امام زاده قاسم(ع) چولاب، کانون فعالیت های فرهنگی و دینی کوچصفهان

خبرگزاری شبستان: امام زاده قاسم(ع) در کیلومتر22 بزرگراه رشت به لاهیجان در روستای چولاب واقع شده و همه ساله پذیرای مسافران و گردشگران بسیاری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مرقد مطهر امامزاده قاسم(ع) از نوادگان امام موسی کاظم(ع)، در روستای چولاب از توابع بخش کوچصفهان شهرستان رشت است و در کیلومتر 22 بزرگراه رشت به لاهیجان واقع است. امامزاده قاسم(ع) در موقعیت جغرافیایی مناسب در کنار اتوبان رشت به لاهیجان با منظره زیبا و چشم نواز در بهترین شرایط آب و هوائی همه ساله پذیرای ده‌ها هزار گردشگر از سراسر کشور است. امام زاده قاسم(ع) چولاب برجسته‌ترین بقعه در منطقه کوچصفهان است.

 

مهندس محمد سلیمانی، مسئول واحد فنی اداره اوقاف گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با بیان اینکه حرم مطهر امامزاده قاسم(ع) از سال 1386 با هدف توسعه بنا و نوسازی آن در حال بازسازی است، اظهار کرد: بنای قدیمی که ضریح چوبی قدیمی با طرح زیبای مشبک امامزاده قاسم(ع) در آن واقع بود صحنی چهارگوش با طاقی گرد که دور تا دور آن با گچ بری‌ها و اشعار مذهبی و با رنگ‌های متنوع تزئین شده بود و چهار در به آن باز می‌شد که درب اصلی از ایوان برای زیارت، درب دوم از مسجد، درب سوم از شمع خانه و درب پشتی بود.


وی خاطرنشان کرد: بنای قدیمی دارای سقفی سفال چین شده، دارای کتابخانه، تالار (طبقه فوقانی)، آرامگاه خانوادگی، آبدارخانه و محلی برای روشن کردن شمع( شمع خانه ) بود.


مسئول واحد فنی اداره اوقاف گیلان یاد آورشد: بنای قدیمی بقعه با وسعت 30 متر مربع با عملیات بازسازی به 750 مترمربع افزایش یافته است.


سلیمانی اضافه کرد: دیوارکشی آجری، کف سازی، سنگ کاری، کاشی کاری نمای بیرونی، آیینه کاری، مناره‌ها و گنبدسازی، ایجاد سر در ورودی از جمله اقدامات عمرانی بقعه بوده است.

 

عملیات نصب ضریح امام زاده قاسم(ع)

وی یاد آور شد: ضریح مطهر امامزاده قاسم در سال 1379 توسط استادکاران ماهر اصفهانی ساخته و به جای ضریح چوبی قدیمی جایگزین شده است.


مسئول واحد فنی اداره اوقاف گیلان افزود: ضریح با یک عملیات مهندسی افزایش ارتفاع پیدا کرد به گونه‌ای که به صورت معمول ضریح باز نشد بلکه معلق نگه داشته شد و سانت به سانت با افزایش ارتفاع سطح حرم افزایش ارتفاع پیدا کرد.


وی با بیان اینکه در بنای جدید قسمت تالار( طبقه فوقانی ) که برای حضور بانوان است با الگو برداری از بنای قدیمی حفظ شده است، اظهار کرد: دو گلدسته فلزی نقره‌ای رنگ به ارتفاع 24 متر در پیشانی بنا از کیلومترها دورتر خودنمائی می‌کند و گنبد بتنی که با طرح فیروزهای رنگ و آیات و علائم اسلیمی تزئین شده است بر زیبائی این بنا افزوده است.

 

700 میلیون تومان هزینه بازسازی امام زاده قاسم(ع) چولاب

سلیمانی تصریح کرد: برای بازسازی بقعه امام زاده قاسم(ع) چولاب تاکنون 700 میلیون تومان هزینه شده است.


مسئول واحد فنی اداره اوقاف گیلان با اشاره به احداث یک مجتمع توریستی در ضلع جنوب غربی امام زاده قاسم(ع) اظهار کرد: این مجتمع توریستی توسط میراث فرهنگی آستان در حال ساخت است و بعد از اتمام در اختیار بقعه قرار خواهد گرفت که توانائی ارائه خدمات اسکان کوتاه و بلند مدت را دارد.


امام زاده قاسم(ع) کانون فعالیت های دینی و فرهنگی کوچصفهان

حسین وفائی، از اعضای هیئت امنای بقعه امام زاده قاسم(ع) چولاب نیز در خصوص برنامه های فرهنگی این بقعه متبرکه بیان کرد: جشن ولادت امام زمان(عج)، مراسم ویژه ماه مبارک رمضان، شب‌های قدر و عید سعید فطر، مراسم با شکوه عزاداری حسینی با شرکت بیش از ده‌ها هزار عزادار و زائر در روزهای تاسوعا، عاشورا و جشن‌های ملی و انقلابی در بقعه متبرکه امام زاده قاسم(ع) چولاب برگزار می‌شود.


این فعال فرهنگی تصریح کرد: فعالیت های گسترده حوزه دین در امام زاده قاسم(ع) چولاب سبب شده تا این امام زاده به کانون فعالیت‌های دینی و فرهنگی منطقه کوچصفهان تبدیل شود.


خانه فرهنگ دیجیتال امام زاده قاسم(ع)

وی با اشاره به فعالیت کانون فرهنگی هنری خاتم الانبیاء (ص) چولاب از سال 85، مرکز فرهنگی قرآنی حرم مطهر، پایگاه مقاومت فاطمه الزهرا (س) آستان مقدس و خانه فرهنگ دیجیتال در بقعه امام زاده قاسم(ع)، اظهار کرد: خانه فرهنگ دیجیتال بقعه در سال 91 افتتاح شده و یکی از سه خانه دیجیتال استان گیلان بعد از رشت و آستاراست.


وی اعلام کرد: این مرکز که با دارا بودن 10دستگاه رایانه و تجهیزات کامپیوتری که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیر نظر شبکه ملی فرهنگ در اختیار این آستان قرار داده شده است محیطی سالم و به روز را در کنار حرم مطهر امامزاده قاسم(ع) چولاب برای رشد و شکوفایی استعدادهای جوانان این منطقه در زمینه دیجیتال و مبارزه با جنگ نرم فراهم کرده است.


چولاب دومین روستای دارای اینترنت پرسرعت در گیلان

وی برگزاری کلاس‌های آموزشی متعدد و متنوع در رشته‌های مختلف کامپیوتر، بانک نرم افزاری و کتابخانه تخصصی را از دیگر فعالیت‌های این مرکز برشمرد و گفت: بعد از لسبوکلایه، روستای چولاب به برکت امام زاده قاسم(ع) دومین روستای دارای اینترنت پر سرعت در گیلان است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 315229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha