به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام و المسلمین ناصر رفیعی امروز (25 آبان) در جمع عزاداران حسینی هیئت عاشقان ثارالله(ع) نیروهای مسلح استان قم که در دفتر مقام معظم رهبری برگزار شد با اشاره به وقایع پس از جریان عاشورا گفت: اهل بیت(ع) به ویژه امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) پس از جریان کربلا به شدت به تبیین جریان عاشورا پرداخته و این مصیبت عظیم را تشریح کردند.
وی بیان داشت: ائمه معصومین(ع) پس از عاشورا حقایق را مطرح کرده و مردم را هوشیار ساختند به گونهای که بسیاری که جهل آنها را فراگرفته بودند آشنا شدند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به حکومت معاویه گفت: معاویه به مدت 40 سال در شام حکومت کرد و سالیان سال بر علیه اهل بیت(ع) تبلیغ کرده و چندصد مسجد را به این کار اختصاص داده بود.
حجتالاسلام و المسلمین رفیعی ادامه داد: در چنین شرایطی لازم بود تا امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) ابتدا با سخنان خود زمینه شناخت صحیح از امامان معصوم(ع) را فراهم کنند به همین دلیل بیشتر احادیثی که برای آنها میخواندند را از حضرت علی(ع) نقل میکردند.
وی به خطبه امام سجاد(ع) اشاره کرد و گفت: این خطبه که در شام قرائت شد دارای بخشها و مفاهیم گوناگون بسیار زیادی است که در این خطبه امام سجاد(ع) با فصاحت و بلاغت خاص اهل بیت(ع) را معرفی کردند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به علم ائمه اطهار(ع) گفت: این نخستین ویژگی بارز اهل بیت(ع) است و در آن زمان فقهای زیادی میزیستند و علم در همه بلاد اسلامی جریان داشت ولی علمی که نزد اهل بیت(ع) بود با همه آنها تفاوتی شگرف داشت زیرا از جانب خداوند بود.
حجتالاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: دانستن اسم اعظم یکی دیگر از علومی بود که نزد امامان بوده و اسم اعظم 72 مورد است.
وی تصریح کرد: ائمه اطهار(ع) همه 72 مورد اسم اعظم را میدانستند و روایت است که عاصف بن برخیا تنها یکی از آن اسامی را میدانست که توانست تخت بلقیس را در چشم بر هم زدنی به نزد سلیمان نبی(ع) بیاورد.
استاد حوزه علمیه قم دانستن علم منایا و بلایا و علم الجمیع الغات را از دیگر علومی عنوان کرد که ائمه اطهار(ع) آنها را میدانستند و حتی معصومین(ع) می توانستند با حیوانات و گیاهان به زبان خودشان سخن بگویند.
حجتالاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: از دیگر ویژگی های ائمه معصومین(ع) حلم آنها بود که باید این حلم و بردباری برای ما درس باشد.
وی عنوان داشت: پس از جریان عاشورا خفقان بسیاری در جامعه حاکم بود و در آن دوران امام سجاد(ع) توانستند 170 شاگرد تربیت کنند.
استاد حوزه علمیه قم گفت: امام سجاد(ع) بردههای فراوانی را میخریدند و پس از یک سال آموزش و به بهانههای مختلف آنها را آزاد میکردند و همین افراد جزو شاگردان ایشان بودند.
حجتالاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: اگر آن خطبهها نبود امروز آثاری از جریان عاشورا مشاهده نمیشد و با همه شبهاتی که دشمنان ایجاد میکنند امروزه شاهد برگزاری مراسمهای باشکوهی هستیم.
پایان پیام/
نظر شما