موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی‌ها

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، وکلای ملت در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 15 آبان با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با 159 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 214 رأی موافقت کردند.

حمیدرضا فولادگر، رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اصل 44 قانون اساسی در موافقت با کلیات این طرح گفت: ما در بررسی طرح‌ها و لوایح باید توجه‌مان به اسناد بالادستی باشد. در سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی بند ب مفصلا در مورد تعاونی‌ها صحبت کرده است و افزایش سهم تعاونی‌ها تا آخر برنامه را 25 درصد پیش‌بینی کرده است و در همین راستا دولت را مکلف کرده است لایحه‌ای را برای بخش تعاونی‌ها به مجلس ارایه دهد.

وی تاکید کرد: دولت قبل دو سال قبل لایحه‌ای را به مجلس در مورد تعاونی‌ها آورد اما سپس آن را پس گرفت و ما نیز به دلیل ضرورتی که برای اصلاح در این بخش دیدیم این طرح را ارایه کردیم.

وی با بیان اینکه در این طرح 10 الی 12 مورد از قانون تعاونی‌ها اصلاح شده است، گفت: ایجاد زمینه حضور مهم و تأثیرگذار بخش غیردولتی و تعاونی‌ها و اینکه نقش دولت در بحث تعاونی‌ها بیشتر نظارتی باشد در این طرح ذکر شده است.

وی ادامه داد: دولت جدید به ما گفته است لایحه تعاونی‌ها را امروز چهارشنبه 15 آبان در جلسه هیئت دولت نهایی می‌کند و وزیر تعاون این تقاضا را از ما دارد که این طرح را دوشوری کنیم تا در دو هفته آینده که این طرح به صحن می‌آید ما بتوانیم لایحه دولت را بررسی کنیم.

میرمحمدی، نماینده گلپایگان در مخالفت با کلیات این طرح گفت: بخش تعاون باید در اقتصاد کشور نقش بزرگی داشته باشد و اگر قرار است طرحی برای این مورد بررسی شود این طرح باید جامع‌نگر باشد و از بخشی‌نگری پرهیز کند.

وی بیان کرد: با این طرح کاری را که می‌خواهیم انجام دهیم به درستی انجام نمی‌شود و به دلیل نقش تعاونی‌ها ما باید منتظر باشیم تا لایحه‌ای جامع از سوی دولت ارایه می‌شود.

وی بیان کرد: این اصلاحات به عمل آمده در طرح چند نقش بسیار مهم دارند، زمان تعیین هیئت‌مدیره را افزایش داده است و این کاملا مشکل دارد و در بحث آموزش که از اصول اساسی تعاونی‌ها نیز است در این طرح چیزی ذکر نشده است.

وی تاکید کرد: به نظر ما این طرح، طرح جامعی نیست و باید منتظر بمانیم تا لایحه دولت ارایه شود.

سیدعبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی، نماینده میناب نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: ما باید به کلیات این طرح رأی دهیم زیرا دولت پنج سال است قول داده است لایحه‌ای را در این زمینه به مجلس ارایه دهد اما این کار را نکرده است و اگر به کلیات این طرح رأی بدهیم سپس می‌توانیم اصلاحات خود را در جزییات به عمل آوریم.

همچنین، محمدرضا خباز، معاون تقنینی معاونت پارلمانی رییس‌جمهور نیز به عنوان نماینده دولت در مورد این طرح گفت: در رابطه با رفع بعضی از معضلات و گرفتاری‌هایی که در قانون تعاون وجود دارد این طرح از سوی نمایندگان تنظیم و ارایه شده است اما دولت نیز در همین راستا به فکر اصلاح کلی‌تری از قانون تعاون برآمده است و لایحه‌ای را تنظیم کرده که این لایحه امروز بررسی نهایی می‌شود و عنقریب به مجلس ارایه می‌شود.

خباز تاکید کرد: ما نباید کاری کنیم که وقت مجلس با این همه اهمیت کم‌نتیجه باشد، به همین دلیل تقاضا داریم گوشه چشمی به لایحه‌ای که از سوی دولت ارایه می‌شود، داشته باشید زیرا خواسته‌های بسیاری از طراحان در این لایحه آمده است.

همچنین، جعفر قادری، سخنگوی کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در رابطه با نظر کمیسیون گفت: قرار است این طرح به صورت دوشوری بررسی شود و ما منتظر لایحه دولت می‌مانیم تا نقطه‌نظرات دولت نیز در این زمینه بیان شود.

وی با بیان اینکه ما پنج سال است که از تکالیف دولت در بخش تعاونی‌ها عقب هستیم، اظهار کرد: قطعا تغییرات باید بسیار وسیع‌تر از این باشد و این طرحی که مجلس ارایه کرده است کف تغییرات است.

قادری تأکید کرد: ما ناچاریم قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی رهبری را به عنوان پایه در نظر داشته باشیم و اگر زمانی قانون اساسی تغییر کرد قطعا نگاه ما نیز می‌تواند تغییر کند.

علی لاریجانی، خطاب به نمایندگان گفت: ما فقط برای شور اول یعنی کلیات رأی می‌گیریم و اگر تا دو هفته دیگر دولت لایحه آورد پس بنابراین لایحه دولت در شور دوم مورد توجه قرار می‌گیرد و اگر هم لایحه نیاورد همین طرح برای شور دوم به صحن می‌آید.

پایان پیام/
 

کد خبر 310357

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha