به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، اسحاق صلاحی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی صبح امروز سه شنبه 28 آبان در سیزدهمین آئین بزرگداشت حامیان نسخ خطی که در این سازمان برگزار شد، گفت: آنچه امروز در کتابخانه ها ی جهان شاهد هستیم آثاری است که از گذشتگان ما به ارث رسیده و خرسندیم که دین ما با اقراء شروع شده و بهترین معجزه اش کتاب است و این در اهلیت کتاب و نسخ خطی کافی است نسخ خطی که در گذشته اسلاف ما به ما ارث رسیده بهترین پل ارتبای بین نسل امروز با گذشته و آینده است همه کسانی که در عرصه نسخ خطی فعالیت می کنند در این زمینه نقش تعیین کننده ای دارند.
وی افزود: آنچه از نسل گذشته به ما ارث رسیده است نشان دهنده گذشته پرافتخار ایران اسلامی است ما امروز میراث داریم و امیدواریم که میراث دار خوبی باشیم آنچه در عرصه نسخ خطی مهم است این است که انسانهای گمنامی برای احیای یک چنین مطالب اعتقادی و دینی تلاش کرده اند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اهداف همایش حامیان نسخه خطی گفت: وظیفه این همایش تجلیل از افراد گمنامی است که عمر شریف خود را صرف احیای این نسخه های خطی کرده اند و گمنام زیسته اند، آنها توانسته اند فرهنگ ایرانی اسلامی را زنده کنند و از طرفی این همایش برای پژوهشگران فرصتی را ایجاد می کند که حامیان نسخ خطی را بشناسند و بتوانند براساس اسناد آنها کارهای پژوهشی مهمی انجام دهد.
صلاحی در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از کتابخانه مجلس و مرکز اسناد این کتابخانه گفت: کتابخانه مجلس در سال 79 برای تصحیح نسخ خطی اقداماتی را شروع کرد اما در سال 87 به ناگاه این اقدامات بنا به دلایلی بر زمین ماند و ما بعد از آن این اقدام را در دست گرفتیم.
وی سپس افزود: امسال 271 کتاب در حوزه نسخ خطی به دبیرخانه واصل شد و مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین 380 مقاله و 38 پایان نامه با موضوع نسخ خطی به دبیرخانه رسیده است و هدف ما این بوده که این حوزه را وسیع کنیم.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: هر سال در همایش بزرگداشت حامیان نسخ خطی از تنها فهرست نگاران حضور داشتند اما امسال همه عوامل نسخ خطی از فهرست نگار، مصحح، کارشناس بین الملل، مرمت را لحاظ کرده ایم.
وی با اشاره به افتتاح تالار دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی در روز میراث ملی و مکتوب گفت: امسال برای اینکه مراسم استانی نیز از این امکان بهره مند باشند تالار دیجیتال را در شیراز افتتاح کردیم و الان این تالار به تهران متصل است و تالار دیجیتال زاهدان همزمان با هفته کتاب در تهران به تهران متصل می شود.
وی تاکید کرد: تاکنون 14 هزار جلد کتاب به استانهای و مناطق محرومی مثل: سیستان و بلوچستان، کهیلویه و بویراحمد از طرف سازمان اسناد و کتابخانه ملی اهدا شده است.
پایان پیام/
نظر شما