مسوولان نباید دراجرای طرح شبنم چندگانگی عملکردی ایجاد کنند

خبرگزاری شبستان: استاندار سمنان بلاتکلیفی دستگاه های نظارتی را بدترین آسیب اجرانشدن طرح های نظارتی مانند بارکد شبنم عنوان کرد.

به گزارش خبرنگارشبستان، محمد وکیلی امروز(9آذر) نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان درمحل استانداری با انتقاد از چندگانگی در گفتار برخی مسوولان کشور در مورد اجرای طرح شبنم، گفت: اظهار نظر برخی مسوولان کشوری، باعث بلاتکلیفی دستگاه های اجرایی در انجام وظیفه در مورد این طرح شده است.


وی با تاکید بر تعیین تکلیف در مورد اجرای طرح شبنم، خاطرنشان کرد: اگر اجرای بارکد شبنم قانون است مسوولان در دولت تدبیر و امید نباید در بخش های مختلف اجرایی کشور در مورد آن، چندگانگی عملکردی ایجاد کنند.


وکیلی با تاکید بر لزوم جدیت دستگاه های اجرایی و نظارتی در مبارزه با قاچاق در استان سمنان، خاطرنشان کرد: برخی تصمیمات در این راه در استان اتخاذ شود و مسوولان استانی اینقدر منتظر تصمیم و دستورهای مرکز کشور نباشند.


استاندار سمنان افزود: یکی از مباحث مهم در فعالان عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دانش‏‌محوری و آگاه‌‏سازی اجتماعی است.


وی قاچاق کالا و ارز را مهمترین آسیب زننده اقتصاد دانست و گفت: قاچاق کالا و ارز می تواند به اقتصاد کشور از ابعاد فرهنگی و امنیتی آسیب برساند و می تواند تهاجم فرهنگی را به همراه داشته باشد.


وکیلی جلوگیری از قاچاق کالا و ارز را کار همگانی دانست و گفت: جلوگیری از قاچاق کالا و ارز همت همگانی می طلبد.


وکیلی اضافه کرد: استان سمنان با کمبود فضای زندان مواجه است و اضافه شدن این تعداد افراد مربوط به حمل کالای قاچاق، استان سمنان را با مشکل فضای زندان مواجه کرده است.


استاندار سمنان با بیان اینکه بیشتر این افراد غیربومی استان سمنان هستند، گفت: کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این مورد باید پیشنهاد جدی ارایه کند، تا در قالب طرحی، فرد به مقصد با مبدا حمل کالای قاچاق منتقل شود.


در ادامه رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت:امسال پنج هزار 491 مورد بازرسی مربوط به طرح شبنم و دو هزار 755 مورد نظارت در مورد سایر طرح ها انجام شده است.


علی پورنبوی با بیان اینکه در مجموع در استان سمنان ، 661 هزار برچسب بارکد شبنم به روی کالاها نصب شده است افزود:اطلاع رسانی در مورد اجرای این طرح نیز از طریق نصب بنر در شهر، نشست های آموزشی با اتحادیه ها و صنوف و همچنین 28 جلسه آموزشی و توجیهی انجام شده است.


وی با اشاره به تشکیل 380 فقره پرونده به مقدار 13 درصد کل بازرسیها ، یادآور شد: از این میان، 22 درصد یعنی 611 پرونده مربوط به کالاهای قاچاق، 133 پرونده به کالاهای آرایشی و بهداشتی، 89 مورد مواد غذایی و 26 مورد نیز مربوط به کیف و کفش بوده است.


پورنبوی ادامه داد: این تعداد بازرسی ها از سوی 50 نفر بازرس و روزانه به طور میانگین 23 مورد بازرسی در استان سمنان صورت گرفته است.


رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان خاطرنشان کرد: نظارت بر توزیع ارز مرجع به واحدهای تولیدی اختصاصی و میزان استفاده تولیدکنندگان از ارز مرجع از ابتدای تولید تا انتها نیز مورد نظارت و بررسی این سازمان قرار می گیرد.


وی افزود: مهمترین هدف اجرای این طرح اصالت کالاست که مردم می توانند به راحتی اصالت آن را تشخیص دهند.


پورنبوی موفقیت این طرح را منوط به همکاری مردم و دستگاه های مرتبط دانست و اظهار داشت:رویکرد طرح شبنم در راستای حمایت مردمی، کاری فرهنگی برای افزایش دانش و تعیین اصالت کالا در حداقل زمان ممکن است.


پایان پیام/

کد خبر 318340

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha