به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان، امروز(29 آبان) در همایش ملی قتل، نظم و امنیت که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با بیان اینکه انسان با ماهیت انسان بودنش و با ذات و احساسی که در وجودش قرار دارد می تواند در کنار آموزش، مسائلی را رعایت و از مواردی سرکشی کند، گفت: عوامل متعددی در شکل گیری شخصیت انسان تأثیرگذار است که از جمله آنها می توان به عوامل بیولوژیکی انسان، شیوه های آموزشی و تربیتی، نگاه حکومت و... اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه هر حکومتی با توجه به نوع ترکیب جمعیت، تقسیم بندی های قومیتی، جغرافیایی و فرهنگی پیرامون بحث آسیب شناسی قتل و حفظ نظم و امنیت در جامعه، باید نسخه خاص خود را داشته باشد، افزود: حکومت برای ساماندهی اولیه جامعه خود، باید برقراری نظم، انضباط، اقتدار و برخورد عملیاتی را در دستور کار داشته باشد.
وی با بیان اینکه منشأ اصلی اتفاقاتی که در سراسر جهان رخ میدهد بخش تربیتی و آموزشی است و عوامل دیگری نظیر رفتارهای اجتماعی، خانواده، فرهنگ و دانش اولیا نیز در ایجاد آسیبهای اجتماعی و بزه تأثیرگذارند، ادامه داد: نیروی انتظامی باید آموزش از طریق برنامه ها و سریال های تلویزیونی را در راستای پیشگیری از جرائم اجرایی کند و از این طریق در کاهش جرایم موثر واقع شود.
دکتر مقتدایی، با بیان اینکه در برخورد با موضوعاتی که آسایش و آرامش مردم را به خطر می اندازد، اول باید با قاطعیت وارد و پس از آن از ابزار و وسائل آموزشی و تربیتی بهره برد، تصریح کرد: باید توجه داشت بسیاری از بدآموزی هایی که در حوزه اجتماعی صورت می گیرد، بی شک در آموزش و پرورش ریشه دارد.
وی با بیان اینکه اگر مجموعه اجرایی و انتظامی اقتدار و حضور پررنگ خود را در عرصه های مختلف حفظ کند، نتیجه مناسب در کنترل عوامل تخلفات حاصل می شود، خاطر نشان کرد: نباید حضور پلیس در صحنه های جرم برای شهروندان عادی جلوه کند و لازم است در این زمینه بازنگری صورت بگیرد.
وی بر ترکیب کارهای علمی دانشگاهی با تجارب پلیس جهت خروجی مطلوب و مؤثر تر تأکید کرد و اذعان داشت: امکانات همیشه تأثیرگذار است و اولویت بندی در جامعه ها باید بر اساس امکانات آن جامعه صورت بگیرد که این امکانات در کنار اقتدار مدیریتی در کلیه اقشار و بخش های نظام می توانند به صورت ریشه ای از بدآموزی ها جلوگیری کنند.
استاندار خوزستان، در خصوص شرایط خوزستان در بحث جرائم موجود و راهکارهای مقابله با آن، عنوان کرد: به دلیل سرمایه گذاری های کلانی که در خوزستان انجام شده، این استان از نظر قتل، نظم و امنیت از بسیاری استان های مرزی و دیگر استان های کشور از جایگاه بهتری برخوردار است.
لازم به ذکر است، در این همایش کتاب های تألیفی و ترجمه شده با عناوین «جامعه شناسی قتل»، تألیف علی عنبری، حسین امیری نژاد، ولی مریدی و کتاب «قتل های ناموسی»، تألیف علی حسینی، ترجمه کتاب «قتل و جامعه»، محمود براتوند، علی حسین حسین زاده، ترجمه کتاب «برآورد هزینه های جرم»، مسعود خداپناه، حسین منتظر حجت، ترجمه کتاب «قتل های جنسیتی»، یدالله زرگر، محمود براتوند، عبدالحسین واعظ، علی حسینی، کتاب چکیده مقالات اولین همایش ملی آسیب شناسی قتل، نظم و امنیت به زبان فارسی، کتاب چکیده مقالات اولین همایش ملی آسیب شناسی قتل، نظم و امنیت به زبان انگلیسی و دو طرح تحقیقانی مقایسه شاخص های روانی و اجتماعی مرتکبین قتل های جنسیتی با سایر انواع قتل در خوزستان، محمود براتوند و بررسی میزان گرایش افراد به ارتکاب قتل ناموسی و شناسایی عوامل موثر بر آن در کلانشهر اهواز، علی غزلاوی، ولی مریدی با موضوع تخصصی قتل رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما