کرمانشاه بهشت باستان شناسی، زبان شناسی و اسطوره شناسی است

خبرگزاری شبستان: میرجلال الدین کزازی استاد زبان و ادب پارسی و چهره ماندگار کشور گفت: کرمانشاه بهشت باستان شناسی و زبان شناسی ایران است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، میرجلال الدین کزازی استاد زبان و ادب پارسی و چهره ماندگار کشور، عصر روز گذشته(29 آبان) در مراسم همایش تجلیل از نویسندگان و خادمان نشر استان گفت: من پیش از هر سخن  به همه شما که برترین نمایندگان فرهنگی استان کرمانشاه هستید تبریک می گویم.
وی گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اداره ای است که رونده های فرهنگی را درشهر، استان و سرانجام در کشور می آغازد، سامان می دهد و به پیش می برد، اگر این نهاد کار خود را به شایستگی و شگرفی انجام ندهد آن جامعه سر در نشیب بی فرهنگی و کم اندیشی خواهد نهاد و به دشواری هایو گزند های گران دچار خواهد آمد.


این چهره ماندگار کشور، گفت: این بی فرهنگی و بی خردی است که پرسمان های گوناگون اندک و بسیار اجتماعی را به وجود می آورد پس هنگامی که ما کسی را برمی گزینیم چنان سر رشته دار فرهنگ، اندیشه و ادب سرنوشت مردم را براستی به دست او سپرده ایم و این کاری خام و آسان نیست، کاری است بسیار نغز و باریک که پیامد ها و دامنه های آن همه ی قلمروهای زندگی ما را به دست می گیرد و برآن کارساز می افتد.


وی افزود: کرمانشاه را گرامی می دارم چون زادبوم من است و بدان آن وابسته ام، آنچه در کرمانشاه می گذرد بی دریغ و درنگ بر من کارگر می افتد.


میرجلال الدین کزاری، عنوان کرد: کرمانشاه شهری است با توانش ها و مایه های بسیار حال پرسمان در این است چرا زمینه برای شکوفایی این مایه ها و توانش ها به بسندگی فراهم نمی شود.


این استاد دانشگاه گفت: کرمانشاه مایه ها، توان ها و گنجینه های های در خود نهفته دارد که در کمتر سرزمینی، بومی و استانی از ایران آنها را می توان یافت.


وی با بیان اینکه کرمانشاه دست کم سه از دید بهشت است، اظهارداشت: کرمانشاه بهشت باستان شناسی، بهشت زبان شناسی تاریخی و سه دیگر بهشت آیین و باور اندیشه است و بیهوده نیست که کرمانشاه را از دید رنگارنگی، گونه گونی، شگرفی و شگفتی هندوستان ایران نامیده اند و به راستی چنین است.


میرجلالالدین کزاری، اضافه کرد: ما در ایران آیین های را می شناسیم که هنوز در کرمانشاه روایی دارند، زنده اند و تپنده که پیشینه آن به هزاران سال پیش باز می گردد این همه فرهنگ است، تاریخ است و پیشینه فرهنگی ماست من پروا نمی کنم که بگویم اگر کسی بخواهد ایران را آن چنان که می سزد در همگی آن بشناسد ناچار است، کرمانشاه را بشناسد.


چهره ماندگار کشور، گفت: سه دانش بزرگ بهین در شناخت گذشته در دیرین شناسی فرهنگی، باستان شناسی، زبان شناسی و اسطوره شناسی است حال اگر می خواهید بدانید چنان ایرانی کیستی به ناچار به این سه دانش بنیاد خواهید کرد کرمانشاه در این سه دانش بهشت و برترین است.


این استاد زبان و ادب پارسی در پایان خاطر نشان کرد: دکتر ابراهیم رحیمی زنگنه در آغازی راهی است بلند و پیچ آ پیچ و آنچه ما چشم می داریم از او چنان فرهیخته ای فرهنگی این است که هرچه بیش از تنگی و دشورای و پیچ و خم های این راه بکاهد و راه را هموار بدارد برای آیندگان تا کرمانشاهیان نهنگان دریای فرهنگ شوند.


پایان پیام/
 

کد خبر 315278

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha