امام سجاد(ع) در انتقال میراث حسینی(ع) به نسل های آینده نقش محوری داشت

خبرگزاری شبستان: نویسنده شیعه مصر در گفتگو با خبرنگار شبستان نقش امام سجاد(ع) در انتقال میراث حسینی(ع) به نسل های آینده را عظیم و زبور آل محمد(ص) را موازی با قرآن کریم دانست.

«معروف عبدالمجید محمد» شاعر و نویسنده شیعه مصری و مترجم و استاد روزنامه نگاری و رادیو و تلویزیون مصر در گفتگو با خبرنگار شبستان بر نقش محوری امام سجاد(ع) برای انتقال میراث حسینی(ع) به نسل های آینده تاکید کرد و گفت: صحیفه سجادیه زبور آل محمد(ص) است و با تاسی به امام سجاد(ع) می توانیم به اهداف والایمان دست یابیم.

- امام سجاد پس از نهضه عاشورا چه نقشی ایفا کرد؟
امام سجاد پس از نهضه عاشورا نقش عظیم و محوری را برای انتقال میراث امام حسین(ع) به نسل های آینده داشت و برای تحقق این هدف والا از سلاح دعا بهره گرفت.
در واقع امام سجاد(ع) تجسم مظلومیت عظیم در حادثه کربلا و در واقعه عاشوراست. امام سجاد(ع) پس از اینکه باچشمانش سربریده شده پدرش بود، با قلبی زخمی و روحی جریحه دار بار این مسئولیت سنگین را حمل کرد و این حادثه، حادثه ای ساده نیست و تنها مردان و قهرمانان شجاع این مصیبت را تحمل می کند واینگونه ایشان زینتی برای عبادت کنندگان شد.
- چگونه مردم می توانند صحیفه سجادیه را برای اصلاح سبک زندگی کاربردی کنند؟
صحیفه سجادیه، زبور آل محمد(ص) است و همه باید آن را فرا بگیرند و بیاموزند؛ پیامبر اکرم(ص) در حدیث شریفی می فرمایند: إِنِّی قَدْ تَرَکْتُ فِیکُمْ أَمْرَیْنِ لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِی مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا، کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی.
ما اعتقاد داریم که زبور آل محمد(ص) موازی با قرآن کریم حرکت می کند؛ در واقع بین دو طائفه سنی و شیعه در فهم عمیق و در تفحص معانی و درک مفاهیم زبور آل محمد(صحیفه سجادیه) اختلاف زیادی وجود دارد و ما ان شاء الله باید بحث علمی را در این مسیر اجرا کنیم تا مسلمانان دربرابرشان آن چیزی را ببینند که آنها را پس از قرآن کریم با خداوند سبحان الله مرتبط می کند.

- چرا جوامع اسلامی به صحیفه سجادیه توجه نمی کنند؟
جوامع اسلامی همانگونه که گفتید به صحیفه سجادیه توجهی ندارند، زیرا آنها،آن را نمی شناسند و اهمیتی به آن نمی دهد و اگر اهمیت آن را می دانستند به دعاهای آن پناه می بردند و به آن اقتدا می کردند.
در این کتاب دعاهای کاملی از کاملترین شخص که امام زین العابدین است، وجود دارد و در واقع با ناآگاهی به میراث اهل بیت(ع) که از سوی در نهج البلاغه و از سوی دیگر در صحیفه سجادیه مجسم شده است، نگاه می شود. به همین دلیل شایسته است که نگاه عمیقی به صحیفه سجادیه بشود؛ همانگونه که به قرآن کریم و نهج البلاغه نگریسته می شود.
- چگونه از آموزه های امام سجاد(ع) در زندگی استفاده کنیم؟
امام سجاد(ع) به مانند پدرو جدش رسول الله الگو و اسوه به شمار می آید و الگوی حسنه و خوبی است؛ ما در زندگی با سختی ها و مشکلات زیادی روبه رو هستیم و می توانیم این موانع و مشکلات را که خواه شخصی و خواه در سطح امت اسلامی است، برداریم هنگامی که به الگویی چون او اقتدا کنیم و از آن تاسی بجوییم.
امام زین العابدین(ع) مهمترین نمونه در این زمینه است و ما اگر به و صبر و حلم و علم و دعا تحمل امام زین العابدین(ع)بنگریم، می توانیم به اهدافمان والایمان دست یابیم ان شاء الله.

گفتنی است، «معروف عبدالمجید محمد» متولد سال 1952 میلادى، در خانواده‏اى شافعى مذهب، در استان قلیوبیه مصر به دنیا آمد. تحصیلاتش را در دانشگاه الازهر و در رشته زبان و ادبیات سامى به پایان برد. سپس در دانشگاه روم ایتالیا و در رشته کتیبه‏هاى سامى فارغ التحصیل شد. پس از آن به تحصیل در رشته آثار باستانى روم و یونان باستان در دانشگاه‏هاى زوریخ سوئیس و گوتینگ آلمان پرداخت و از این دانشگاه‏ها فارغ التحصیل شد. معروف عبدالمجید، علاوه بر تسلط کامل بر زبان و ادبیات عرب، به چند زبان زنده دنیا آشنایى کامل دارد. وى در سال 1984 میلادى و پس از چند سال مطالعه و تحقیق و جست و جو ، به مذهب شیعه گروید و هم اکنون به تدریس در محیطهاى دانشگاهى و فعالیت در رسانه‏هاى گروهى و از جمله رادیو و تلویزیون برون مرزى مشغول است. علاقه شدید وى به نویسندگى و سرودن شعر سبب شد کتاب‏هاى خود را با هزینه شخصى به چاپ برساند؛ رمان «انا الحسین بن على» او با نام «مرگ سرخ» به فارسى ترجمه شده است.
پایان پیام/

کد خبر 310562

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha