حسن دادشکرنمایشنامه نویس برجسته ی تئاترکشور در حاشیه همایش نقد وبررسی آثار پویا نمایی، فیلم ،تئاتر ونمایش نامه نویسی مربیان کانون پرورشی کودکان ونوجوانان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل اظهار داشت:از جمله ویژگی های هنر تئاتر این است که کودکان را خرد ورز، منطقی،نقادومحقق به بار آورده وباعث می شود که آنها به شخصیت خود متکی بوده وشخصیت واقعی خویش را پیدا کنند نه اینکه آنها را هنر جو وهنرمند پرورش دهد.
وی با اشاره به جایگاه تئاترکودکان ونوجوانان در سطح کشور، افزود: تاکنون؛با توجه به امکاناتی که کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان در اختیار دارد، رسالتش را هم خیلی خوب اجراکرده ودر حال حاضر هم اجرامی کند اما امکاناتی که در اختیار کانون های پرورشی کودکان در کشور قرار گرفته به جای اینکه به مرور زمان گسترش پیدا کند متأسفانه هر روز محدود تر وکم رنگ تر می شود.
دادشکر،خاطر نشان کرد: حوزه تئاتر یکی از مشکلدارترین عرصههای هنری است که در آن حتی حرفهایها هم برای اجرای کار با موانع زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
وی تصریح کرد: کمبود بودجه، سالن ،نحوه ناقص برگزاری سازوکارهر جشنواره، از گزینش متن تا بازبینیها، طراحی و ساخت دکور، دوخت لباس که با نزدیک شدن به اجرا، گروههای تئاتری را در تنگنای زمان و مسائل اقتصادی قرار میدهد، همه ازجمله مشکلات روزمره تئاتر است.
تئاتری که یتیم است
کارگردان پیشکسوت عرصه تئاتر کودک و نوجوان عنوان کرد:در حوزه تئاتر کودک و نوجوان این مسائل بسیار سختتر و پیچیدهتر میشود، بخصوص مشکلات اقتصادی از این حیث که بودجه یک اثر نمایشی کودک و نوجوان را بدون توجه به صرف وقت و انرژی آن تخصیص میدهندو باید اقرار شود که تئاتر کودک ونوجوان در کشور تئاتری یتیم است.
وی همچنین ادامه داد :کمبود سالن های اجرایی و تمرین برای این نوع تئاتر پیچیدهتر از دیگر عرصههاست ومشکلی است که بر مشکلات تئاتر کودک و نوجوان میافزاید، برای مثال در تهران تنها 2 سالن مخصوص اجرای نمایشهای کودک و نوجوان وجود دارد؛ تالار هنر و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان،از آنجا که تالار هنر 10 ماه برای تعمیرات تعطیل شد، مشکلاتی را برای هنرمندان جوان و تماشاگران مشتاق و علاقهمند ایجاد کرد که اینک با شروع به کار دوباره آن، امید است که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
دادشکر، ابراز کرد:مقوله تئاتر کودک و نوجوان، مسألهای است که مورد بیتوجهی بسیاری از مسئولان قرار گرفته است، امروزه اگرچه جایگاه ایران نسبت به دیگر کشورها با افت خاصی همراه نیست اما امکان اجرای تکنیکهای پیچیده تئاتری یا استفاده از عروسکهای پیچیده کاری بس دشوار است تا آنجا که عروسکسازان جوان تمایلی به ساخت عروسکهای ذهنی ندارند و اگر کارگردانی بخواهد افکت ویژهای را در سالنی اجرا کند، امکانپذیر نخواهد بود.
پیشکسوت تئاتر عروسکی کشور، اضافه کرد: به نظر من تأسیس رشته تئاتر کودکان و نوجوانان در دانشگاه ها راهی برای تربیت مربیان برجسته در این زمینه است.
تئاتر؛درس زندگی است
حسن دادشکرنمایشنامه نویس برجسته تئاترکشور در پایان سخنان خود، یادآور شد:تئاتر یک مدرسه انسانپروری است و نباید تئاتر را مثل قدم زدن در پارک یا سینما رفتن تلقی کرد،دیدن هرصحنه ی نمایش تئاترمثل خواندن هر کتاب، افزودن یک تجربه تازه زیستی است، هرکدام از ما یک بار فرصت حیات داریم اما با تماشای تئاتر انگار تجربه آدمهای هر نمایش هم تجربه زیستی ما میشود، پس تئاتر را باید بیش از تفریح، درس زندگی تلقی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما