به گزارش خبرگزاری شبستان از سیستان و بلوچستان، محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعات داخلی وزارت ارشاد اسلامی کشور، شب گذشته (24 فروردین) در نشست سرپرستان نشریات کثیرالانتشار و مدیران مسئول نشریات محلی در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان، گفت: در اموری که جنبه خدمت رسانی دارند باید تلاش شود عیوب و کاستیها کمرنگ و خدمت انجام شده بهتر انعکاس یابد.
وی افزود: عمق فرهنگی سیستان و بلوچستان باید برجسته شود تا ناملایمات در بعضی از سطوح فرهنگی حذف و دیده نشود.
وی ادامه داد: مطبوعات باید نمایاننده فرهنگ هر منطقه باشند و هر چه بیشتر خوبیها و خدمات را معرفی تا تکرار و تکثیر شود.
معاون مطبوعات داخلی وزارت ارشاد اسلامی کشور، خاطرنشان کرد: مطبوعات وظیفه ارتقای سطح دانش و آگاهی را دارند و نباید به مسائل پوچ پرداخته و کسانی که از رسالت اصلی خود فاصله میگیرند بیشترین کم لطفی را به فرهنگ منطقه روا میدارند.
محمدزاده، بیان کرد: در سال 90، تعداد 70 برنامه پیشبینی شده که یکی از مهمترین مسائل مورد نظر بحث یارانههاست و نباید تمام چشم داشت نشریه به یارانه باشد زیرا یارانه تنها یک کمک است.
وی تصریح کرد: مدیر یک نشریه باید در هر دو جنبه مالی و فکری دارای تمکن بوده و توانایی پیشبرد نشریه در راستای اهداف را داشته باشد.
معاون مطبوعات داخلی وزارت ارشاد، گفت: مبلغی که به عنوان یارانه پرداخت میشود در دوره حاضر بر اساس اعتقاد به عدالت توزیع شده است.
محمدزاده، با بیان اینکه یارانه شش ماه دوم سال گذشته به زودی پرداخت خواهد شد، افزود: در سیستان و بلوجستان هنوز توسعه کمی مطبوعات جا دارد و در بحث آموزش میتوان رشتههای مربوط به خبرنگاری را در دانشگاههای علمی و کاربردی راهاندازی کرد.
وی در زمینه تسهیلات بانکی نیز، گفت: چون بانک یک بنگاه اقتصادی است در ارائه تسهیلات نگاه ویژهای به بازگشت اعتبار دارد اما نشریات برای تهیه دفتر میتوانند اقدام کنند، که در این راستا هماهنگیهایی با بانکها صورت گرفته است.
معاون مطبوعات داخلی وزارت ارشاد، اضافه کرد: مدیران ادارات و شرکتهای دولتی میتوانند با یک نگاه فرهنگی ویژه در استانی با پیشینه فرهنگی عمیق مثل سیستان و بلوچستان حامی مطبوعات باشند.
محمدزاده گفت: بیشتر ادارات به تفاهم رسیدهاند که همه آگهیها را به اداره ارشاد ارسال تا از آنجا بین نشریات تقسیم شوند.
وی بیان کرد: دکههای فروش مطبوعات که مجوز وزارت ارشاد دارند باید به خوبی به رسالت فرهنگی خود عمل کنند.
معاون مطبوعات داخلی وزارت ارشاد، تصریح کرد: در بحث توزیع برای نشریات تخصصی سامانه اشتراک تخصصی پیشبینی شده که افراد از طریق اینترنت میتوانند درخواست کنند که این سامانه به زودی افتتاح میشود.
وی گفت: پایگاههای اطلاع رسانی که میخواهند کار ارتباط جمعی انجام دهند، باید شناسنامه داشته تا مدیر مسئول و خبرنگاران برای مخاطب قابل شناخت باشند.
محمدزاده افزود: در حال حاضر، دو هزار و 500 نشریه در کشور وجود دارد که دو هزار نشریه به صورت مرتب انتشار مییابند.
معاون مطبوعات داخلی وزارت ارشاد، خاطرنشان کرد: امروزه نیازمند رشد کیفی مطبوعات هستیم و تا محتوا درست نشود تیراژ نیز درست نمیشود که در اینجا تیراژ ماندگار و کیفی مدنظر است.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، نیز در ادامه این نشست گفت: انتظار داریم اصحاب مطبوعات در تمامی مراحل حضور پر رنگ داشته و به دغدغههای اصلی جامعه بپردازند.
محمود خواجه محمودی، افزود: در حال حاضر در سیستان و بلوچستان 59 نشریه و 149 خبرنگار و 86 کانون تبلیغاتی مشغول به کارند که از این تعداد 72 کانون مربوط به زاهدان و 14 شهرستان مختلف استان است.
پایان پیام/
نظر شما