رضا موزونی کارشناس آیین های مذهبی کرمانشاه، به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به اینکه استان کرمانشاه از لحاظ جغرافیای به کربلا نزدیک است و مقدم زائرن عتبات عالیات است، تاثیر این حادثه عاشورا بر مردم این خطه بیشتر است.
وی با بیان اینکه مراسمات عزداری در استان کرمانشاه هرسال باشکوه خاصی برگزار می شود و در ابتدای ماه محرم مکانی را برای سینه زنی و زنجیر زنی انتخاب می کردند.
موزونی با اشاره به اینکه در نوحه هایی که مداحان می خوانند با حوادث کربلا همخوانی داشت، مثلا نوحه "شیرین شمامه ای نوبرم روله لای علی لای" در شب حضرت علی اصغر خوانده می شد و یا نوحه "نوجووان گم کردمه آرام گیان گم کردمه" در شب شهادت حضرت علی اکبر و حضرت قاسم" ذکر می شد.
کارشناس آیین های مذهبی کرمانشاه، بیان کرد: مراسم ها از روز اول محرم شروع می شد و تا دو روز قبل از تاسوعا هیئت های روستایی به مهمانی هم می رفتند و تمام راه را تا رسیدن به روستا سینه زنی و زنجیر زنی می کردند و روستای میزبان هم به رسم مهمان نوازی و خوش آمد گویی از صدا و ذکر مصیبت مداح روستای میهمان بهره می بردند.
موزونی، اضافه کرد: در روز عاشورا و تاسوعا مردم چند روستا در یک محل اجتماع که معمولا مزار اهل قبور بود جمع می شدند و در آنجا عزاداری می کردند و در پایان هم مردم خیر روستا از عزاداران با پخش نذوراتشان برای سرور و سالار شهیدان(ع) پذیرایی می کردند.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مراسم های مردم کرمانشاه تهیه علم بود که چوب بلندی را تهیه می کردند و با پوشاندن آن با پارچه های سیاه در ورودی ایوان خانه ها نصب می کردند.
وی با اشاره به اینکه عده ای هم با مداح همراهمی می کردند و نوای"آقامی رو" به حزن و سوز این مراسم می افزودند، گفت: معمولا در روز عاشورا و تاسوعا افرادی با ساز سورنا و چندین طبل یک نوع نوای غم انگیز را می نواختندند و زنها نیز سینه می زدند.
پایان پیام/
نظر شما