طرح آمایش سرزمین در کشور تهیه شود

خبرگزاری شبستان: معاون رئیس‌جمهور تهیه طرح آمایش سرزمین را در کشور خواستار شد وگفت: باید توسعه و فعالیت‌های توسعه‌ای مبتنی برمحدودیت‌های موجود سیاستگذاری شود.

به گزارش خبرنگار شبستان از سمنان، معصومه ابتکارعصر(20آبان) در جلسه مشترک شورای اداری و کارگروه آمایش سرزمین و محیط زیست استان سمنان درسالن یادگارامام خمینی استانداری سمنان ماهیت فعالیت‌های محیط زیست را از جنس برنامه‌‌ای، سیاستگذاری برای توسعه و نظارت بیان کرد و گفت: محیط زیست با همه بخش‌های اداری و صنعتی و دیگر بخش‌ها سروکار دارد و نباید درباره آن بخشی‌نگری شود.


وی از تشکیل صندوق محیط زیست ایران با هدف ایجاد تسهیلات برای حفظ محیط زیست و رعایت موارد مربوط به آن در فعالیت‌های سطحی و کارخانه‌ها و نیز اجرای برنامه‌های محیط زیستی خبر داد و افزود: این مهم یکی از اقدامات مهم و موثر در تشویق صنایع به رعایت مسائل زیست‌محیطی است.


ابتکار افزود: توجه به محیط زیست و اصول اساسی مد نظر در این بخش، اصل مهمی است که همواره باید از سوی مسئولان ذی‏ربط مورد نظر قرار گیرد.


رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه الگوی نادرست در مصرف منابع آبی بویژه در آبیاری کشاورزی دلیل کاهش منابع آبی در کشور است گفت:کشت مبتنی بر استفاده از الگوی آب مجازی در تولید محصولات کشاورزی یکی از راهکارهای جلوگیری از این مشکل در کشور است.


ابتکار آلودگی منابع آبی را در کشور از دیگر دلایل کاهش این مایع حیاتی در سفره‌های آبی زیرزمینی عنوان کرد و افزود: آلودگی ناشی از فعالیت‌های صنعتی و معدنی، سفره‌های آب زیرزمینی را آلوده کرده، به‌طوری که پاکسازی آن بسیار دشوار بوده و تقریبا جزء منابع از دست رفته آبی به شمار می‌رود.


رئیس سازمان محیط زیست کشور به آلودگی ناشی از ریزگردها در بسیاری از شهرهای جنوب و جنوب غرب کشور اشاره و تاکید کرد: بخش اعظمی از این ریزگردها منشأ خارجی دارد.


وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته با همکاری کشورهای همسایه در باره کاهش آلودگی ناشی از ریزگردها، خشک شدن تالاب‌های موجود در کشور را از عوامل داخلی این معضل زیست‌محیطی عنوان کرد و افزود: در کشور 45 تالاب خشک شده وجود دارد که یکی از عوامل تولید ریزگردها است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با بیان اینکه سکون هوا و بارش باران علل اصلی واقعه اخیر اهواز بوده است، گفت: در این شهر در کمتر از 3 ساعت، 6 هزار نفر به مراکز اورژانس مراجعه کرده‌اند و حتی بسیاری از مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها به اجبار پذیرشی نداشتند.


ابتکار افزود: در همین راستا تشخیص داده شد که 600 نفر باید بستری شوند و این نشان می‌دهد که در زمینه آلودگی هوا باید بیش از گذشته مراقب بود.


ابتکار گفت: حفاظت از محیط زیست امر مهمی است که مشارکت همه مردم و مسئولان را می‏طلبد و در این راه، دستگاه‏های مرتبط در بهره‏برداری اصولی از معادن و حفظ و ارتقای محیط زیست و کارشناسان باید یاری‌گر مسئولان محیط زیست باشند.


معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت : بر اساس شاخص های جهانی وضعیت محیط زیست ، عملکرد محیط زیست ایران در هشت تا 10 سال اخیر 63 رتبه جهانی سقوط کرده است.


وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایران گفت : نتیجه جنگ سنتی محیط زیست و توسعه ، دریاچه ارومیه است ، چیزی که برای پنهان کردن نداریم 290 سفره آبی بدتر از دریاچه ارومیه در کشور وجود دارد که ارومیه رو قرار گرفته و بقیه زیر هستند.


معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست دولت یازدهم را دولت راستگویان خواند و گفت : دولت در نظر دارد با مردم رو راست باشد و در عین حال نمی خواهد نگرانی در اذهان عمومی ایجاد کند.


وی تصریح کرد:استان سمنان را دارای ظرفیت‌های فوق‌العاده گردشگری دانست و خاطرنشان کرد: با وجود حیات وحش، گونه‌های بسیار زیبا و بی‌نظیر گیاهی و جانوری در استان سمنان این استان به یکی از استان‌های شاخص در این مهم تبدیل شده است و باید برنامه‌های گردشگری در سمنان تقویت شود.


استاندار سمنان نیز در این نشست اظهار کرد: استان سمنان به عنوان استانی با ویژگی‌های ممتاز، در همجواری پایتخت و با دارا بودن زیرساخت‌های اساسی توسعه‌ای به عنوان استان معین پایتخت در شرایط ویژه مطرح است.


محمد وکیلی با اشاره به مطالعات و بررسی‌های انجام شده در این رابطه در گذشته خاطرنشان کرد: در بررسی‌های مجدد که هم‌اکنون در مجلس شورای اسلامی مطرح است باید به این ظرفیت ممتاز استان سمنان توجه ویژه شده و استان سمنان به عنوان گزینه اصلی انتقال پایتخت سیاسی مطرح شود.


وکیلی با اشاره به اینکه 25 درصد از مساحت 97 هزار هکتاری استان سمنان را محدوده حفاظت شده محیط زیست تشکیل می‌دهد، آن را در مقایسه با نرم 10 درصدی کشوری بسیار ویژه دانست و افزود: این استان باید به عنوان موزه جامع و کامل محیط زیست کشور مورد توجه قرار گیرد.


وکیلی وجود 3 منطقه آب و هوایی کوهستانی در شمال، خشک در مرکز و خیلی خشک در جنوب این استان و همچنین وجود همزمان جنگل، مرتع، بیابان و کویر را در استان سمنان به عنوان یک ویژگی منحصر به فرد به این استان در کشور دانست و خاطرنشان کرد: تنوع اقلیمی سبب شده تا سمنان زیستگاه گونه‌های نادر و منحصر به فرد گیاهی و جانوری منطقه شود.


وی گفت: استان سمنان باید به‌عنوان پایلوت مسائل زیست‌محیطی و گونه‌های جانوری و گیاهی مطرح شود.


استاندار سمنان از وجود 22 منطقه بحرانی فرسایش بادی در این استان خبر داد و افزود: وضعیت در 20 منطقه این استان بسیار ویژه است.


وی افزود: منشأ آلودگی کشور داخلی و خارجی است که این استان را نیز تهدید می‌کند و باید با کاشت گونه‌های گیاهی این وضعیت تثبیت شود، سکون هوا، توسعه نامتوازن صنعت از عوامل ایجاد کانون‌های فرسایش بادی بود که استاندار سمنان به آن اشاره کرد.


استاندار سمنان با اشاره به وجود زیرساخت‌های مناسب و لازم برای توسعه صنعت و معدن در استان سمنان معطل شدن سرمایه‌گذاران به دلیل فرایند طولانی اخذ مجوز و از جمله مشکلات پیش روی آنان برای سرمایه‌گذاری در استان سمنان عنوان کرد و افزود: تفویض اختیار بخشی از اختیارات سازمان محیط زیست به استان سمنان می‌تواند در کاهش رفت و آمد متقاضیان در موثر بوده و سبب رغبت آنان به سرمایه‌گذاری در استان شود.


وی افزود: سمنان با وجود کارشناسان توانمند در مدیریت محیط زیست و نیز وجود دانشگاه‌هایی با حضور متخصصان می‌تواند در زمینه کارشناسی مسائل زیست‌محیطی به سازمان محیط زیست کمک کند.


وی همچنین با اشاره به لزوم توجه به توسعه پایدار در سیاستگذاری کلان استان افزود: برای این مهم ناگزیریم به مسائل محیط زیست توجهی جدی داشته باشیم.


وکیلی با اشاره به اینکه رشد صنعت و معدن و کشاورزی استان سمنان تاکنون مطلوب بوده است، خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست‌گذاری‌های گذشته صنعت گردشگری استان سمنان مغفول مانده، در صورتی که می‌توان از درآمد بالای این صنعت منافع زیادی را نصیب استان کرد.


در ادامه نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی گفت: توجه به محیط زیست وظیفه همه مردم و مسئولان است و حفاظت از منابع خدادادی تنها از عهده یک معاونت ریاست‌جمهوری یا یک سازمان بر نمی‌آید.


علیرضا خسروی تأکید کرد: حمایت‌ها در این بخش باید فراگیر و همه جانبه شود و در حوزه اعتبارات نیز عدالت مدنظر قرار گیرد.


وی با بیان اینکه عدالت در توزیع اعتبارات رعایت نمی‌شود، بر ضرورت راه‌اندازی شبکه ویژه محیط زیست تأکید کرد.


خسروی گفت: زباله‌های استان همجوار سمنان، مازندران، در محدوده فولاد محله و استان مازندران دفن می‌شود که باید برای ساماندهی آن فکری شود.


نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی نگاه به محیط زیست باید نگاهی ملی باشد و صرف یک نهاد و یا معاونت رییس جمهوری اهداف زیست محیطی را به تنهایی محقق نمی کند.


وی با اشاره به وجود دومیلیون هکتار پارک ملی خارتوران و ملی کویر گفت : در توزیع اعتبارات با وجود این وسعت مناطق تحت پوشش محیط زیست در استان سمنان عدالت رعایت نمی شود.

 

خسروی گفت : در این زمینه نباید به جمعیت نگاه شود بلکه اعتبارات باید براساس مساحت توزیع شود.


نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی انتقال زباله یکی از شهرهای استان همجوار به روستایی در همسایگی سمنان را مشکل زا عنوان کرد و گفت : دفن این زباله در این منطقه در آبهای زیرزمینی یکی از شهرهای استان سمنان تاثیر گذاشته و این خطرناک است.


وی کمبود محیط بان در این استان را یکی از مشکلات خواند و تصریح کرد : برغم اینکه در دنیا به ازای هر چهارهزار هکتار یک محیط بان وجود دارد در استان سمنان به ازای هر 24 هزار هکتار یک محیط بان نظارت دارد و این بخش نیازمند توجه بیشتر است تا به نرم جهانی نزدیک شود.


نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدالت در توزیع اعتبارات رعایت نمی‌شود و سمنان بیش از شرایط فعلی به اختصاص اعتبار نیاز دارد، اظهار داشت: توسعه نامتوازن امروز بلای جان جامعه ما شده است گرچه هم دولت و هم مجلس در حال تغییر شرایط هستند.


وی ابراز داشت: امروز باید برخی حیوانات را در عکس‌ها دید و به فرزندان خود نشان داد و این امر می‌طلبد تا همه وظایف خود در راستای صیانت از محیط زیست و طبیعت عمل کنند.


خسروی با بیان اینکه امروز استان سمنان حدود یک ششم متوسط جهانی محیط‌بان در اختیار دارد و این امر به طور قطع خسارت‌هایی را به دنبال خواهد داشت تصریح کرد: کمبود نیرو سبب آسیب‌پذیری محیط زیست می‌شود و استان سمنان در شهرستان‌های شاهرود و مهدی‌شهر دارای مناطق محرومی است که باید به آن عنایت داشت.


نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید از افزایش شمار نیروها در سازمان حفاظت محیط زیست حمایت شود، عنوان داشت: سال گذشته بودجه تخصیصی در این بخش 800 میلیون تومان بود که تنها 25 درصد آن در استان سمنان محقق شد و این در حالی است که اگر تمام آن هم تأمین می‌شد، باز هم نقاط کور را پوشش نمی‌داد.


پایان پیام/
 

کد خبر 312368

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha