به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، منصور واعظی (3آذر)با بیان اینکه نهاد کتابخانه هادر حوزه محتوایی سه کار مهم را انجام داده است، اظهار کرد: موسسه کتاب نشر به عنوان ناشر تخصصی نهاد کتابخانههای عمومی کشور با عمری دوساله توانست به دلیل تولید حجم بالایی از کتابهای منتشر شده به ناشر اول کشور تبدیل شود.
واعظی با اشاره به انتشار کتاب «تفسیر الاثری» در حوزه اهل بیت که از سوی انتشارات نهاد کتابخانههای عمومی کشور چاپ شده است گفت: نمونه این تفسیر روایی در سطح کشور تاکنون چاپ نشده است. ترجمه بهار در حوزه اهل بیت با 110 جلد کار بزرگ مرحوم مجلسی که از سوی نهاد برگردان شده است و همچنین دانشنامه اسارت آزادگی با بیش از 100 هزار صفحه سه کار محتوای بزرگی بود که از سوی این نهاد انجام شد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه امسال در بیست و یکمین دوره هفته کتاب با افتتاح آخرین ایستگاه مطالعه فاز پنجم در مجموع 600 ایستگاه مطالعه در کل کشور راهاندازی شده است اظهار کرد: اکنون امانت کتاب در ایستگاههای مطالعه روزانه 250 جلد کتاب است که 33 درصد از مجموعه 100 درصدی امانت کتاب در سطح ایستگاهها را تشکیل میدهد و ما امیدواریم این رقم تا 50 درصد ارتقا پیدا کند.
وی با بیان اینکه نهاد کتابخانههای عمومی کشور یک سازمان صد در صد فرهنگی است، عنوان کرد: این نهاد در طی شش سال گذشته بدون سوگیری سیاسی با تکیه بر فعالیت فرهنگی با همه احزاب و گروههای مختلف جامعه همفکری و تعامل داشته است.
واعظی با اشاره به توسعه عدالت فرهنگی و ایجاد فرصت برابر برای دسترسی به منابع مطالعاتی برای همه مردم از سوی نهاد کتابخانههای عمومی گفت: توجه به فضای مجازی فناوریهای نوین، تلاش برای عمومی کردن منابع مطالعاتی در سطح کشور و تحت پوشش قرار دادن سه هزار کتابخانه عمومی و اداره آن بهوسیله نرمافزار نمایه، که طرح یکپارچهسازی کتابخانههای عمومی است از دیگر دستاوردهای این نهاد به حساب میآید.
وی افزود: در عین حال که جایگاه ایران در میان بسیاری از کشورهای منطقه و جهان در زمینه افزایش سرانه مطالعه بالاتر است، اما کشورهایی مانند روسیه، کشورهای اسکاندیناوی و اروپای غربی سرانه مطالعهشان از ایرانیها بیشتر است و ما باید بیش از گذشته برای افزایش سرانه مطالعه تلاش کنیم.
واعظی رشد و توسعه همهجانبه کتاب و کتابخوانی، گسترش در زمینههای فضاهای کتابخانهای، افزایش سرانه مطالعه، افزایش چاپ عناوین کتابها و همچنین ارتقاء شمار اعضای کتابخوانههای عمومی را از جمله شاخصهای توسعه وضعیت کتاب در دوران انقلاب اسلامی یاد کرد.
پایان پیام/
نظر شما