان است، زیرا لباس مشکی نزد عزاداران حسینی از ارج و منزلتی برخوردار است و مشکی پوشیدن برای امام حسین(ع) را لیاقت داشتن فرد و طلبیده شدن فرد برای عزاداری میدانند.
مردم شهرمریانج مکانی را مانند قسمتی از منازل، تکایا و مساجد را با پارچه مشکی سیاه پوش کرده و آن را برای اجتماع دستجات عزاداری اختصاص می دهند و در آن به عزاداری برای امام حسین(ع) و یارانش می پردازند.
مراسم مشکیپوشان از سنتهای بومی و قدیمی شهر مریانج است که برای خبردار کردن و آماده شدن مردم برای استقبال از ماه محرم، سه چهار روز مانده به آغاز این ماه در مساجد و تکایای این شهر و برخی شهرهای استان برگزار میشود.
در آستانه فرا رسیدن ماه محرم، هیات های مختلف عزاداری اعلام همبستگی می کنند
حجت الاسلام مصطفی رستمی، امام جمعه شهر مریانج گفت: در آستانه فرا رسیدن ماه محرم، هیاتهای مختلف عزاداری، برای اعلام همبستگی و آمادگی برای ورود به ماه محرم، در حسینیه ابوالفضل مریانج گردهم می آیند.
وی افزود: در مراسم مشکی پوشان اعضای هیاتهای عزاداری در حسینیه ابوالفضل(ع) جمع میشوند و ضمن برگزاری آیین سوگواری، پیراهنهای مشکی را از سوی هیات دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه این مراسم یکی از آیین های سنتی این شهر است که از دیرباز تاکنون در بین مردم مریانج برگزار می شود، افزود: مراسم روضه خوانی و سینه زنی، قرائت قرآن و زیارت عاشورا در این مراسم اجرا می شود .
امام جمعه شهر مریانج اظهار داشت: وجود علَم و طبل در هیأت مذهبی خود به یک معضل تبدیل شده و بعضی از این علَم ها بزرگ هستند که یک نفر آن را به سختی بلند می کند.
وی افزود: مراسم مشکی پوشان یکی از مراسم های سنتی و مذهبی است و رئیس هیات عزاداری مساجد، زینبیه، حسینیه و تکیه ها لباس های بلند سیاه می پوشند و خود را برای ایام محرم و صفر آماده می کنند.
مداحان خرافه پرستی را در نوحه گری خود آمیخته نکنند
حمید محمدی، رئیس هیات های عزاداری شهر مریانج نیز اظهار داشت: مداحان خرافه پرستی و بدعت های غلط را در نوحه گری خود آمیخته نکنند.
وی افزود: در برخی از نوحه ها مداحان به وصف چشم، ابرو و قد حضرت ابوالفضل (ع) می پردازند در حالی که مداح باید از رشادت، جانبازی و ایثار اصحاب و یاران امام حسین (ع) بگویید.
وی تصریح کرد: همچنین مراسم سیاه پوشان مساجد از جمله رسوم قدیمی این منطقه برای استقبال از ماه محرم است که در آستانه ماه محرم آغاز میشود.
وی اظهار داشت: هدف از مجالس امام حسین (ع) آشنایی با اهداف امام حسین(ع) بوده و در همین مجالس است که آگاهی پیدا کرده و حق را از باطل تشخیص میدهیم.
محمدی خاطرنشان کرد: از افراط و تفریط در مداحی و اشعار سبک بپرهیزید و مداح باید عالم، تاریخدان و متدین بوده و راه و روش امام حسین(ع) را در پیش بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما