به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حسن روحانی، رییسجمهور صبح امروز برای دفاع از نصرالله سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
در ابتدای اظهارات خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: علیالظاهر یکشنبهها باید خدمت نمایندگان باشیم، یک جور دیگر هم میتوانید ما را دعوت کنید به جز جلسه رأی اعتماد.
وی با بیان اینکه از نمایندگان تشکر میکنم که به وزرا رأی اعتماد دادند، افزود: طبیعی است که دوستتر میداشتیم که در 24 مرداد همه وزرا رأی اعتماد میگرفتند و ما میتوانستیم کار را با برنامهریزی بیشتری آغاز کنیم.
وی تأکید کرد: اما مجلس هم مسئولیتهایی دارد که طبق آییننامه داخلی و قانون اساسی به آن عمل میکند.
رییسجمهور در ادامه اظهارات خود از مسعود سلطانیفر که برای اولین بار تصدی وزارتخانه ورزش و جوانان از سوی دولت معرفی شده بود و قول همکاری با دولت را داده بود، تشکر کرد و گفت: آقای سلطانیفر نتوانستند از مجلس رأی اعتماد کسب کنند و برای وی هر جا که هست آرزوی موفقیت میکنیم.
روحانی در خصوص رضا صالحی امیری نیز افزود: وی دو ماه سرپرست وزارت ورزش و جوانان بود و بسیار خوب به وظایف قانونی خود عمل کرد و نتوانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد.
روحانی اظهار داشت: گرچه مطالبی که در مجلس مطرح شد میتوانست با یک لحن نرمتر باشد اما اگر وی احساس مظلومیت میکند میتواند در مورد این مطالب طبق حق قانونی خودش در رسانهها دفاع کند.
رییسجمهور تأکید کرد: ولی اینکه رضا صالحی امیری در مجلس شورای اسلامی به حاشیهپردازی نپرداخت خط مشی دولت بود که او هم این خط مشی را دنبال کرد، برای وی هم آرزوی موفقیت دارم.
وزرایی که رأی اعتماد نگرفتند حمایت 40 درصد نمایندگان را به همراه دارد
رییس قوه مجریه تصریح کرد: به هر حال حتی وزرایی که از مجلس رأی اعتماد را کسب نکردند چیزی حدود 40 درصد نمایندگان به آنها رأی دادند و این روشن است که کسی که حمایت 40 درصد از نمایندگان را برای تصدی وزارتخانه دارد برای سمتهای پایینتر رأی بالاتری خواهد گرفت.
وی با تاکید بر این نکته که این رأی خود پشتوانهای است برای فعالیت سیاسی این عزیزان، خاطرنشان کرد: البته ما تابع رأی نمایندگان هستیم و قواعد سیاسی که از آن پیروی میکنیم ما را به تبعیت از اکثریت آرا وا میدارد.
وی ادامه داد: برای همین است که ما میگوییم همه باید تابع نظر مردم و 24 خرداد باشیم. آنچه اکثریت مردم امضا کردند را دنبال کنیم.
رییس دستگاه اجرایی کشور یادآور شد: مردم در 24 خرداد به افراط، تفریط، خشونت، خودرأیی، تکرأیی، عدم مشورت و عدم تدبیر رأی نه دادند و به اعتدال، تدبیر و عقلانیت رأی آری دادند.
روحانی با اظهار اینکه ما نباید صدای مردم در طول 4 سال پیش را از یاد ببریم و فراموش کنیم، تصریح کرد: دولت خود را موظف به نظرات مردم، انتقادات مردم، رأی مردم، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب متعهد میداند.
رییسجمهور یادآور شد: در هر حال این رأی چیزی شبیه عقود است. یکی از طرف رییسجمهور قولهایی به مردم داده است و دیگری از طرف مردم که مطالبات خود را تبیین کردهاند و در واقع نوعی عهد و پیمان بین دو طرف بسته شده است.
رییس قوه مجریه با تأکید بر این نکته که دولت به پیماناش با مردم در مسیر عقلانیت و اعتدال وفادار خواهد ماند، خاطرنشان کرد: دولت این مسیر را ادامه خواهد داد و نظرات مردم تدبیر رهبر معظم انقلاب به عنوان شاخصی است که هم دولت و هم مجلس با هم آن را دنبال خواهند کرد.
برای سؤال شش ماه به وزرا فرصت دهیم/معیار سؤال میزان حزبی و جناحی نباشد
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس در چهارچوب قانون اساسی در پی اجرای وظایف خود است.
وی تأکید کرد: این وظایف در قانون اساسی مشخص شده است و روشن است وظایف دولت و نمایندگان چیست اما در نحوه عمل به وظیفه و قانون شیوههای متفاوتی پیشرو است.
روحانی با تأکید بر این نکته که خوب است بهترین شیوه را در این زمینه برگزینیم و عمل کنیم، تصریح کرد: شیوهای که بدخواهان از آن سوءاستفاده نکنند، مجلس شورای اسلامی اقدام به اعمالی میکند که در چهارچوب وظایف قانونی او قرار دارد اما گاهی شیوه به گونهای است که بدخواهان ممکن است سوءاستفاده کنند و آن را تعبیر به تضعیف دولت یا تخریب کنند.
رییسجمهور ادامه داد: البته روشن است دولت میخواهد تعامل بسیار نزدیکی با مجلس داشته باشد و مجلس هم مانند دولت در پی گفتمان خدمت است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردهاند و نه حاشیهپردازی.
وی یادآور شد: برای خدمت باید دست به دست هم دهیم.
رییس دستگاه اجرایی با اظهار اینکه دولت در یک شرایط خاصی مسئولیت اداره کشور را به عهده گرفته، عنوان کرد: شما میدانید امروز دولت با مسایل پیچیده داخلی و با مسایل خارجی روبروست. ما در مسایل خارجی نیاز به حمایت مردم داریم، نیاز به حمایت مجلس داریم و نیاز به هدایت و حمایت رهبری معظم داریم.
روحانی افزود: همچنین در مسایل خارجی ما نیازمند اجماع داخلی هستیم و اینکه شما میبینید در ظرف زمانی کوتاه شروع کار این دولت که فقط 84 روز از زمان آن میگذرد و امروز هشتاد و پنجمین روز است.
رییس دولت یازدهم یادآور شد: ظرف پنج روز آینده در 100 روز فعالیت دولت یازدهم گزارشی را به ملت عزیز خواهیم داد.
رییسجمهور عنوان کرد: اینکه دولت در ظرف 84 روز گذشته در زمینه سیاست خارجی و سیاست داخلی و اقتصادی و فرهنگی بالاتر از همه سرمایه اجتماعی، توانسته اعتماد عمومی و ایجاد آرامش در جامعه را میسر شود و توفیقات فراوانی را بدست آورده است بدون حمایت مجلس و بدون همراهی مردم و بدون حمایت مقام معظم رهبری این کار امکانپذیر نبود.
روحانی خاطرنشان کرد: دولت این بار سنگین را بر دوش گرفته است، بار، بار خدمت به مردم است، همه باید دست به دست هم دهیم الان روز تعامل، همدلی و همفکری است.
وی تصریح کرد: طبیعی است که دولت تقاضا ندارد که مجلس وظایف قانونی خود را کنار بگذارد، مجلس به وظایف قانونیاش عمل میکند و دولت هم به نقد صریح و نظرات مجلس و انتقادات آن احترام میگذارد.
وی ادامه داد: طبیعی است یک زمان معقول در اختیار مجریان بگذاریم، شش ماه یا یک سال کار کنند، تلاش کنند تا بتوانیم کارنامه آنها را در میزان سنجش قرار دهیم.
وی تاکید کرد: هیچ میزانی چون قانون وجود ندارد و میزان جناحی و حزبی هیچوقت درست کار نکرده است، این ترازو همیشه خراب بوده است.
رییس دولت یازدهم با تاکید بر این نکته که آن ترازویی که میتواند عملکرد وزرا را بسنجد قانون است، گفت: ما همه باید در برابر قانون تعظیم کنیم برای رشد، تعالی، آینده بهتر، رضای مردم و رفاه اجتماعی و امنیت بیشتر.
روحانی میزان سؤال، معیار تذکر، معیار نقد را معیار قانون دانست و تصریح کرد: همه باید در برابر قانون تسلیم باشیم، درخواست من از نمایندگان این است که در شرایط حساس دولت را حمایت کنند و البته دولت هم شکرگذاری و تشکر را از یاد نمیبرد.
حقوق ملت و منافع ملی خط قرمز/بخاطر فشار تحریم پای میز مذاکره ننشستیم
رییس جمهور حقوق ملت ایران را خط قرمز دولت دانست و گفت: از جمله حقوق ملت حقوق هستهای در چهارچوب مقررات بینالمللی و همچنین غنیسازی در خاک ایران است.
رییسجمهور ایران با اشاره به حمایت مردم، مجلس شورای اسلامی و حمایت رهبری از نمایندگان ایران در جوامع سیاسی گفت: اشغالگران به تب و تاب افتادهاند و جنگطلبان از مسیر صلح و تعامل با جهان هراسیدند و در برابر چهارچوب طرح ایران کلیات اصلی را پذیرفتند.
وی با اشاره به اینکه کلیات اهداف ایران سه بخش مقدمهای، میاندورهای که شامل چند مرحله است و مرحله پایانی است، گفت: ما با زبان و عمل به طرف مذاکره فهماندهایم که هیچگونه تهدید، تحریم، تحقیر و تبعیض جواب نمیدهد و جمهوری اسلامی در برابر تهدید هیچ قدرتی سر فرود نمیآورد.
وی تصریح کرد: برای حل معضلات باید تنها گزینه عقلانیت و منطق روی میز باشد که اگر چنین بود عطر آن به مشام همه خواهد رسید اما اگر چیز دیگری غیر از تدبیر و آیندهنگری روی میز باشد اثرش بوی تعفن برای جامعه و کسی است که پشت میز قرار گرفته است. جمهوری اسلامی برای مذاکره، عقلانیت، منطق و تدبیر را روی میز گذاشته و با همین تدبیر مقابل دیگران ظاهر میشود.
رییسجمهور ایران با اشاره به اینکه در هیچ شرایطی حاضر نیست تبعیض را بپذیرد، گفت: ملت ایران مانند تمام کشورهای دیگر باید حقوق خود را داشته باشد اما برای آنکه دیگران نیز به حرفهای ما اعتماد کنند ما فناوری صلحآمیز را برای توسعه میخواهیم نه برای تهدید دیگران، در واقع ما به دنبال بمب هستهای نیستیم و به کار بردن کلمه هستهای برای ایران به منظور فناوری صلحآمیز است نه به معنای نظامیگری هستهای که در دنیا استفاده میشود.
حسن روحانی با اظهار این مطلب که در ژنو و نیویورک با تأکید بر صلحآمیزبودن بخش هستهای ایران وارد شدهایم، گفت: ما تحریم را میگذرانیم و تحریم ایران در واقع به ضرر تحریمکنندگان است زیرا این راه غیرقانونی و ناکارآمد است.
وی تأکید کرد: ما به خاطر فشار تحریم پای میز مذاکره ننشستهایم زیرا در فاصله سالهای 2001 و 2003 که هیچ تحریمی نبود ایران به مذاکرات منطقی خود در پای میز مذاکره ادامه داد و در شرایطی که دشمن میخواست تحریم ظالمانه خود را آغاز کند مذاکرات را قطع نکرد.
رییسجمهور ایران راهحل سیاسی، مذاکره و گفتوگو را برای حل و فصل مسایل بینالمللی سرلوحه کار جمهوری اسلامی دانست و افزود: برخی به گونهای صحبت میکنند گویی ایران مذاکرات خود را در سالهای 91 و 92 آغاز کرده است اما باید بدانند از این مذاکرات همان قدر که ایران سود میبرد منطقه و جهان نیز سود میبرند. در واقع این مذاکرات در صورتی که موفق شود آرامش و ثبات بیشتر را برای منطقه و کل جهان به همراه دارد و موفقیت آن به معنای هموارشدن مسیر تعامل سازنده ایران با کشورهای منطقه است. معنای این مذاکرات این است که ایران نقش خود را در منطقه و جهان ایفا کند.
وی تاکید کرد: بدون حضور ایران و ایفای نقش وی مشکلات به نتیجه نمیرسد و تحریم راهحل مناسبی برای تعامل نیست و ما راه مذاکره را ادامه میدهیم.
رییس قوه مجریه ایران با اشاره به بیانات رهبری درباره اینکه حداقل در مذاکرات ضرر نخواهیم کرد، گفت: اگر در مذاکرات موفق نشویم نیز حداقل ضرر نخواهیم کرد و ظرفیت تحلیل جامعه افزایش پیدا میکند و نقش و جایگاه ایران ظهور بیشتری خواهد داشت و افکار دنیا میفهمد ایران لجبازی نکرده میخواهد با منطق وارد شود.
حسن روحانی با اشاره به اینکه ایران به دنبال سلاح کشتارجمعی نیست، افزود: مذاکره در صورتی که درست انجام شود نتایج برد-برد خواهد داشت.
وی تأکید کرد: برای پیروزی در مذاکرات نیاز به حمایت بیشتر است و گفت: ما برای پیروزی نیاز به حمایت نمایندگان، ملت بزرگ ایران و مقام رهبری داریم. ما با مجلس شورای اسلامی اهداف بلندمدتی را دنبال میکنیم زیرا من پیش از آنکه خود را یک فرد اجرایی بدانم از بدنه مجلس میبینم زیرا 20 سال در خانه ملت بودهام.
سجادی سابقه کار ورزشی دارد/رفع عقب ماندگیهای ورزش بانوان
رییس جمهور در ادامه جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: وزارت ورزش و جوانان از لحاظ اجتماعی و فرهنگی بسیار مهم است زیرا این جوانان بودند که در طول تاریخ انقلاب بار سنگینی را بر دوش گرفتند.
وی تاکید کرد: 13 آبان 57 تنها گوشهای از حضور جوانان و نوجوانان در انقلاب اسلامی بود و حتی در قیامهای 15 خرداد 42 ما به عنوان جوانان آن زمان در راهپیماییها شرکت میکردیم و حتی یکی از دوستان من در این تظاهرات به شهادت رسید.
روحانی افزود: این موضوع نشان میدهد جوانان از ابتدا در متن انقلاب بودهاند و در دوران دفاع مقدس نقش بزرگی ایفا کرده و در دوران سازندگی نیز جوانان پیشتاز بودند.
رییسجمهور ایران با تأکید بر اینکه جوانان نیازمند شغل، شرایط ازدواج و مسکن هستند، افزود: برای گذراندن اوقات فراغت جوانان و نجات آنها از دست دشمن بدذاتی که زندگی جوانان را از هر لحاظ مورد تهاجم قرار داده بار بزرگی بر دوش وزارت ورزش و جوانان است.
وی تاکید کرد: از عمر این وزارتخانه مدت زیادی نگذشته است و بخشهای مختلف آن رشد کافی نداشتهاند اما باید همه کمک کنیم تا این وزارتخانه مسئولیت سنگین خود را به درستی انجام دهد.
وی در ادامه با اشاره به موضوع ورزش گفت: زمانی ورزش حالت تفریح داشته اما امروز جزیی از زندگی مردم شده است و رسیدن به سلامت بدون ورزش ممکن نیست و این ورزش است که نشاط اجتماعی را مهیا میکند و بهترین وسیله برای پرکردن اوقات فراغت است.
وی تأکید کرد: برای مبارزه با معضلات اجتماعی یکی از راههای اصلی هدایت جوانها به سمت ورزش است و ورزش جزء زندگی اجتماعی و فردی مردم شده است.
وی در زمینه ورزش بانوان تأکید کرد: ما در این زمینه عقبماندگیهایی داریم که باید رفع شود، پسران ما میتوانند برای ورزش از هر فضای بازی استفاده کنند اما زنان و دختران نیاز به سرمایهگذاری دارند، برای ما افتخارآمیز است که بانوان و جوانان دختر ما با حجاب اسلامی در صحنههای بینالمللی حضور پیدا میکنند و احساس غرور میکنیم وقتی بانویی از ایران با حجاب پرچم ایران را بر دوش گرفته در میدان حرکت میکند.
رییسجمهور ایران گفت: ما نظام اسلامی را جاری کردیم تا به همه ابعاد زندگی مردم بپردازد و این دین مانع هیچ فعالیتی نیست بلکه میگوید همه چیز باید به درستی و به بهترین شکل انجام شود.
رییس قوه مجریه با اشاره به اهمیت برنامهریزی برای بخش ورزش بخصوص در دوران دبستان افزود: یکی از مسایلی که برای انتخاب وزیر ورزش مدنظر بود، این مسئله بود که پیشکسوتی که سابقه این کار را دارد در این سمت قرار بگیرد.
وی افزود: دکتر سجادی از زمان شهید باهنر و رجایی به عنوان مدیرکل ورزش در آموزش و پرورش بوده است و تمام مراحل را گذرانده و در واقع استاد کارآزمودهای است که از وقتی معرفی شد تمام کسانی که در ورزش حرفهای و قهرمانی هستند و بخصوص قشر آموزش و پرورش از وی استقبال کردند.
وی ابراز امیدواری کرد: دکتر سجادی بتواند تجربه ارزشمندش را در امر ورزش و جوانان به کار گیرد و افزود: ورزش موضوعی بخشی و امور جوانان میانبخشی است و به هر حال مدیر باید به هر دو قسمت این موضوع توجه کند و امیدواریم امروز آخرین روزی باشد که مزاحم مجلس شدهایم و پایان امروز شاهد تکمیل دولت تدبیر و امید باشیم تا در مسیر خدمت به مردم و در مسیر ارایه خدمات اجتماعی خدمت کنیم.
پایان پیام/
نظر شما