به گزارش خبرنگارشبستان از سمنان، داودفهندژ سعدی امروز(26آبان) در جمع خبرنگاران در محل اداره کل حمل و نقل و پایانه های استان سمنان با اعلام این خبرگفت:این رزمایش با هدف توجه دادن مردم و مسئولان نسبت به شکل فزاینده حوادث رانندگی و عواقب وخیم آن، ارتقای دانش و ایجاد تعهد بیشتر با هدف افزایش ایمنی و ایجاد هماهنگی و تعامل بیشتر بین دستگاه های اجرایی مرتبط و بخش خصوصی فعال در این زمینه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در این طرح همه دستگاه های اجرایی استان سمنان بویژه دستگاه های ذیربط موظف هستند با آمادگی کامل و همه تجهیزات و امکانات و ماشین آلات در این رزمایش شرکت کنند، اظهار امیدواری کرد: با برگزاری اینگونه رزمایش ها و توجه دادن مردم و مسئولین نسبت به مشکل فزاینده حوادث رانندگی و عواقب وخیم آن، شاهد کاهش چشمگیر و بیش از پیش حوادث رانندگی برای هموطنان باشیم.
وی با تاکید بر آثار اجرای این رزمایش در سال های قبل گفت: 75 درصد علت وقوع حوادث رانندگی در جاده ها عامل انسانی است و در جاده های برون شهری شتاب و عجله در وقوع حوادث نقش دارد.
سعدی گفت: 4/48 درصد از حوادث جاده ای در استان سمنان واژگونی خودرو است و حوادث رخ به رخ کاسته شده و این نیز ناشی از یکنواختی جاده ها، خستگی و شتاب رانندگان است.
وی گفت: ادارات راه و ترابری، پلیس راه، دانشگاه علوم پزشکی، اورژانس، هلال احمر، سپاه و بسیج و نیز تشکل های صنفی در برگزاری این رزمایش مشارکت دارند و این نقاط از شریف آباد در غرب استان آغاز و تا کاهک در شرق استان فعالیت دارند.
سعدی گفت: در این زمینه با استان های همجوار از جمله تهران، مازندران، خراسان های رضوی و شمالی، یزد و اصفهان هماهنگی های لازم صورت گرفته است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان سمنان گفت: در این رزمایش مدارس حاشیه راه ها و نیز همیاران پلیس نیز همکاری دارند و زنگ ایمنی نیز در مدارس حاشیه راه ها به صدا در می آید.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان سمنان همچنین از افزایش 4 دوربین نظارت تصویری در جاده های استان سمنان خبردادو گفت: در راستای بهرهگیری از تکنولوژیهای موجود برای مدیریت نوین جریان ترافیک، علاوه بر 6 مقطع مجهز به دوربین نظارتی، چهار مقطع کلیدی دیگر از راه های استان مجهز به این دوربین هاشده است تا با شناسایی سریع تر وقایع و رویدادهای جاده ای و رفع نیازها و گره های ترافیکی در کوتاه ترین زمان ممکن و بررسی وضعیت لحظهای ترافیک محورهای استان، امکان برنامهریزی و انتخاب مسیر صحیح برای مسافران فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 10 نقطه از راه های استان مجهز به دوربین نظارتی می باشند تصریح کرد: امکان نظارت و مشاهده محدوده تحت پوشش توسط این دوربین ها تا فاصله 4 کیلومتری از هر دوربین با قابلیت چرخش در تمامی جهات وجود دارد.
سعدی گردنه آهوان، قوشه، میامی (سه راهی ری آباد) ،پیچ دربند، گردنه خوش ییلاق، محور دامغان ـ معلمان (سه راهی معلمان ) ، آبخوری (لاین شمالی )، آبخوری (لاین جنوبی ) ،گرمسار ـ ایوانکی(منتظر قائم) و ایوانکی ـ گرمسار (پل کرند) را از جمله مقاطع مجهز به دوربین نظارتی و شناسگرهای ترافیکی دانست و افزود:در مرکز مدیریت راه های استان سمنان، نظارت و مانیتورینگ محورهای مواصلاتی استان از طریق دوربین های نظارت تصویری برخط و نرم افزارهای برخط ترافیکی، اطلاع رسانی درخصوص وضعیت ترافیکی محورها و وقایع ترافیکی در طول محورهای تحت پوشش دوربین های نظارتی، به صورت برخط از طریق سامانه پیامکی 3000141 صورت می پذیرد.
سعدی همکاری و هماهنگی با پلیس راه و ارگان های مربوطه را در ارسال گزارشات ترافیکی در زمینه رفع معضلات ترافیکی موجود از عوامل مهم موفقیت این مرکز ارزیابی و خاطرنشان کرد:با توجه به شرایط و موقعیت استان سمنان و لزوم گسترش تعداد دوربین های نظارتی و ترددشمارهای برخط برای استخراج دقیق آمار و اطلاعات میزان تردد و تحلیل کاربردی آن به منظور برنامهریزی و مدیریت جریان ترافیک و تدوین برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای افزایش ایمنی تردد، تا پایان سال جاری حداقل شش دوربین نظارتی جدید و 8 دستگاه تردد شمار جدید در سایر مقاطع بحرانی و کلیدی محورهای مواصلاتی استان نصب و راه اندازی می شود که با نصب این ترددشمارها، تعداد کل دستگاههای ترددشمار بر خط موجود در استان به 24 دستگاه افزایش مییابد.
وی بیان داشت: امکان اخذ اطلاعات لحظهای تردد وسایل نقلیه به تفکیک سبک و سنگین، شناسایی ساعات اوج سفر و معرفی آن به رانندگان، ساعات اوج تردد محورها به پلیس راه برای نظارت و کنترل بیشتر محورهای دارای تخلفات سرعت و فاصله غیرمجاز و اعمال اقدامات پیشگیرانه، مقایسه میزان تردد محورها نسبت به ظرفیت آنها، تحلیل و برنامهریزی بر اساس دادههای موجود برای اطلاع از وضعیت رفتار ترافیکی در محورهای استان و ارسال نتایج حاصله به مراجع ذیصلاح از نتایج کاربرد دستگاههای ترددشمار برخط در محورهای مواصلاتی استان است.
وی افزود: دستگاههای ترددشمار برخط یکی از زیرمجموعههای حمل و نقل هوشمند (ITS) بوده که در حال حاضر مورد استفاده این اداره کل قرار گرفته است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان سمنان در ادامه گفت: استان سمنان با کاهش 1/24 درصدی مصدومین سوانح رانندگی در شش ماهه سال 1392 نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو بوده است و رتبه اول کاهش مصدومین حوادث رانندگی را در میان استانهای کشور به خود اختصاص داده است.
سعدی افزود: در سایه تعامل و همکاری همه دستگاه های اجرایی، نظارتی و امدادی و همچنین با انجام اقداماتی نظیر ساماندهی نقاط استقرار اکیپ های امداد و نجات جاده ای استان در سال جاری و افزایش تعداد چراغ های آذرخشی در بزرگراه های استان، برگزاری دوره های آموزشی ارتقای ایمنی موتورسواران خصوصا در راه های روستایی، آموزش عابرین پیاده و دانش آموزان مدارس حاشیه راه ها این موفقیت به دست آمده است.
وی افزایش تعداد تابلوهای هشدار دهنده در زمینه پیامهای ترافیکی و ایمنی برای همه مسافرین عبوری از محورهای مواصلاتی استان،افزایش تعداد دستگاه های تردد شمار بر خط در محورهای استان، افزایش حضور تیم های گشت کنترل و نظارت جاده ای،همچنین نظارت برخط مقاطع و نقاط حساس و پر ترافیک محورهای استان از طریق دوربین های نظارتی موجود از دیگر عواملی عنوان کرد که در کاهش مصدومین حوادث رانندگی در 6 ماهه اول سال 1392 موثر بوده و سبب شده استان در این زمینه جایگاه اول در کشور را به خود اختصاص دهد.
پایان پیام/
نظر شما