به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، ترور دادستان زابل، اظهارنظر رییس قوه قضائیه درباره مذاکرات هسته ای، پیگیری معوقات بانکی، درخواست معاون قوه قضاییه؛ حذف برخی جرم ها از دایره جرایم برخی از اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته است. اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
چارچوب مذاکرات هسته ای عزت کشور است
آیت الله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه در پیامی شهادت مظلومانه دادستان زابل را تسلیت گفت و از دستگاه های امنیتی و انتظامی کشور خواست در اسرع وقت نسبت به شناسایی عوامل این جنایت اقدام کنند.
آیت الله آملی لاریجانی در این پیام آورده است: خبر شهادت مظلومانه شهید موسی نوری، دادستان شجاع و متعهد شهرستان زابل و همراه ایشان توسط اشرار مسلح موجب تأثر شد.
وی افزود: این شهیدان والا مقام از خیل عظیم شهیدانی هستند که در راه اقامه قسط و عدل سر از پا نمی شناختند و حرکت مذبوحانه اشرار نشان از عمق کینه و عداوت دشمنان در مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد.
رییس قوه قضاییه در این پیام تاکید کرد از دستگاههای امنیتی و انتظامی کشور اکیداً می خواهم در اسرع وقت نسبت به شناسایی عوامل این شرارت و جنایت اقدام تا مسببین این حادثه دلخراش به سزای اعمال خویش برسند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه چارچوب مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 ˈعزت کشور استˈ، گفت: با نشان دادن هر گونه ضعفی متضرر می شویم زیرا این کار طمع دشمنان را برمی انگیزد.
آیت الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسوولان عالی قضایی با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالحسین(ع)، عاشورا را مشحون از عبرت ها، سرشار از پیام ها و مملو از درس ها دانست و تاکید کرد: یکی از پیام های جاویدان و همیشگی عاشورا این است که انسان نباید خود را ذلیلانه تسلیم دشمن کند.
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش در تبیین برخی از عبرت ها و پیام های نهضت حسینی (ع)، عاشورا و محرم را میدان عبرت ها و صحنه فهم چگونه زیستن توصیف کرد و گفت: یکی از دغدغه های مهم هر انسان برخوردار از وجدان بیدار این است که چگونه زندگی کند. البته فهم نحوه خوب زیستن قدم نخست است و برای اینکه چنین معرفتی به مقام عمل برسد باید انسان های بافضیلتی نیز باشند تا بتوانند با غلبه بر وسوسه ها آنچه را که مقتضای عقل عملی است، در عالم خارج محقق کنند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه قهرمانانه زیستن و قهرمانانه جان دادن یک نحوه زندگی است خاطرنشان کرد: در میان انواع قهرمانانه زیستن باید تفاوت قائل بود، زیرا قهرمان های زیادی در دنیا زندگی کرده اند اما زندگی قهرمانانه ارزشمند آن است که عالی ترین کمال ها را هدف گرفته باشد و جریان عاشورا شرح چنین الگویی از زندگی قهرمانانه است.
سازمان بازرسی با جدیت موضوع معوقات بانکی را پیگیری می کند
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به وضعیت بودجه کشور گفت:دولت با وضعیت خوبی از لحاظ مالی روبرو نیست و این سازمان در موضوع معوقات بانکی با جدیت ورود کرده و نسبت به وصول این معوقات اقدام خواهد کرد.
ˈناصر سراجˈ در مراسمی در ارومیه،با اشاره به ضرورت تمکین مدیران به قانون و نظارت، میزان معوقات بانکی در کشور را یادآور شد و افزود:با بیش از 77 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی مواجه هستیم.
وی اظهار داشت :قطعا مسائلی درمورد کسانی که میلیارد ها تومان وام می گیرند و پرداخت نمی کنند، وجود دارد که اگر مطرح شود خیلی از افراد باید مجازات شوند و ما مطمئنا این کار را خواهیم کرد.
به گفته رییس سازمان بازرسی کل کشور، در قانون ارتقای سلامت اداری وظایف سنگینی در رابطه با سالم سازی ادارات به این سازمان محول شده که برای محقق شدن فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری در امر مبارزه با فساد نیازمند فعالیت شبانه روزی همکاران در این حوزه هستیم.
درخواست معاون قوه قضاییه؛ حذف برخی جرم ها از دایره جرایم
معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه پدیده منفی جرم انگاری در جامعه را یک آفت خواند و خواستار حذف برخی جرم ها از دایره جرایم در کشور شد.
حجت الاسلام و المسلمین ˈسید علیرضا صدرحسینیˈ درباره کثرت انواع جرم در کشور گفت: در بسیاری از کشورها برخی جرائم نه تنها جرم محسوب نمی شوند، بلکه حتی جزو نابهنجاری هم به حساب نمی آید ولی در ایران به خاطر نگاه مذهبی و دینی جرم تلقی می شود.
این مقام مسئول در قوه قضاییه با اظهار گلایه از گرایش برخی دستگاه های اجرایی به جرم انگاری، اظهار داشت: متاسفانه این گونه دستگاه ها به جای برنامه ریزی برای کاهش زمینه های ایجاد تخلف به سوی جرم انگاری حرکت می کنند.
وی با آفت خواندن پدیده جرم انگاری در کشور، تصریح کرد: درحقیقت پدیده منفی جرم انگاری در کشور ما مصیبت و آفتی است که متاسفانه در مجلس مصوب می شود و خود دستگاه ها این موضوع را یک تخلف اداری محسوب می کنند.
آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان از اعتیاد ابلاغ شد
رئیس قوه قضاییه آیین نامه مراقبت پس از خروج معتادان از اعتیاد را در 8 ماده ابلاغ کرد.
در مقدمه متن آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان آمده است: مراقبت از معتاد به مواد مخدر و روان گردان که بطور داوطلبانه اقدام به درمان اعتیاد خود نکرده و بنابر حکم قانون به درمان مکلف شده و با تعیین تکالیف مراقبتی بعد از خروج، امری ضروری در فرآیند مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر و روان گردان ها است.
این مقدمه می افزاید: در اجرای تبصره (1) ماده (16) اصلاحی قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، مصوب 9/5/8، این آیین نامه با مشارکت دستگاه های ذیربط توسط دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر تهیه و به شرح مواد اشاره شده در آن به تصویب می رسد.
تبادل تجربیات ایران و افغانستان در زمینه حقوق کودک
مشاور وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: هدف از دیدار هیات مطالعاتی قضات محاکم افغانستان با نهادهای ذیربط کودکان در ایران، بهره مندی از تجربیات دو کشور و آشنایی با برنامه های مربوط به کودکان است.
ˈمظفر الوندیˈ در حاشیه دیدار هیات مطالعاتی قضات محاکم افغانستان با مسوولان دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک درباره اهداف این دیدار افزود: مرجع ملی حقوق کنوانسیون کودک با وجود جدیدالتاسیس بودن مورد توجه قضات محاکم افغانستان قرار گرفته و علاقمند بودند تا از نزدیک با سیاست ها و اهداف این مرجع آشنا شوند.
وی خاطرنشان کرد هیات عالی رتبه قضایی کشور افغانستان در قالب کارگاه آموزشی به میزبانی یکی از سازمان های غیردولتی به ایران سفر کرده که 16 نفر از قضات در حوزه اطفال برای آشنایی با این مرجع، دیدار و نشستی کارشناسی با آن داشتند.
وظیفه دستگاه قضا صدور رای عادلانه است
معاون اول دادستان کل کشور گفت: وظیفه دستگاه قضا صدور رای عادلانه است که صدور رای عادلانه چیزی جز احقاق حق نیست.
حجت الاسلام والمسلمین ˈسیداحمد مرتضویˈ در دومین همایش سراسری روسای ادارات حقوقی، املاک و امور نمایندگان در کمیته امداد امام خمینی (ره)، افزود: یکی از چالش های بزرگ قوه قضاییه که آثار بدی هم به دنبال دارد بی اطلاعی عامه مردم به ویژه طبقه ضعیف و تحت پوشش نهادهای امدادی از مقررات حقوقی است.
وی اظهار داشت: این عدم آگاهی از قانون، مشکلاتی را برای دستگاه های قضایی و خانواده های مددجو ایجاد کرده است.
معاون اول دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: تلاش قضات در مجلس برای تسهیل کار مددجویان و پیگیری های حقوقی، نشان از عدم آگاهی مسایل حقوقی و ملکی مددجویان است.
حجت الاسلام مرتضوی گفت: قوه قضاییه کارهای فرهنگی در جهت اطلاع رسانی مردم را در حال حاضر آغاز کرده است؛ ضمن آنکه برخی احکام صادره ناشی از بی اطلاعی و اشتباه قاضی نیست بلکه به علت ضعف در اقامه دعوی است.
احکام دادگاه تجدیدنظر درباره دو مداح تهرانی هنوز ابلاغ نشده است
وکیل مدافع دو مداح تهرانی در واکنش به اخبار منتشر شده از سوی برخی رسانه ها مبنی بر ابلاغ احکام دو مداح تهرانی، گفت: احکام موکلانم هنوز از سوی شعبه دادگاه تجدیدنظر ابلاغ نشده است.
«فرهاد شهبازوار» افزود: رسیدگی به پرونده دو مداح تهرانی 30 مرداد ماه در شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی موحدی برگزار شد.
وکیل مدافع مداحان تهرانی گفت: طبق قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه باید احکام را به وکیل ابلاغ کند و هنوز حکمی ابلاغ نشده است.
رئیس قوه قضاییه نسبت به شکل گیری یک جریان خزنده فرهنگی هشدار داد
رئیس قوه قضاییه درباره شکل گیری یک جریان «خزنده» فرهنگی با ابعاد سیاسی و امنیتی در کشور هشدار داد و گفت: عده ای گمان کرده اند فضایی در کشور وجود آمده که بتوانند معیارها و ارکان اعتقادی نظام و در اصل اعتقادات مردم را زیر سئوال ببرند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه روز جاری خود با مسئولان عالی قضایی با یادآوری مقاله منتشرشده در یکی از روزنامه های کشور در روز عید غدیر، محتوای آن را «موهن» و از نظر علمی، تاریخی و روایی«سخیف» ارزیابی کرد. وی افزود: از آنجا که نویسنده این مقاله تقریبا تمام قطعیات تاریخی و متون روایی را تحریف کرده نمی توان نام علمی بر این مقاله گذاشت و اگر این احساس نبود که می خواهند یک جریان سیاسی و امنیتی ایجاد کنند اصلا به این موضوع نمی پرداختیم.
پایان پیام/
نظر شما