به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیرکل کتابخانه های ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، دقایقی پیش در نشست خبری با خبرنگاران کرمانی در خصوص فعالیت کتابخانه های مساجد کشور مطالبی بیان کرد و گفت: هم اکنون بالغ بر 10 هزار کتابخانه باز و بسته در مساجد وجود دارد.
ابوالفضل هاشمی با افزودن اینکه طبق آخرین آمار هم اکنون 5 هزار و 265 کتابخانه مخزن دار در مساجد کشور وجود دارد و نیز با دادن تجهیزات به 6هزار کتابخانه، آنها هم تحت پوشش ستاد عالی هستند؛ بیان داشت: طبق آمار 14میلیون جلد کتاب در کتابخانه های مساجد وجود دارد.
وی با اشاره به صدور مجوز رسمی برای کتابخانه های مساجد از سال گذشته و با دستور دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر وقت ارشاد تصریح کرد: در سال اول مجوز فعالیت رسمی برای یک هزار و 400 کتابخانه که شاخصهای مورد نظر را داشتند صادر شد.
هاشمی افزود: امسال نیز 30 درصد کتابخانههای باقی مانده که یک هزار و 200 کتابخانه را در بر میگیرد با سفرهای نظارتی شناسایی شده و در صورت رعایت شاخصها، مجوز فعالیت آنها نیز صادر میشود و این روند تا زمان دریافت مجوز همه کتابخانهها ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این مجوزها، درجه کتابخانه ها مشخص شده که خدماتی که قرار است به کتابخانه ها داده شود بر اساس این درجه است و هر چه درجه کتابخانه بالاتر باشد؛ آن کتابخانه از حمایت و امکانات بیشتری برخوردار است.
هاشمی، تهیه و تکثیر نرم افزار کتابخانهها با تیراژ وسیع، تجهیز سخت افزاری کتابخانهها، تهیه نظامنامه جامع کتابخانههای مساجد را مورد اشاره قرار داد و افزود: سالانه 10 درصد به تعداد کتابخانههای مساجد کشور افزوده میشود و بیشتر از کمیت، افزایش کیفیت کار برای ما مورد توجه است زیرا باید کتابخانه مساجد در خور مساجد و نظام فرهنگی کشور باشد.
وی با بیان اینکه هماکنون 16 هزار کانون فرهنگی و هنری در سطح کشور فعالیت دارد، تصریح کرد: بیش از 95 هزار مکان مذهبی در کشور وجود دارد که همه آنها به طور بالقوه امکان داشتن کتابخانه را دارند.
این مسئول عمده ترین مشکل کتابخانههای مساجد را ورود بعضی از نهادها به حریم این کتابخانهها دانست و گفت: مسجد سنگر است و مسجدی ها نباید اجازه دهند این سنگر به دست غیر بیفتد؛ نباید دیگران امکانات بهوجود آمده توسط مردم را که با حمایت ستاد عالی پشتیبانی شده، به نام خود ثبت کنند زیرا این کار ناپسسندی است.
هاشمی با درخواست جدی از این نهادها مبنی براینکه بیش از این به حریم کتابخانههای مساجد ورود نکنند و آن را در اختیار مردم بگذارند؛ بیان داشت: از وزیر ارشاد نیز درخواست میکنیم که شخصاً به کتابخانه های مساجد ورود کنند تا ظرفیت این مجموعه ها را دیده و حمایت بیشتری از کتابخانه ها داشته باشند زیرا دبیرخانههای مساجد بازوان اجرایی وزارت ارشاد در استانها هستند.
وی افزود: اصرار ما برای عدم ورود دیگر نهادها به کتابخانههای مساجد این است که وقتی کتابخانه به طور مثال دو تولیت پیدا کند در همه زمینهها اعم از خدمات، اعضا و تعداد کتابهای آن کتابخانه دو برابر آمار داده میشود و این کار، ضمن اینکه برنامهریزی ها را سختتر و مدیریتها را دچار اشکال میکند خارج کردن این اطلاعات غلط، بعدها کار دشواری است.
مدیرکل کتابخانه های ستادعالی کانون های مساجد کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت 12 هزار و 500 کتابدار در کتابخانههای مساجد کشور گفت: فعالیت بسیاری از این کتابداران به صورت افتحاری است و ما تنها توانستیم با توافق با صندوق حمایت از هنرمندان تعدادی از این کتابداران را بیمه کنیم که تاکنون 2هزار کتابدار بیمه شدند.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم ممنوعیت خرید کتب آموزشی و دانشگاهی توسط وزارت ارشاد، اما برای نخستین بار این منابع توسط وزارت ارشاد خریداری و به کتابخانههای مساجد ارسال شد که امیدواریم این روند در آینده ادامه پیدا کند.
هاشمی با بیان اینکه ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور تنها نهادی است که در شورای خرید کتاب وزارت ارشاد نماینده دارد، افزود: معتقدیم هر کتابی نباید وارد مسجد شود بلکه باید کتابهای مفید و کاربردی در کتابخانههای مساجد وارد شود.
وی گفت: ما در این شورا کتابهای خود را به صورت مستقل و براساس نیازهای کتابخانههای مساجد انتخاب میکنیم و امروز رجوع به کتابخانههای مساجد بیش از گذشته است.
هاشمی خاطرنشان کرد: طبق توافقنامه، سالانه 4 میلیارد تومان کتاب از معاونت فرهنگی وزارت ارشاد دریافت و به کتابخانههای مساجد ارسال میکنیم.
پایان پیام/
نظر شما