به گزارش خبرگزاری شبستان، دژاکام که در تمامی متون و نیز اجراهای خود تا پیش از این، نشان داده که دغدغه طرح مسائل دینی را از زوایای گوناگون داشته است؛ در این نمایشنامهها نیز تلاش کرده تا تجربه فرمی تازهای را در حوزه معرفی فرهنگ عاشورا به نمایش بگذارد.
در این کتاب؛ پنج نمایشنامه باعناوین ساقی، یک دامان ماه و ستاره، غزل کفر، منطق الطیر سلیمانی و دزد آب به چشم میخورد که همگی رویکرد زبانی و تصویری تازهای را به تصویرسازی دراماتیک از واقعه عاشورا در خود به نمایش گذاشتهاند.
نخستین نمایشنامه این کتاب با عنوان «ساقی» را میتوان تجسمی مکتوب از توانمندی نویسنده آن در ترکیب تعداد قابل توجهی شخصیت در چندین پرسوناژ دانست که با زیبایی در کنار هم گردآوری شده است. جدای از این توانایی بیانی دژاکام در این نمایشنامه، خلق دیالوگهایی که توام با جلو بردن قصه، به شخصیتپردازی تک تک افراد حاضر در داستان میپردازد، از مهمترین نقاط قوت این نمایشنامه است. نمایشنامه «غزل کفر» اما از زاویه دید و راویانی فرازمینی برای ارتباط با مخاطب بهره جسته است. جدای از حسین بن علی (ع) و نیز امام علی (ع) و برخی از یاران امام در روز عاشورا؛ دو شخصیت ماورایی با عناوین صبا و مخمور به روایت و توصیف آنچه در عاشورا گذشت، میپردازند و سعی دارند در قالب بیان زبانی خود و در تکمیل متن مخاطب را به سمت یافتن علت رویدادن فاجعه عاشورا ترغیب کنند که در نوع خود این تجربه بسیار ستودنی از آب درآمده است.
مجموعه نمایشنامه غزل کفر در 176 صفحه و با قیمت 10000 تومان منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما