به گزارش خبرنگار شبستان، عزیز الله حمید نژاد کارگردان فیلم سینمایی آناهیتا در نشست نمایش و نقد این فیلم در فرهنگسرای ارسباران، درباره شکل گیری فیلمنامه "آناهیتا" گفت: همواره قداست و احترام آب در فرهنگ ایرانی برایم جالب توجه بود. این که چرا پشت سر مسافر آب می ریزیم، عرفا چرا برای سلامتی بیماران به آب دعا می خوانند و راز چشمه های مقدس چیست؟
حمید نژاد ادامه داد: 4-5 سال پیش بود که با تحقیقات ایموتو روی مولکول های آب آشنا شدم و کتاب ها و سمینارهایش را دنبال کردم تا این که تصمیم گرفتم فیلمنامه "آناهیتا" را بنویسم.
وی افزود: بر این اساس می توان "آناهیتا" را تلفیقی از تجربیات علمی ایموتو و احترام به آب در فرهنگ ایرانی است که در قالب یک درام اجتماعی به مخاطب منتقل می شود.
کارگردان این فیلم در ادامه و در پاسخ به پرسشی پیرامون ژانر این فیلم گفت: عده ای ژانر فیلم را علمی- جنایی می دانند اما از نظر من این فیلم در ژانر علمی- معمایی ساخته شده است.
حمیدنژاد همچنین درباره این ژانر تلفیقی گفت: به خاطر خشکی طبیعی مباحث علمی صرف و لزوم ارتباط ساده تر فیلم با مخاطب، موضوعات علمی را در بستر اجتماعی طرح کردیم به طوری که حل معما از جانب "خورشید"، درام را شکل دهد.
این کارگردان با سابقه سینمای ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تجربه متفاوت "آناهیتا" نسبت به آثار پیشین خود و پیچیدگی خاص این فیلم خاطرنشان کرد: معتقدم هر فیلم ساز در اثر تازه خود می بایست ریسک های جدی را تجربه کند.
وی افزود: این روحیه تجربه گرایی درمن مختص به آناهیتا نیست. هیچ تهیه کننده ای باور نداشت که بتوان "هور در آتش" را با امکانات موجود سینمای ایران ساخت. یا درباره "اشک سرما"، به خاط سوژه خاص (رابطه یک کرد و یک فارس در بستر جنگ) و مشکلات فیلمبرداری در کوهستان شرایط خاص خود را داشت.
وی تصریح کرد: آناهیتا درامی علمی اجتماعی است که گام اول در این مسیر به حساب می آید اما با این وجود، شاید با شرایط بهتر و بودجه مناسب می شد فیلم بهتری ساخت.
پایان پیام/
نظر شما