نومحافظه کاران آمریکا در سوریه چه می خواهند؟

نومحافظه کاران آمریکا برای برآورده کردن منافع و تسلط دوباره خود بر منطقه به دنبال تغییر رژیم در سوریه هستند.

  به گزارش خبرگزاری شبستان، در فاصله زمانی کوتاهی پس از انقلاب های مصر و تونس نقشه خاورمیانه تغییر کرد و آمریکا و اسراییل یکی از اصلی ترین سرمایه های خود در منطقه یعنی حسنی مبارک، دیکتاتور مصر را از دست دادند.
 
مصر با جمعیتی بیش از 80 میلیون نفر به لحاظ تاریخی بازیگر کلیدی در خاورمیانه بوده است اما رژیم مبارک این کشور را تبدیل به نوکر اسراییل و آمریکا کرد.
 
اما تغییر در سیاست خارجی مصر پس از سقوط مبارک تاثیر به سزایی بر روی منطقه خواهد داشت زیرا یک جبهه نظامی و دیپلماتیک قوی عربی که مستقل از قدرتهای خارجی است در منطقه به وجود خواهد آمد و بدین ترتیب رژیم صهیونیستی وادار می شود قبل از حمله به هر کشوری در خاورمیانه به خوبی درباره عواقب آن فکر کند.
 
از سوی دیگر با سقوط مبارک یکی از کشورهای عربی بزرگ حامی آمریکا یعنی عربستان سعودی یکی از دوستان اعراب خود را از دست داده است بنابراین رویدادهایی که در مصر و دیگر کشورهای عربی مانند بحرین و یمن در حال جریان است و عربستان را به شدت نگران کرده زیرا این انقلابها همچنین می توانند الهام بخش مردم عربستان نیز باشد.
 
مهمترین دستاورد انقلاب هایی که در حال حاضر در کشورهای عربی در جریان است از میان برداشته شدن شکافی است که آمریکا میان دولتهای حامی مقاومت و رژیم های مطیع آمریکا ایجاد کرده است.
 
اگر دولت جدید مصر خواسته های افکار عمومی مصر و اعراب را برآورده کند مصر دیگر متحد و سرمایه آمریکا برای مقابله همیشگی با ایران، سوریه، حماس و حزب الله نخواهد بود.
 
اکنون بحت داغ رسانه های آمریکا و اسراییل این است که آیا ایجاد تغییر در رژیم سوریه می توانند جبران کننده فاجعه سقوط مبارک باشد؟
 
تاثیر عمیق سوریه در منطقه در سالهای اخیر مقامات آمریکایی را که به دنبال تغییر سیاست های این کشور به منظور دست کشیدن حمایت خود از حزب الله و ایران و حماس بوده به شدت عصبانی کرده است.
 
برخلاف مصر و لیبی سوریه هیچ گاه در مورد مسائلی مانند تروریسم آنطور که آمریکا آن را معنی می کند با این کشور به توافق نرسیده است.
 
در این راستا هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با روزنامه لبنانی النهار گفت: رفتار سوریه نمی تواند برآورده کننده خواسته های ما باشد و عملکردهای این کشور مبتنی بر قوانین و استانداردهای بین المللی نیست.
 
به گفته برخی تحلیلگران آمریکایی، سقوط دولت سوریه می تواند تاثیر بسزایی در مساله فلسطین و منزوی کردن حماس در غزه داشته باشد و علاوه بر این با این سقوط ایران متحد اصل خود در خاورمیانه و جهان عرب را از دست می دهد.
 
تحلیلگران آمریکایی همچنین معتقدند که آمریکا با بهره گیری از یک عروسک خیمه شب بازی برای خود در دمشق می تواند موجب تبدیل لبنان به کشوری مطلوب و ایده آل برای اسراییل شود.
 
دولت سوریه از این واقعت آنها به خوبی آگاه است و به همین دلیل پس از آغاز ناآرامی، بشار اسد، رییس جمهوری این کشور اعلام کرد که توطئه ای از سوی آمریکا در حال شکل گرفتن است.
 
پس از آن دوستان سوریه در فلسطین و لبنان سریعاً حمایت خود را از اسد اعلام کردند.
 
در لبنان، ولی جنبلاط، رهبر حزب سوسیالیست ترقی خواه این کشور تصریح کرد که سخنرانی اخیر بشار اسد افق های روشنی را برای اصلاحات ترسیم کرد، شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله نیز با دفاع از مثبت بودن دولت سوریه هشدار داد که تلاش ها برای گسترش هرج و مرج در سوریه به شکست خواهد انجامید.
 
انوار راجا، رهبر جبهه خلق آزادی فلسطین واقع در دمشق نیز با تاکید بر اینکه سوریه نقش کلیدی را در خاورمیانه به عنوان حامی جنبش های مقاومت در جهان عرب به ویژه در فلسطین و لبنان ایفا می کند گفت: بی ثبات کردن این کشور به آمریکا و اسراییل این اجازه را می دهد تا بار دیگر بر منطقه مسلط شوند زیرا آنها به ویژه پس از انقلاب مصر تسلط خود بر منطقه را از دست داده اند.
 
د رحال حاضر کمپین بی ثبات سازی سوریه در رسانه های آمریکا کاملاً قابل مشاهده است.
 
الیوت آبرامز، ایدئولوگ نو محافظه کار مشهور آمریکایی که مشاور اصلی جرج دبلیو بوش در امور مربوط به سیاست های خاورمیانه ای در شورای امنیت ملی بود در مقاله ای در واشنگتن پست به طور آشکارا از تغییر رژیم در سوریه حمایت کرد.
 
آبرامز با توهین به بشار اسد و تبهکار خواندن او، مدعی شد که دولت بعدی که در خاورمیانه سقوط می کند سوریه خواهد بود.
 
وی با به کارگیری سلاح فرقه گرایی علیه سوریه که گفت: دولت جدید سوریه به دست اکثریت سنی خواهد افتاد و چنین دولتی هرگز دارای روابط نزدیک با ایران و حزب الله نخواهد بود و به این ترتیب ایران متحد اصلی عرب خود در منطقه را از دست می دهد.
 
این نومحافظه کار آمریکایی همچنین از دولت اوباما خواست تا پیش از مداخله نظامی در سوریه اقدامات دیپلماتیک و اقتصادی مانند آنچه علیه لیبی انجام شد برای تضعیف دولت بشار اسد به کار گیرد.
 
در طول جنگ 33 روزه سال 2006 میلادی میان اسراییل و حزب الله، آبرامز از اسراییل خواست تا با گسترش حملات خود سوریه را نیز هدف حملات خود قرار دهد که این پیشنهاد از سوی نومحافظه کاران دیگر نیز مورد حمایت قرار گرفت.
 
جان مک کین سناتور جمهوری خواه و جولیبرمن سناتور مستقل آمریکا که یکی از طرفداران پروپا قرص رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکاست نیز با انتقاد از تلاشهای اندک اوباما علیه دولت سوریه اعلام کردند که اکنون نوبت حمایت از مخالفان دولت اسد فرا رسیده است.
 
هر دو سناتور تاکید کردند که واشنگتن باید با صدای بلندتر و واضح تر علیه دولت سوریه صحبت کند.
 
بنابرگزارش ایراک وار، رژیم صهیونیستی هم از انقلاب سوریه و ناآرامی در این کشور بهره می گیرد زیرا پس از سقوط دولت اسد می تواند روی سوریه به عنوان شریک مناسبی برای ادامه مذاکرات در مورد بلندیهای جولان که در سال 1967 آنها را تحت اشغال خود درآورده حساب کند.
 
هدف رژیم صهیونیستی برای ایجاد اسراییل بزرگ در حال حاضر با حضور بشار اسد در سوریه امکان ناپذیر است.
 
پایان پیام/
 
کد خبر 31554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha