دکتر محمد سلیمی پژوهشگر صدا و سیما، وظیفه دولت را اطلاع رسانی در خصوص امکانات و زمینه ها و فرصت های موجود دانست و به خبرنگار شبستان گفت: برای تحقق بهتر این جهاد باید دولت زمینه های تولیدی و شغلی مناسب را اعلام کند و از یافته های علمی که انجام شده و هنوز به خط تولید نرسیده حمایت کرده و زمینه تبدیل این طرح ها را به ثروت ایجاد کند.
این پژوهشگر، معنای جهاد اقتصادی را کوشش خستگی ناپذیر برای افزایش توان مادی و رفع خلاها و کمبودها دانست و گفت: خصیصه کار جهادی داشتن شجاعت، ریسک پذیری، خلاقیت و نوآوری است.
وی الزامات کار جهادی را داشتن انگیزه الهی، ایمان، توکل، اخلاص و توجه به خداوند عنوان کرد و افزود: واژه جهاد، در فرهنگ اسلامی معنا و مفهوم دارد که همراه با بار ارزشی است، در روایات و احادیث جهاد و تلاش را دارای بعد ارزشی و معنوی ذکر کرده اند. جهاد به دو صورت است جهاد در راه خداوند که شکل بارز آن جنگ فیزیکی با کفار است و دیگری جهاد با نفس است، کوشش خستگی ناپذیر برای تحقق توان مادی و رفع خلاها و کمبودها و فقر از جامعه مصداق جهاد اقتصادی است.
این استاد دانشگاه، کار جهادی را کاری انفعالی، تفننی و عادی ندانست و گفت: در کار جهادی باید همان روحیه ای که در جهاد فی سبیل الله است حکم فرما باشد، نباید به حد معمول اکتفا شود و یا جنبه انفعالی و روتین به خود گیرد، بلکه باید فعال و تهاجمی باشد.
وی از دیگر ویژگی های کار جهادی را پرهیز از تجملات و تکلفات، پیشگیری از اسراف، حفظ منابع طبیعی و استفاده بهینه از آنها عنوان کرد.
وی تاکید کرد: برنامه ریزی ها و نظام اداری باید متناسب با اعتماد مردم و مشارکت آنها در فعالیت ها باشد و مسئولان به مردم اعتماد کرده و زمینه را برای حضور فعال تر مردم فراهم کنند زیرا با بدبینی و بی اعتمادی این جهاد اقتصادی امکان ندارد.
دکتر سلیمی، وظیفه مسئولان در رابطه با کار جهادی را تقویت این روحیه در خودشان و همکاری و هماهنگی و پشتیبانی همه دستگاه ها از یکدیگر، برنامه ریزی در جهت ترویج فرهنگ جهادی در سطح جامعه، ایجاد فضای رقابتی در کشور، مشارکت دادن مستقیم مردم در اداره امور، واگذاری به بخش خصوصی همراه با نظارت دولت، حمایت از پژوهش های جدید ، ابداعات و اختراعات برای بهره گیری بهتر از فرصت ها و منابع ذکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما