آنالائورا ویرا اسمیت از محققان و مبلغان زن مسلمان در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری شبستان به تشریح دیدگاه های خود درباره وضعیت مسلمانان و به ویژه شیعیان در کشورهای آمریکای جنوبی پرداخت و از نقش ایران در تحولات جهان سخن گفت.
این محقق اروگوئه ای با ابراز قدردانی از عملکرد مبلغان اسلامی در کشور های منطقه آمریکای جنوبی، دستاورد های تبلیغی را بسیار ناچیز ارزیابی کرد و افزود: در سراسر کشور من، نمی توان بیش از 40 یا 50 اروگوئه ای مسلمان یافت که فقط حدود 4 یا 5 تن از این تعداد شیعه هستند و بقیه از اهل سنت می باشند.
وی گفت: در بیشتر کشور های آمریکای جنوبی، وضعیت مشابه کشور ماست؛ برای نمونه، در شیلی نیز تعداد کمی مسلمان زندگی می کنند و در سانتیاگو که از شهر های بزرگ آن کشور است، تقریبا هیچ شیعه ای وجود ندارد.
این پژوهشگر زن مسلمان اضافه کرد: در برخی کشور های آمریکای جنوبی، مسلمانانی هستند که اصالت لبنانی یا سوری دارند؛ برای مثال در مرز اروگوئه، لبنانی ها، سوری ها و فلسطینی های زیادی هستند که در اصل مسلمان بوده اند؛ گرچه آن ها نیز بسیاری احکام اسلام را رعایت نمی کنند اما از ساکنین اصلی کشور های منطقه، بسیار بسیار کم هستند، افرادی که به اسلام روی آورده باشند.
وی با بیان این که برخی اتفاقات که در گوشه و کنار جهان رخ می دهد و در رسانه ها منعکس می شود، تـأثیرات زیادی بر مردم می گذارد و برخی جنبه های فرهنگ اسلامی را به آنان نشان می دهد، اظهار کرد: این مقدار آشنایی با اسلام و باور های شیعی برای دست کشیدن آن ها از ادیان پدری و گرایش به اسلام، بسیار اندک و ناکافی است.
این مبلغ شیعی تصریح کرد: اسلام برای مردم کشور من، دینی پر از ناشناخته هاست و وظیفه هر مسلمان این است که برای شناساندن آموزه های اسلامی و شیعی تلاش کند.
وی درباره مردم کشورش گفت: مردم کشور من، بیشتر به ادیان غیر ابراهیمی گرایش دارند، اما هر زمان که بلایا و امراض طبیعی و غیر طبیعی دامن آنان را می گیرد، گرایش و توجه آن ها به ادیان آسمانی مانند اسلام، بسیار شدت می گیرد و بسیار علاقه دارند که خود را با آموزه هایی مانند دعا، توکل و... بیمه کنند.
اسمیت افزود: از آن جا که مردم اروگوئه دسترسی درستی به آموزه های اسلامی ندارند، خیلی زود دچار رکود و نا امیدی می شوند و به اعتقاد من، این ها فرصت هایی هستند که ما به دلیل بی توجهی به تکلیفمان برای تبلیغ اسلام، به راحتی از دست می دهیم.
وی از نارضایتی مردم منطقه خود نسبت به کلیسا ها سخن گفت و ادامه داد: به دلیل سوء استفاده های زیاد دولت های استعمارگر از کلیسا ها، نارضایتی مردم از آن ها روز افزون شده است و قابل انکار نیست.
چشم امید بسیاری از مردم آزاده و آزادی خواه جهان به ایران است
این پژوهشگر حوزه دین، تصریح کرد: فرار از کلیساها، روز به روز گسترش می یابد و من معتقدم باید با کار دینی درست، خلأ ناشی شده از این موضوع را جبران کنیم.
وی یکی از مهم ترین دلایل فرار مردم از کلیسا ها را ارتباط مسیحیان اوانجلیس با صهیونیسم دانست که بر تردید ها و بی اعتمادی های مردم نسبت به این ادیان افزوده است.
این بانوی مسلمان نسبت به سوء استفادههای مبلغان مسیحی هشدار داد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که هدف ببیشتر مبلغان مسیحی، چیزی غیر از ترویج اخلاق و معنویت است. آن ها اصلا به دنبال کار دینی و معنوی نیستند و تنها به منافع مادی خویش و سران خویش می اندشند.
وی اضافه کرد: در حقیقت، دینی که آن ها مدعی آن هستند، ابزاری برای پیشبرد اهداف دیگر آنان است؛ برای همین دینداری و اخلاق مداری مردم، اصلا مورد توجه آنان نیست که بخواهند از رویگردان شدن مردم نسبت به ادیان آسمانی، نگران باشند.
اسمیت به جنبش های آزادیخواه مسلمانان در خاورمیانه اشاره کرد و درباره بازتاب آن ها در کشورهای آمریکای جنوبی گفت: چشم امید کشور های منطقه خاورمیانه و نیز چشم امید بسیاری از مردم آزاده و آزادی خواه جهان به ایران دوخته شده است.
وی مدعی شد: مردم آمریکای جنوبی، تحت تأثیر رعب و وحشتی هستند که استعمارگران و زورگویان جهان، سال ها در دل آن ها ایجاد کرده اند، اما در نظر مردم آمریکای جنوبی، اگر ایران شجاع ترین کشور در مخالفت با استکبار و استعمار نباشد، بی شک یکی از شجاع ترین کشور ها در این زمینه به شمار می رود.
این مبلغ زن مسلمان با تأکید بر ضرورت آمادگی همه زنان و مردان مسلمان در ایجاد حرکت های بزرگ اسلامی و به ویژه زمینه سازی ظهور امام زمان(عج)، عنوان کرد: زنان نیز همچون مردان، وظایف سنگینی در جهت ترویج فرهنگ اسلامی و شیعی بر عهده دارند که نباید از آن ها غفلت کنند.
وی درباره شرایط سخت زنان مسلمان در کشورهای غیراسلامی گفت: من به نوبه خودم باید بگویم که گرچه باید برای حرکت های بزرگ اسلامی آماده باشم، ولی هرگز خود را آماده نمی بینم. محدودیت زنان مسلمان در اروپا و آمریکا و نیز در برخی کشور های آمریکای جنوبی و اعمال سختگیری های زیاد، تا حدود زیادی شرایط را برای ما دشوار کرده است.
شایان ذکر است، آنالائورا ویرا اسمیت چند سالی است که در کشور آفریقای جنوبی با سخنرانی در مدارس و مراکز مختلف دینی به کارهای تبلیغی اشتغال دارد و در برنامه های رادیویی نیز به ترویج فرهنگ اسلامی و آموزش قرآن می پردازد.
پایان پیام/
نظر شما