به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در مراسم همکاری علمی دولت و دانشگاه عالی دفاع ملی در بخشی از سخنان خود از احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی در هفته آینده در مجلس خبر داد.
وی در این مراسم در خصوص سازمان مدیریت و برنامهریزی و اداره معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری با اتکا به این سازمان اظهار داشت: ما ساختار و تشکیلات سازمان آتی مدیریت و برنامهریزی را فراهم کردهایم و روز گذشته کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی آخرین تبصره از طرح نمایندگان در خصوص احیای این سازمان تصویب شد و این طرح هفته آینده در مجلس نهایی شده و به ما برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
نوبخت در ادامه عنوان کرد: ما پیشنهاد میکنیم طرح سازمان مدیریت و برنامهریزی که از سوی مجلس به ما ابلاغ میشود را به دانشگاه ارایه کنیم تا دانشگاه بررسی کند که آیا برنامه با هدف در این خصوص انطباق دارد یا خیر؟
وی در پاسخ به سؤالی از سوی حاضران در جلسه در مورد نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت که دولت آن را تهیه کرده، گفت: توسعه علمی و فناوری یک بخش از زیرساختهای کشور است که باید از آن استفاده کنیم.
نوبخت همچنین در پاسخ به سوالی از سوی حاضران در مورد میزان افزایش حقوق کارمندان دولت در بودجه 93 با توجه به میزان تورم موجود تصریح کرد: برای اینکه جواب دقیق داشته باشیم پاسخ این سوال را بعدا اعلام میکنیم و اجازه دهید این یک اسراری بین ما و شما باشد.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود در این مراسم در مورد نقش دانشگاه و همکاری علمی آن با دولت اظهار داشت: دانشگاه در جایگاه علمی و مأموریت خطیر راهبردی قرار دارد، کارهای آن متقن است و میشود بر آن حساب کرد و من معتقدم توسعه برنامهریزی نظام باید به تفکیک دستگاههایی که منطبق با برنامههایش هستند و آنهایی که با انتظارات فاصله دارند، بپردازد.
وی با اشاره به نقش دانشگاه عالی دفاع ملی در همکاری علمی با دولت عنوان کرد: این دانشگاه از منظر مقام معظم رهبری یک دانشگاه معتبر، منظم و هدفمحور است.
معاون توسعه نیروی انسانی حسن روحانی به این نکته که امسال سال سوم قانون برنامه پنجم توسعه است، اشاره کرد و تصریح کرد: بعد از قانون اساسی سند چشمانداز 20 ساله معتبرترین سندی است که در برنامهریزی نظام قرار دارد و با توجه به اینکه در این سند تصریح شده که نظام جمهوری اسلامی در افق 1404 کشوری توسعهیافته در جایگاه علمی، فناوری و اقتصادی باشد و عالیترین مقام رسمی نظام نیز ذیل برگبرگ این سند را امضا و گواهی کردهاند که جمهوری اسلامی ایران در این سال کشوری توسعهیافته خواهد بود و ما از لحاظ زمانی هشت سال به این هدف نزدیکتر شدیم.
نوبخت به سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و افزود: در این برنامه تصریح شده که الگوی توسعه ایرانی و اسلامی طبق نظر مقام معظم رهبری برای پیشبردن این برنامهها ایجاد شود و مجلس نیز الگوی توسعه اسلامی- ایرانی را فراهم کرد.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در مقطع دیگری برای رسیدن به این الگو واژه پیشرفت را بیان کردند و در نهایت الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت از سال 88 برای اجرای برنامههای این سند طراحی شد.
معاون برنامهریزی دولت یازدهم به بیانات مقام معظم رهبری در جمع دانشگاهیان اشاره کرد و عنوان کرد: مقام معظم رهبری مسئولیت ایجاد راهبرد برای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را به عهده دانشگاهیان گذاشتهاند، دانشگاه دفاع ملی نیز میتواند در ایجاد راهبرد برای این الگو تلاش کند.
نوبخت به رشد اقتصادی و جایگاه آن در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت اشاره کرد و اظهار داشت: اقتصاد ایران از سال 1289 که نفت در ایران اکتشاف یافت، رشد کرد و این الگو نیز برای رشد اقتصادی برنامههایی برگرفته از اسناد بالادستی مختلف دارد.
سخنگوی دولت در خصوص نقش دانشگاه عالی دفاع ملی در ایجاد راهبرد الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اظهار داشت: در بخش دفاعی و امنیتی این دانشگاه میتواند تحقیق کند.
وی همچنین توسعه بر اساس این الگو را توسعه دانشبنیان در زمینههای مختلف دانست و تصریح کرد: این زمینهها مغایرتی با الگوی اسلامی ندارد و الگوی یادشده توسعه انسانی دینمحور است که در سه استراتژی، 4 بسته، 15 اقدام اجرایی، 5 فرآیند مقطعی و 6 بعد از ابعاد توسعه تشکیل شده است تا آرمانهای نظام را تحقق بخشد.
وی در پایان توافق علمی دانشگاه عالی دفاع ملی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی دولت را خواستار شد و وعده داد: در آیندهای نزدیک یک کارگاه آموزشی، پژوهشی در این رابطه ایجاد شود.
پایان پیام/
نظر شما