شیخ مفید دانشمند کم نظیر و مورد توجه امام عصر(ع)

پژوهشگر تاریخ گفت: در توقیعی امام می فرمایند: "برادر راستگوی، دوست به رشد رسیده ...، سلام بر تو ای دوست خالص و مخلص ما " این توقیعات نشان از جایگاه برجسته شیخ مفید در برابر امام عصر(ع) است.

حجت الاسلام قاسم خانجانی در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان بااشاره به ویژگی ها و امتیازات شیخ مفید، گفت: یکی از این شاخص ها جامعیت در علوم، معلومات و دانش های به خصوص مذهبی و دینی بود، وی با نگارش کتاب المقنعه باب و افق جدیدی را باز کرد.
وی با بیان اینکه شیخ مفید با تحول در علم کلام در طول 10 قرن افق تازه ای را بر روی دیدگان دانشمندان کلامی گشود، خاطرنشان کرد: وی نه تنها به مبانی کلامی شیعه مسلط بود، بلکه به مبانی کلامی اهل سنت نیز تسلط داشت. به طوری که غالبا در مناظرات با اهل سنت آنها را مغلوب می کرد.
حجت الاسلام خانجانی بااشاره به تایید بزرگان اهل سنت و صحه گذاشتن بر قوت علمی شیخ مفید، اظهارداشت: به عنوان نمونه ذهبی که یکی از دانشمندان اهل سنت است و میانه خوبی با شیعیان به ویژه اهل بیت(ع) ندارد، این در حالی است که اهل سنت در بحث عدم وثوق راویان کسی را به جز ذهبی موثق نمی داند. این دانشمند 4 قرن بعد از شیخ مفید می گوید شیخ در همه رشته های علمی یگانه بود و در اصول عقاید، فقه، اخبار، رجال، قرآن، تفسیر و شعر سروری داشت.
این پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه این دانشمند اهل سنت می گوید هیچ کتابی از مخالفان نبود مگر آنکه شیخ آن را از بر کرده بود، درباره اش بحث می کرد از این رو بر شبهه تسلط یافت، تصریح کرد: حافظ بن حجر بعد از ذهبی در قرن 9 نیز درباره شیخ مفید می گوید "شیخ صاحب تصانیف بدیع است، بسیار پارسا و فروتن بود و گروهی از دانشمندان از او پرورش یافتند" همچنین گفته شده او را بر هر امامی مذهبی منتی است. یعنی هر کس شیعه است، شیخ بر او منت دارد.
وی با اشاره به جایگاه شیخ مفید در میان اهل تسنن، ادامه داد: درباره جایگاه شیخ در میان شیعیان بسیار گفته شده است از علمای قدیم و شاگردان شیخ مانند شیخ طوسی، سید مرتضی گرفته تا علامه حلی و بحرالعلوم نیز درخصوص جایگاه والای ایشان نظر داده اند.
حجت الاسلام خانجانی بااشاره به توجه امام زمان به شیخ و ارسال توقیعاتی از ناحیه حضرت به شیخ مفید، افزود: در نامه ای از ناحیه امام عصر(ع) خطاب به شیخ آمده است: برادر راستگوی صادق، دوست به رشد رسیده، امام در ادامه وی را دعا می کنند و می فرمایند خداوند عزت های او را مستدام بدارد و دائمی کند، سلام بر تو ای دوست خالص و مخلص ما ... در مسیر دین یقین خود را ویژه ما قرار دادی."
این پژوهشگر اظهارداشت: در توقیع دوم امام می فرمایند: "از بنده مرتبط به خدا به کسی که حق به او الهام شده و دلیل و راهنمای خدای متعال است ... سلام خدا بر تو ای کسی که یاری می دهی، حق را کسی که با سخن راست و درست مردم را به سوی خدا دعوت می کنی." این توقیعات نشان می دهد که شیخ مفید از جایگاه بسیار برجسته ای در برابر امام عصر برخوردار است.
وی شیخ مفید را یک دانشمند کم نظیر و با دانش فراوان دانست و گفت: ایشان در حوزه های علمی مختلف ویژگی های مخصوصی دارند که در کمتر دانشمندی قبل و بعد از ایشان دیده می شود و ایشان حق بسیار بزرگی بر گردن شیعه دارند.


پایان پیام/

کد خبر 318201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha