به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز، امروز(7 آذر) در مراسم افتتاح کتابخانه عمومی شهید علی هاشمی اهواز، با بیان اینکه نعمت های خداوند به دو دسته مادی و معنوی تقسیم می شوند، گفت: هم جسم و هم روح انسان نیازمند غذا هستند.
وی با اشاره به اینکه علم و معلومات، روح انسان را به اهتزاز در می آورد، افزود: همان طور جسم انسان به غذا نیاز دارد و در صورت نرسیدن غذا فرسوده شده از بین می رود، روح انسان نیز نیازمند غذاست و غذای روح انسان علم، تعلیم، تعلم، تزکیه و تربیت است و بی توجهی به مسأله کتاب و کتابخوانی سبب آسیب رسیدن به روح انسان می شود.
وی تصریح کرد: ابزار غذای روح کتاب، کتابخوانی و استماع است و همان طور که انسان با مطالعه و خواندن روح خود را تقویت می کند، با آموختن علوم از طریق گوش و شنیدن آن نیز می تواند به تقویت روح خود کمک کند که البته باید بدانیم از چه کسی می آموزیم.
آیت الله موسوی جزایری، با قدردانی از کسانی که طعام و غذای روح را تقویت می کنند، اذعان داشت: غذای روح سبب ایجاد خط فکری و مسیر زندگی انسان در آینده می شود و این امر با راه اندازی مدارس، دانشگاه ها، لابراتوارها و مراکز علمی و پژوهشی و... یا با تشکیل کتابخانه های عمومی مهیا می شود.
وی به تلاش های انجام گرفته در حوزه کتابخانه های عمومی توسط مدیر کل و کارکنان آن اشاره کرد و ضمن تقدیر از زحمات آنان، تأکید کرد: خوشبختانه در این دوره وضعیت روبه رشدی را در زمینه فرهنگ مطالعه در استان شاهدیم که این بحث هم در خصوص توسعه فیزیکی کتابخانه ها و هم در خصوص برنامه های خوب فرهنگی آشکار می باشد.
وی ابراز کرد: ما از همه مسئولان خوزستان خواسته ایم که روند توسعه عادلانه ای را در استان ایجاد کنند یعنی علاوه بر اهمیت دادن به مناطق مهم و اعیان شهر به مناطق حاشیه شهر و کم برخوردار نیز توجه کنند که در این خصوص نهاد کتابخانه های عمومی به این خواسته ما لبیک گفته و شاهد ساخت کتابخانه در مناطق محروم و شهرستان های کم برخوردار استان هستیم که جای تشکر و قدردانی ویژه را دارد.
امام جمعه اهواز، با تقدیر از زحمات مدیرکل کتابخانه های عمومی در خصوص توسعه کتابخانه ها اضافه کرد: قبل از انقلاب اسلامی و تا روز سقوط رژیم پهلوی تنها 2 کتابخانه در اهواز وجود داشت در حالی امروز با افتتاح کتابخانه شهید علی هاشمی تعداد کتابخانه های این شهرستان به 31 باب رسیده که این مایه افتخار است.
وی بر توزیع عادلانه امکانات مادی و معنوی در سطح شهر و استان تأکید کرد و اظهار داشت: خوشبختانه تعداد کتابخانه های عمومی خوزستان افزایش یافته و تنها مختص مناطق اعیان نشین نیست بلکه در همه شهرها و روستاها به صورت عادلانه و بنا بر نیازشان وجود دارد و به فعالیت می پردازند.
نماینده ولی فقیه در خوزستان، با بیان اینکه نباید مشکلات و مسائل موجود در کشور موجب نادیده گرفتن خدمات صورت گرفته شود، عنوان کرد: بیشتر این مشکلات تحمیلی و از سوی قدرت های زورگو ایجاد شده که امیدواریم با تدبیر و درایت دولت مشکلات برطرف و یا به حداقل برسد.
وی با اشاره به اینکه نظام اسلامی ما این فرصت را مهیا کرده که تمام مناطق ما از علوم مختلف بهره مند شوند، یاد آور شد: توقع ما از خبرنگاران و رسانه ها و صدا و سیما نیز این است که در راستای اطلاع رسانی و خبررسانی و ارتقای فرهنگ و تقویت روح به مردم همکاری و کمک کنند.
پایان پیام/
نظر شما