عزاداران با اقتدا به سیدالشهدا(ع) نماز را اول وقت اقامه کنند

حجت الاسلام و المسلمین داوودی ناصری با اشاره به نماز ظهر عاشورای سیدالشهدا(علیه السلام) گفت: عزاداران حسینی نماز اول وقت را با اقتدا به امام حسین(علیه السلام) اولویت قرار دهند.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالمجید ناصری داوودی، عضو هیات علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه در گفت وگو با خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به سیره اهل بیت(علیهم السلام) در عبادت و برپایی نماز اظهار کرد: اساسا یکی از اصلی ترین ارکان عبادی که همواره مورد تاکید ائمه اطهار(علیهم السلام) بوده و در منابع مختلف ذکر شده توجه به نماز و معنویت نهفته در آن است.

 

وی ادامه داد: اگر فلسفه دین را بررسی کنیم خواهیم دید که اساسا هدف از خلقت انسان عبودیت عنوان شده است، چنانچه در آیه 56 سوره ذاریات آمده است: «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ»(و جن و انس را نیافریدم جز براى آنکه مرا بپرستند) عبادت و پرستش حضرت باری تعالی است.

 

این محقق گفت: حال در این میان مهمترین ویژگی بندگی و عبد خدا بودن همان در اصلاح رابطه بنده و پروردگار از طریق عبادت و اقامه نماز است و در واقع مهمترین وجهه عبادت همان نماز است که در صدر رسالت همه پیامبران الهی قرار دارد که حکایت از وجه بارز توحید دارد که مولفه مشترک ادیان آسمانی است.

 

ناصری داوودی تصریح کرد: اساسا سیره اهل بیت (علیهم السلام) به گونه ای بود که برای مثال روی امام محمدباقر(علیه السلام) خطاب به پدرشان امام سجاد(علیه السلام) که معروف به سیدالساجدین است می گوید چه قدر عبادت می کنی ای پدر که حضرت پاسخ می دهد تو جدت علی را ندیده ای اگر سجده ها و رکوع های طولانی جدت را دیده بودی چنین نمی گفتی که این امر حکایت از آن دارد که با وجود آنکه امام سجاد(علیه السلام) را به سبب سجده های طولانی چنین لقبی دادند اما باز هم عبادت خود را به نسبت حضرت علی(علیه السلام) در سطح کمتری می داند.

 

این استاد دانشگاه ابراز کرد: معروف است که امام محمدباقر(علیه السلام) همواره برای اقامه نماز به مسجد می رفتند اما روزی شخصی ایشان را دید که در نخلستان در حال اقامه نماز هستند و علت این امر را جویا شدند که حضرت پاسخ داد به علت استفاده از سیر از حضور در مسجد خودداری کردم که همین امر نشان از ارزش و احترامی والایی و خاصی بود که ائمه برای نماز قائل بودند.

 

عضو هیات علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه، در ادامه به نگرش حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) نسبت به نماز اشاره و اظهار کرد: امام حسین(علیه السلام) در قائله دشت کربلا تا آخرین لحظه ذکر خدا را فراموش نکردند و به اقامه نماز خود در سخت ترین شرایط پرداختند.


وی ادامه داد: در سیره ائمه اطهار (علیهم السلام) نیز این رویه مشهود است به گونه ای که امام صادق(ع) در آخرین لحظات عمر خود در حالی که به سختی سخن می گفتند اعلام کردند کسی که نماز را سبک بشمارد از شفاعت ما به دور است بنابراین این سیره و عملکرد حکایت از اهمیت نماز در آموزه های اسلامی دارد.

 

ناصری داوودی با بیان اینکه نماز ظهر عاشورا نماد و الگویی برای جامعه امروز در راستای توجه هرچه بیشتر به نماز و معارف آن است، تصریح کرد: متاسفانه برخی سینه زنان و عزاداران حسینی توجهی به ادای به وقت این فرضیه الهی حداقل در روز عاشورا نیستند و به عزاداری ادامه می دهند در حالی که سیدالشهدا(علیهم السلام) قیام کرد تا ارزش نماز را بیان کند.

 

وی با اشاره به زمان ورود مسلم بن عقیل، سفیر امام حسین(علیه السلام) به کوفه گفت: عبیدالله بن زیاد زمانی که از افرادش درباره شیعیان می پرسد و می گوید چه کسانی در کوفه شیعه و طرفدار مسلم بن عقیل هستند، به او پاسخ می دهند کسانی که زودتر به مسجد آمده و نماز را اقامه می دارند و دیرتر از همه از مسجد خارج می شوند بنابراین از ویژگی های شیعیان از همان دوران برپایی نماز اول وقت به جماعت بوده است که جا دارد امروز نیز با بهره گیری از الگویی چون سید و سالار شهیدان در حد امکان نماز اول وقت اقامه شود.

 

عضو هیات علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه در ادامه گفت: خوشبختانه سنتی که میان عزاداران حسینی و شیعیان در سیر عزاداری های روز عاشورا نهادینه شده است اقامه نماز ظهر عاشورا در هر شرایط و در حین عزاداری است به گونه ای که عزاداران حسینی در خیابان ها به برپایی نماز مبادرت می ورزند.

 

وی ضمن تجلیل از این سنت گفت: اقامه نماز در ملاعام سبب می شود تا همگان بدانند ستون خیمه اسلام برپایی نماز است و شیعیان نماز را به مثابه مهمترین نشانه دین ورزی خود قلمداد می کنند ضمن آنکه سبب می شود تا هجمه های دشمنان و وهابی ها نسبت به اینکه شیعه عزاداری را نسبت به نماز مقدم می داند آشکار شده و حقیقت بیان شود که نماز برای شیعه در رتبه اول اهمیت قرار دارد.

 

داوودی ناصری در ادامه به راهکارهای گسترش فرهنگ نماز در جامعه به الگوی نماز سیدالشهدا(علیه السلام) اشاره کرده و افزود: برای ترویج نماز نیاز به بسترسازی های فرهنگی داشته و در عین حال باید مساجد را گسترش دهیم به نحوی که نقش مساجد بسیار ملموس تر از شرایط فعلی باشد به این مفهوم که مسجد تنها نباید در وقت اقامه نماز باز و بعد از آن بسته شود.

 

این استاد دانشگاه گفت: امروز باید برای بیان معارف عاشورایی کتابچه هایی را با موضوع نماز و محوریت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و نماز ظهر عاشورا به جوانان ارایه و این مهم را در سطح مساجد ترویج کنیم تا خانواده ها بیش از پیش با مفاهیم عمیق نماز آشنا شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 312713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha