به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، امیر علی عموزاده (25 آبان) درجمع خبرنگاران به مناسبت هفته کتاب وکتاب خوانی با اعلام این خبرگفت: همچنین افراد دیگر نیز با 50 درصد تخفیف در این هفته می توانند عضو کتابخانه ها شوند.
عموزاده با اشاره به اینکه این کار به دلیل ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و دسترسی آسان اقشار مختلف به کتابخانه ها انجام می شود، افزود: تعامل بیشتر کتابخانه های عمومی و آموزش و پرورش بستر مناسب مطالعه، ترویج فرهنگ آن و کتابخوانی را از کودکی نهادینه می کند.
وی تعامل، همیاری و مساعدت این دو دستگاه فرهنگی را موجب جهت دهی و تمرین بیشتر پژوهش و تحقیق از دوران تحصیلات ابتدایی با نظارت معلمان و کارشناسان دانست.
عموزاده افزود: گردهمایی اعضای برجسته کتابخانه های عمومی استان سمنان با موضوع هم اندیشی در راستای ارتقاء امور کتابخانه ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی برگزار می شود تا مراجعه کنندگان به کتابخانه ها نیز بتوانند در هفته کتاب سهمی در برنامه های این هفته داشته باشند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان اضافه کرد: کتابخانه ها یکی از ابزارهای دسترسی افراد جامعه به منابع دانش و فعالیت های فکری بشر هستند.
وی ضمن تاکید بر اینکه در بحث کتابخوانی تنها نباید به امکانات و تجهیزات فیزیکی توجه کرد، یادآور شد: نکته اساسی در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوان کردن آحاد جامعه، تعریف ساز و کارهایی است که مردم را به کتاب علاقهمند کند.
عموزاده با بیان اینکه وضعیت کتاب و کتابخوانی در این استان مطلوب و ایده آل نیست اما قابل قبول است، یادآور شد: در استان سمنان 56 کتابخانه عمومی فعال است.
مدیر کل کتابخانه های استان سمنان با بیان اینکه این استان از نظر نسبت تعداد کتاب در کشور در رتبه دوم قرار دارد، خاطرنشان کرد: در نسبت تعداد اعضای کتابخانه ها به کل جمعیت، استان سمنان رتبه سوم کشور را دارا است.
وی با اشاره به اینکه استان سمنان در دارا بودن تعداد کتابخانه در کشور جایگاه چهارم را دارد گفت: در این زمینه باید ورود خیرین به امر کتابخانه سازی بیشتر ترویج شود.
عموزاده از افتتاح 12 کتابخانه های عمومی دراستان سمنان طی هفته کتاب خبردادوگفت: چهارکتابخانه در سمنان، سه کتابخانه در شاهرود، یک کتابخانه درمهدیشهر، دو کتابخانه در گرمسار و دو کتابخانه در دامغان به بهره برداری می رسد.
عموزاده با اشاره به اینکه استان سمنان از نظر داشتن سرانه فضای کتابخانه ای جزو سه استان برتر کشور است، افزود: 828 هزارو984 جلد کتاب در کتابخانه های استان سمنان وجود دارد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان اظهار داشت: به ازای هر 100 نفر 4.8 متر فضای کتابخانه ای در این استان وجود دارد.
وی با اشاره به نقش کتاب در هدایت، رستگاری، و پیشرفت علمی و فرهنگی انسانها و جامعه بشری تاکید کرد: در قرآن و همچنین در روایات و گفتار بزرگان بر نقش سازنده کتاب و کتابخوانی در رشد و تعالی فکری و اجتماعی انسانها با تاکید فراوان اشاره شده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان با اشاره به راه اندازی انجمن خیرین کتابخانه ساز در همه شهرستان های این استان اظهار داشت: در همه شهرستان های استان انجمن خیرین کتابخانه ساز راه اندازی شده و مردم با مراجعه به این مکان ها می توانند اطلاعات لازم در این خصوص را کسب کنند.
عموزاده با اشاره به ضرورت بهره گیری از ظرفیت خیرین کتاب و کتابخانه ساز در این استان خاطرنشان کرد: در گذشته مسجد و مدرسه به اندازه کافی وجود نداشت که با حضور خیرین مسجد ساز و مدرسه ساز این مشکل مرتفع شد و امروز چیزی که مطرح است بحث کتابخانه است که باید خیرین نیز در این راه به کمک دولت بیایند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان تصریح کرد: خیر کتاب و کتابخانه ساز فقط به کسی که زمین اهدا کند و یا ساختمانی برای یک کتابخانه عمومی بسازد اطلاق نمی شود بلکه کسانی نیز که کتاب به کتابخانه ها اهداء می کنند جزو خیرین محسوب می شوند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان اضافه کرد: فعالیتهای این انجمن ها در سراسر استان بر کمک به فعالیت ها و امور کتابخانه های عمومی، ترویج فرهنگ کتابخوانی، اهدای کتاب و توسعه فضاهای فیزیکی کتابخانه های عمومی در استان های کشور متمرکز است.
وی ضمن دعوت از عموم مردم استان برای سهیم شدن در این امر خیر فرهنگی، افزود: فضا برای توفیق در این عرصه برای استان هایی نظیر سمنان که از پیشینه فرهنگی والایی برخوردارند، فراهم است.
پایان پیام/
نظر شما