به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، امام جمعه راین در جمع عزاداران حسینی در مسجد جامع این منطقه، با استفاده از حدیثی از امام صادق(علیه السلام)با این مضمون که "نفس کشیدن کسی که هم و غم برای ما دارد؛ تسبیح است" تصریح کرد: در هیچ فرهنگی جز در اسلام، این مطلب که گریه و عزاداری و هم و غم یک روند تکاملی برای انسان ها داشته باشد؛ وجود ندارد.
حجت الاسلام حمید اسماعیل پور ادامه داد: مکتب اسلام(جدای از عبادات که باعث تقرب به خدا می شود) حتی از عواطف انسانی(گریه) استفاده کرده و آن را باعث تقرب به درگاه الهی قرار داده است.
وی به حدیثی از امام رضا(علیه السلام)هم اشاره کرد که آن حضرت علت خشک شدن اشک چشم را قساوت قلب و دلیل سخت شدن قلوب را زیاد شدن گناهان می دانند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه گریه و عزاداری برای مصائب امام حسین(علیه السلام)که باعث بخشش گناهان می شود؛ تأکید کرد: اگر به راه و هدف امام حسین(علیه السلام) دقت شود و در زندگی تأثیرگذار باشد؛ آن وقت می توان توقع بخشش از خداوند را داشت.
این مسئول یکی از آسیب های محتوایی عزاداری برای امام حسین(علیه السلام)را دور شدن از راه و هدف آن حضرت دانست و گفت: حکومت های ظالم در طول تاریخ به گونه ای القاء کردند و خیلی ها هم اینطوری القاء شدند که فقط برای حضرت عزاداری کنند.
وی با بیان اینکه این مسئله تحریف قیام آن امام است و علما جلوی آن را گرفتند؛ افزود: هر چند بعد از انقلاب، زیاد به مسئله عاشورا پرداخته شده است اما در شرایط سیاسی امروز کشور خطر تحریف قیام آن حضرت از هر زمانی بیشتر است.
حجت الاسلام اسماعیل پور گفت: شرایط سیاسی و زمانی ما و تأثیر عوامل داخلی و خارجی بر تحریف قیام عاشورا و مسائل پیرامون عزاداری از هر زمانی بیشتر است و لذا همگان به ویژه فرهنگیان باید نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه هیئت های مذهبی نباید تنها به مداحی و سینه زنی اکتفا کنند؛ بیان داشت: گرچه متصدیان امر فرهنگ دینی باید به این مسئله حساسیت داشته باشند اما عزاداران و هیئت ها هم در این زمینه وظیفه دارند.
امام جمعه راین در خصوص بعضی از نوحه هایی که در مجالس عزاداری خوانده می شود؛ ابراز تأسف کرد و گفت: چگونه پس از 35 سال از انقلاب یک هئیت عزاداری چند آدم باسواد ندارد که این اشعار را کنترل کند.
وی در ادامه به آسیب های دینی عزاداری هم اشاره کرد و افزود: ریاکاری، اذیت مردم با راه بندان معابر و صدای بلندگوها و.. از جمله این آسیب هاست و در ادامه به ذکر ماجرایی از حق الناس یکی از لشکریان امام حسین(علیه السلام)پرداخت.
حجت السلام اسماعیل پور در این زمینه گفت: آن حضرت روز عاشورا فرمودند: در میان اصحاب من ندا بدهید اگر کسی حقی از مردم به گردنش هست در لشکر من نجنگد؛ یکی از اصحاب عرضه داشت: همسرم عهده دار پرداخت حقوق من شده است؛ حضرت به او فرمود: مگر همسر تو توانایی پردخت حق مردم را دارد؟
وی در نتیجه گیری از ذکر این مطلب متذکر شد: معنای مطلب این است که جنگیدن در لشکر امام حسین(علیه السلام)در روز عاشورا، که یک مسئله حیاتی و کمک به استمرار دین است، باید همراه با نداشتن حق الناس باشد.
پایان پیام/
نظر شما