رسیدگی به تخلفات فعالان حوزه فناوری اطلاعات در سازمان نظام صنفی رایانه

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان آذربایجان شرقی از رسیدگی به تخلفات فعالان حوزه فناوری اطلاعات در شورای انتظامی این نظام خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، محمدحسین رنجبری، عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان آذربایجان شرقی، در همایش «پیشگیری از جرم در حوزه جرایم رایانه ای واینترنتی» در تبریز با اشاره به نحوه عملیاتی شدن ماده 12 قانون حمایت از حقوق پدید آورندگان نرم افزارهای رایانه ای و حمایت عملی از حقوق یادشده در آن، خاطرنشان کرد: با تلاش بی وقفه‌ دست‌اندرکاران صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، جهت نظم بخشی و ساماندهی فعالیت های تجاری رایانه ای مجاز، سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با هدف تنظیم گری مناسبات بخش خصوصی و دولت و مشارکت موثر در ساماندهی امور تجاری رایانه ای براساس قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم افزار (مصوب 4/10/1379 مجلس شورای اسلامی) و آیین نامه مصوب هیات وزیران (مصوب 24/4/1383) از تیرماه سال 1384 فعالیت خود را آغاز نمود و با ادغام انجمن شرکتهای انفورماتیک ایران به عنوان سازمانی مردم نهاد در هشت سال گذشته در این زمینه فعال بوده است.

 

وی افزود: حدود 187 شرکت و شخص حقوقی، 156شخص حقیقی و 117 فروشگاه به عنوان اعضای سازمان نظام صنفی رایانه ای فعالیت می کنند.

 

رنجبری با بیان اینکه در مواردی سازمان نظام صنفی رایانه ای به عنوان داور میان شاکیان پرونده ها و متشاکی داوری می کند، خاطرنشان کرد: نظام صنفی دارای شورای انتظامی با 5 عضو می باشد که بر اساس مواد50،51 و 52 آیین نامه آن چگونگی رسیدگی به تخلفات و تعیین مجازات های انضباطی و موارد قابل تجدیدنظر در شورای انتظامی نظام مشخص شده است.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون این شورا در 15 استان کشور تشکیل گردیده و حکم اعضاء آن به امضاء رئیس سازمان رسیده است. ادامه داد: بر اساس آمار اعلام شده از سوی شورای انتظامی استان ها در حال حاضر بیشتر جهت گیری این شوراها حل اختلاف و هدایت طرفین به مصالحه می باشد اما در مواردی نیز که منجر به صدور رای شده است.

 

رنجبری با بیان اینکه این آراء صادره لازم الاجرا بوده و با رایزنیهای در دست انجام با نیروی انتظامی و قوه قضاییه، اجرای این احکام نیز تحقق یافته است، افزود: در این راستا می توان گفت که شورای انتظامی یکی از بازوهای کمکی در جهت کمک به پلیس محترم فتا می باشد که قبل از اینکه شاکیان به پلیس مراجعه نمایند می توانند مشکلات خود را در این شورا مطرح و حل نمایند.

 

وی با بیان اینکه شکایت هایی که به این شورا ارجاع می شود عمدتا در حوزه نرم افزار است، گفت: شکایت های طرح شده در شورای انتظامی سازمان نظام صنفی استان ثبت و رسیدگی می شود و جهت گیری این شوراها حل اختلاف و مصالحه بین طرفین شکایت است.

 

عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان اخطار شفاهی، توبیخ کتبی و محرومیت موقت از فعالیت صنفی را از مجازاتهایی دانست که در شورای انتظامی برای متخلفان صادر می شود، ابراز داشت: تمامی فعالان صنف فناوری اطلاعات باید به عضویت سازمان نظام صنفی رایانه ای درآیند و عدم عضویت فعالان این صنف در سازمان نظام صنفی رایانه ای تخلف محسوب می شود و نیز هر مجموعه حقوقی و حقیقی می تواند از اعضای این سازمان شکایت کند.

 

به گزارش روابط عمومی دفتر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی، وی افزود: از مردم عزیز تقاضا داریم که برای اینکه بتوانند یک خرید مطمئن داشته باشند از شرکتها و یا فروشگاه هایی خرید کنند که عضو نظام صنفی هستند و اگر  حقی ضایع شد، می توان از طریق شورای انتظامی نظام صنفی پیگیری گردد تا حقی پایمال نگردد، اگر مردم عزیز جهت خرید و عقد قرارداد به جاهای که عضو فعال صنف هستند مراجعه کنند حقی از آنها ضایع نخواهد شد.

 

رنجبری افزود: از پلیس فتا نیز تقاضا دارم که جرایم رایانه ای را برای مردم عمومی بکنند و اطلاع رسانی کافی و مناسب را چه از طریق رسانه ملی و چه به روش همایش های همگانی انجام دهند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 317345

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha