به گزارش خبرگزاری شبستان، شماره 193 ماهنامه تخصصی اطلاع رسانی و نقد و بررسی "کتاب ماه کودک و نوجوان" در پنج بخش با سردبیری خسرو آقا یاری در 103 صفحه تدوین و منتشر شد.
"کتاب ماه کودک و نوجوان" هفدهمین سال انتشار خود را تجربه میکند. این ماهنامه با سخنی از سردبیر با عنوان "دنیای امروز اساطیری" و مروری بر اخبار کتاب و تحولات حوزه نشر کودک و نوجوان مطالب آغاز شده است. "کتاب ماه کودک و نوجوان"در بخش نخست این ماهنامه با عنوان "پژوهش های بنیادین فرهنگ و علوم و فنون"، تحلیل و بررسی آثاری همچون "فریاد یوزپلنگ" نوشته علی گلشن به قلم نقد زهره افسطی و کتاب "101 پرسش و پاسخ درباره ی دستاوردهای پزشکان و داروشناسان بزرگ " اثر حسن سالاری با نقد و بررسی مریم صفاهان گنجانده شده است.
"ترجمه دینی و مسایل ترجمه در ایران امروز" از سیدعلی محمد رفیعی و "سیر تحول ادبیات کودک و نوجوان در امارات متحده ی عربی" نوشته پوپک نیک طلب نیز مقالات درج در این بخش اند.
بخش ادبیات داستانی این نشریه نیز به نقد و بررسی شش کتاب همچون "بچه های راه آهن" نوشته ای نزبیت، "جغد بهتر است یا پن کیک؟" نوشته کارل هایسن،"خیال باف" اثر حمید نوایی لواسانی، "جای برای عروسک ها نیست"از ایمان شفیعا، "بپا، کجا؟ "نوشته سالی نول، "الاکلنگ" اثر فریده خلعتبری و دو مقاله "طرح داستان های کودکان؛بایدها و نبایدها" نوشته دکتر علی اصغر ارجی و "سرچشمه های فانتزی در ادبیات کهن فارسی؛ سی مرغ و سیمرغ " به قلم ابوذر کریمی اختصاص دارد.
بخش شعر این ماهنامه به نقد و بررسی دو کتاب شعر با عنوان های "کیف من" سروده زهرا وثوقی،"و "با دو چشمم می چشم" از غلامرضا بکتاش و مقاله "درخت و کوه در شعر کودکی" نوشته پوپک نیک طلب اختصاص یافته است.
در بخش تصویر گری نیز کتاب "کلاغ میله میله" سروده غلامرضا بکتاش توسط میر فرهود ریاضی نقد شده است. "دخترک کبریت فروش" نوشته هانس کریستیان اندرسن با نقد و بررسی ژوان اسکندری دیگر کتاب منتخب برای نقد در این ماهنامه است.
مقاله "تصویرگر شخصیت های دوست داشتنی" از روجا علی نژاد مطلب دیگری در این بخش است و گزارش اخبار هنرمندان همراه با مطبوعات در یک نگاه، بخش پایانی این ماهنامه را تشکیل می دهند.
صبور حبیبی، مدیر داخلی "کتاب ماه کودک و نوجوان" نیز در توضیح بیشتر انتشار این ماهنامه گفت: کتاب ماه کودک و نوجوان سال هفدهم انتشار خود را تجربه میکند.
وی ادامه داد: بخش عمده مطالب درج شده در این ماهنامه به نقد و بررسی کتابهای تازه انتشار یافته و مقالات علمی کارشناسان حوزه کودک و نوجوان اختصاص دارد. البته نوع ساختار و پرداخت به موضوعات در این ماهنامه کمی متفاوت از سایر ماهنامههای تخصصی خانه کتاب است که آن هم به دو رنج سنی کودک و نوجوان و پرداخت مسایل مربوط به آن باز میگردد.
حبیبی درباره انتخاب آثاری که در ماهنامه کتاب ماه کودک و نوجوان به نقد گذاشته میشوند، گفت: آثار بر اساس رصد و کارشناسی تحریریه کتاب ماه کودک، و دبیران سرویسهای مرتبط انجام میشود ، سپس کتابهای منتخب خریداری و در اختیار منتقدان قرار می گیرد. اگر منتقدی هم نقد کتابی رابرای ماهنامه بفرستند. متن آن برای ممانعت از موازی کاری بررسی و سپس استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: در این ماهنامه کتاب های چاپ اول مورد توجه اند. در واقع هدف اصلی ما از نقد و بررسی آثار در این ماهنامه ارتقاء سطح کیفی کار است و اگر کتابی در این ماهنامه نقد می شود به معنای تضعیف نویسنده ویا اثر وی نیست، بلکه بهبود آثار تولید شده در زمینه¬ی کودک ونوجوان است ، بر این اساس محاسن این آثار هم حتماَ مطرح می شوند.
حبیبی درباره استقبال نویسندگان از نقد آثار خود در این ماهنامه تخصصی گفت: در حوزه نقد آثار ، خود مؤلفان کمتر در این زمینه اقدام می کنند. اما ناشران ارتباط بیشتری با ما دارند و آثار خود را برای نقد و بررسی ارسال می کنند.
ماهنامه تخصصی اطلاع رسانی و نقد و بررسی "کتاب ماه کودک و نوجوان"در قطع وزیری با 103 صفحه و بهای 2 هزار تومان از سوی خانه کتاب منتشر شد.
پایان پیام/
نظر شما