بهترین راهکار توسعه فرهنگ زیارت شناخت نیاز زائران است

خبرگزاری شبستان: رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با بیان اینکه فرهنگ زیارت جزو مهمترین مسائل فرهنگی کشور است، گفت: بهترین راهکار توسعه فرهنگ زیارت شناخت نیاز زائران است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید جواد رفائی، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی صبح امروز (9آذر) با بیان اینکه سیره امام رضا(ع) یکی از بزرگترین برنامه‌های محوری در طرح توسعه زیارت است، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بحث زیارت و تاثیرگذاری آن از جمله مسائل مهم فرهنگی کشور است و طرح توسعه زیارت باید با برنامه‌ریزی‌های مداوم و دقیق، تاثیرگذاری زیارت امام رضا(ع) را برای همگان نهادینه سازد.


وی افزود: زیارت به عنوان یک مقوله عمیق و مهم نیازمند تدوین نقشه‌ و طراحی‌های دقیق است که طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) توانسته یک جریان مشخص را برای آینده زیارت به وجود آورد.
 

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی تصریح کرد: بحث زیارت و تاثیرگذاری آن از جمله مسائل مهم فرهنگی کشور است و طرح توسعه زیارت باید با برنامه‌ریزی‌های مداوم و دقیق، تاثیرگذاری زیارت امام رضا(ع) را برای همگان نهادینه سازد.


وی با اشاره به اینکه بر این اساس باید به نحوی برنامه‌ریزی کرد تا زائر در مدت حضور خود در مشهد، ویژگی‌های امامت را به درستی احساس کند، گفت: زائر برای گذراندن اوقات فراغت به مکان‌های تفریحی می‌رود که این کار درست و ارزشمندی است ولی باید در کنار آن، کارها و اقداماتی درجهت گذراندن اوقات فراغت در بخش زیارت نیز انجام شود.


رئیس حوزه هنری خراسان رضوی سیمای شهر مشهد را متناسب با یک شهر زیارتی ندانست و گفت: امروزه از بعضی شهرهای ایران به عنوان شهرهای تفریحی یاد می‌شود، اما شهر مشهد باید رویکرد متفاوتی داشته و مردم بیشتر اوقات فراغت خود را به زیارت امام رضا(ع) اختصاص دهند.


رفائی تاکید کرد: مشهد باید به گونه‌ای طراحی شود که عطش زیارت را در زائر تشدید کرده و هرلحظه که زائر به بارگاه امام رضا(ع) نزدیک می‌شود این احساس در وی بیشتر شود.


رئیس حوزه هنری خراسان رضوی بابیان اینکه یکی از بهترین راهکارهای توسعه فرهنگ زیارت شناخت زائران و استفاده از ابزار هنر است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم ویژگی‌های زائرانی که از نقاط مختلف ایران و خارج به شهر مشهد سفر می‌کنند را بشناسیم می‌توان اقدامات ویژه‌ای را برای هر قشر از زائران انجام داد.


وی با اشاره به اینکه سیمای شهر مشهد باید رویکردی معنوی داشته باشد، افزود: این فعالیت باید توسط متخصصین، معماران و اندیشمندان دینی در یک سیستم جامع، برنامه‌ریزی و اجرا شود.


مشاور طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) با بیان اینکه بازارهای اطراف حرم مطهر تنها اجناس چینی را به جای سوغات مشهد به زائران ارائه می‌دهند، تصریح کرد: ایجاد بازارهای هنر اسلامی از جمله کارهایی است که می‌توان از طریق آن زائر را به ویژگی‌های امام رضا(ع) نزدیک کرد.


رفائی چیدمان بازارهای اطراف حرم را سبب دورشدن زائر از اهداف زیارت دانست و خاطرنشان کرد: از جمله ضعف‌های بازارهای اطراف حرم، عدم تعطیلی درهنگام اذان است چرا که فعالیت بازارها در هنگام اذان سبب دورشدن زائر از اهداف زیارت می‌شود.


رفائی افزود: برای شناخت بیشتر معرفت امام رضا(ع) باید از یک سو علما، هنرمندان و اندیشمندان باهم هماهنگ و از سوی دیگر فعالیت‌های طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع)در عرصه‌های مختلف افزایش یابد.


پایان پیام/
 

کد خبر 318182

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha