به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله صافی گلپایگانی امروز(7آذر) پیامی را به نشست علمی اساتید محترم قرآنی حوزه علمیه قم صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:
بسم اللّه الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین والصلوة والسلام علی سید الأنبیاء والمرسلین أبی القاسم محمد وآله الطیبین الطاهرین سیما بقیة الله فی الأرضین و اللّعن علی أعدائهم اجمعین.
قال الله الحکیم فی کتابه الکریم:
«یَا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْکُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَ شِفَاءٌ لِمَا فِی الصُّدُورِ وَ هُدًى وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ»
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
با عرض ادب و احترام به حضرات علما، فضلا و دانشمندان محترمی که زینت افزای این جلسه شریف قرآنی هستند و با تجلیل از مقام عالی مفسران گران قدری که خدمات بسیار زیادی به جوامع علمی و مراکز دینی و مذهبی نموده و جهان علم و دانش، مدیون آن بزرگان است.
توفیق بزرگی را که برای اساتید عالی قدر حوزه علمیه قم به دست آمده که به تفسیر قرآن کریم اهمیت داده و از این نعمت بزرگ الهی؛ هم خود و هم طلاب محترم استفاده می نمایند تبریک عرض نموده و موفقیت بیشتر این عزیزان را از خداوند متعال مسألت دارم. حقیر هم فرصت را غنیمت شمرده، عرایضی را تقدیم محضر می کنم:
قرآن کریم یگانه اثر بی همتا و باقی و پایدار رسالت خدا و وحی نازل بر تمام انبیا و معجزه جاوید دین اسلام است. از طرفی، برهان حقانیت همه ادیان حقه آسمانی و عالم غیب و نور هدایت و شفا و رحمت برای جهانیان است.
قرآن کریم پیش از آن که کتاب چهارده قرن پیش و کتاب جوامع کوچک دنیا باشد، کتاب امروز و جامعه بزرگ جهانی است و پیش از آن که کتاب امروز باشد، کتاب فرداها و عصرهای آینده است.
مجد و عظمت مسلمانان در گذشته و امروز، همه در سایه تعالیم قرآن است و هر سستی و کمبودی که در هر عصر و زمان در ارکان جامعه مسلمین پیدا شده، در اثر دوری از قرآن و هدایت های آن بوده و هست.
امروز می توان با صدای بلند و رسا به مسلمانان بلکه به مردم جهان اعلام نمود که یگانه راه جبران خسارت ها و ترمیم ضعف ها، بازگشت به قرآن است.
و لذا می توان گفت: بهترین خدمت به جوامع به خصوص نسل جوان، قرآنی شدن و قرآنی ساختن جامعه است. هدایت های قرآن را باید همه جا ببریم و همه جا با قرآن باشیم. در خانه ها، مدارس، دانشگاه ها، حوزه ها، مؤسسات و ادارات، بازارها و در شهرها و روستاها، همه جا باید قرآن را ببریم و همه را با قرآن آشنا سازیم.
همه باید به قرآن استشهاد کنند و از قرآن الهام بگیرند. کلام همه باید قرآنی باشد؛ شعار همه باید قرآنی باشد؛ هدف و مقصد همه باید قرآنی باشد و مبلّغان ما باید مبلّغان قرآنی باشند و از قرآن بگویند.
استاد حوزه و دانشگاه باید از قرآن بگویند و دانشجو و طلبه را به فهم و تدبّر در معارف نورانی آن سوق دهند. البته واضح است که در این حرکت بزرگ، باید به هشدار حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله در حدیث متواتر ثقلین توجه داشته باشیم که پرواز به سوی مدارج و معارج قرب الهی با دو بال محکم قرآن و عترت صورت می گیرد و با ترک هر کدام، پرواز امکان پذیر نیست و خوشبختانه امروز حوزه های علمی ما از این دو رکن بزرگ اسلامی استفاده ها نموده و اساساً پایه های معرفتی حوزه بر آنها نهاده شده است و اساتید بزرگوار حوزه به آنها توجه کامل دارند.
در نهایت از حرکت زیبا و با عظمتی که در حوزه های علمیه ایجاد شده است و اساتید معظم خودشان را موظف به نشر و ترویج معارف وحیانی این کتاب مقدس و معارف نورانی اهل البیت علیهم السلام می دانند و نیز استقبال خوبی که طلاب عزیز از آن داشته و در کلاس های تفسیر شرکت فعال دارند تقدیر و تشکر می نمایم؛ انشاء الله تعالی همه مورد عنایت خاصه حضرت ولی الله الاعظم قطب عالم امکان عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار گرفته و قلب مقدس آن امام عزیز از همگان مسرور و خوشنود باشند.
انشاء الله تعالی همیشه در ظل بلند قرآن بوده و با تمسّک به عِدل قرآن اهل البیت علیهم السلام موفق باشید.
والسلام علیکم و رحمة الله
24 محرم الحرام 1435
لطف الله صافی
پایان پیام/
نظر شما