اسرائیل و عربستان هم کاسه های دشمنی با ایران هسته ای

خبرگزاری شبستان: 23نوامبردر ژنو سوییس ایران و 1+5به توافقات اولیه ای درباره برنامه هسته ای ایران رسیدند.دراین گزارش به نه سوال رایج درباره ایران پرداخته ایم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان سایت اوراکل آنلاین امروز مطلبی با عنوان نه سوال را یج درباره ایران منتشر کرد.
این سایت خبری در گزارش امروز خود با اشاره به مذاکرات اخیر ایران و 1+5 در ژنو سوییس و با توجه به گستردگی بازتاب اخبار مربوط به این نشست و بخصوص ایران به سوالات مطرح غربی ها درباره ایران پاسخ داد. در این بین معرفی اجمالی از ایران در این سایت ارائه شده است.این سایت که بیشتر مخاطبانش دانش آموزان دبیرستانی هستند ایران را کشوری در خاورمیانه معرفی کرده است که ، دریای عمان و خلیج فارس در مرز جنوبی آن قرار گرفته و بزرگ‌ترین کشور در خاورمیانه پس از عربستان سعودی است.ایران جمعیتی بیش از 77 میلیون دارد. ایران از لحاظ قومی و زبانی تنوع دارد، با اسلام شیعه به عنوان مذهب رسمی و فارسی به عنوان زبان رسمی. دولت ایران ترکیبی از یک دموکراسی پارلمانی و حکومت دینی است . بالا‌ترین سمت این کشوررهبر دولت یا «مقام معظم رهبری.»است . در حال حاضر مقام معظم رهبری علی خامنه‌ای است، که از سال 1989 دراین سمت است .
اوراکل نیوز درباره مذاکرات اخیر ژنو گفت :
در بیست و سوم نوامبر، شش قدرت جهانی (ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به علاوه ایران به توافق موقت شش ماهه در مورد برنامه هسته‌ای ایران رسیدند.ایران نیز در عوض کاهش برنامه هسته‌ای خودرا اعمال کند. درمقابل نیزبرخی از تحریم‌های بین المللی ا (در اصل تحریم‌های تجاری) برداشته خواهد شد.
متوقف کردن برنامه های هسته ای ایران در شرایط فعلی پاسخی است که این سایت در باره توافقات ایران با گروه 5+1 مطرح کرده است .زیرا ایران موافقت کرده است که در طول شش ماه به غنی سازی 5درصد اکتفا کندو از غنی سازی اورانیوم 20درصد خودداری کند. خودداری از ایجادمراکز جدید غنی سازی و یا ادامه کار راکتور آب سنگین اراک بخش دیگری از تعهدات ایران به آژانس است که در این سایت ذکر شده است. همچنین جمهوری اسلامی از تولید پلوتونیوم (در سلاح‌های هسته‌ای استفاده می‌شود) خودداری می کند. ایران همچنین به افزایش نظارت توسط IAEA مانند دسترسی روزانه برای بازرسان و انتشار اطلاعات مشخص در مورد برنامه هسته‌ای ایران رضایت داد. با این حال، دوازده هزار سانتریفیوژ در ایران موجود است و ذخایر موجود اورانیوم غنی شده 20درصد ایران نیز به صورت اکسید در خواهد آمد. وبه جای دیگری حمل شود.
به گفته این سایت خبری و مطابق انچه در کشورمان نیز توسط وزیر امور خارجه ذکر شد ایران از لحاظ اقتصادی تحت تحریم‌های بین المللی است و با اقدام ایران برای کاهش برنامه هسته‌ای ، ایالات متحده و اتحادیه اروپا تحریم‌های خود بر صادرات پتروشیمی (مواد شیمیایی مشتق شده از نفت ایران)، طلا، سایر فلزات گرانب‌ها، و صنعت خودرو را بر خواهد داشت . علاوه بر این، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل متحد (متشکل از آمریکا، فرانسه، چین، روسیه و فرانسه) موافقت کردند که تحریم‌های هسته‌ای بیشتر بر ایران تحمیل نمی‌کند.
در این سایت به صورت تهدید آمیزی ذکر شده که اگر ایران مخفیانه به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد رییس جمهور امریکا اوباما به سرعت تحریم‌هارا بازیابی کرده و تحریم های سخت تری اعمال خواهد شد.
آنچه در گزارش اوراکل ان لاین جالب است واکنش این سایت به از سرگیری ارتباط ایران و آمریکا پس از 35 سال است .در این سایت آمده : این معامله به شرایط طرفینی که 35 سال ادامه داشته است پایان میدهد و این اولین بار در یک دهه است که ایران با کاهش سرعت برنامه هسته‌ای موافقت کرده است. از سوی دیگر تنها یک قرارداد مقدماتی طراحی شده تا مذاکره کنندگان پس از شش ماه بدنبال راه حل دائمی باشندو در واقع این مذاکرات تنها راه حلی مقدماتی برای کوتاه مدت است.
مهمترین قسمت گزارش واکنش این سایت به برخورد اسراییل با ارتباط این دو کشور است. این سایت که تحت تاثیر جو بین المللی حتی برای تعدیل شرایط برای نسل جوان انگلیسی زبان اقدامی نکرده است در گزارش خود آورده است :
اسرائیل (دشمن ایران از سال 1990) از این معامله موقت ایران و ایالات متحده ناراضی است نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو،نام این معامله را «اشتباه تاریخی» نامیده و ادعا کرد که اسرائیل با این تصمیم موافق نیست. علاوه بر این، عربستان سعودی، یک کشور اسلامی سنی، نگران قدرت رو به رشد ایران در خاورمیانه است. یک مقام عربستان سعودی اعلام کرد که «دولت سعودی در مورد این مذاکرات با ایران ناراضی بوده و از چشم انداز این معامله با ایران بسیار نگران است.

پایان پیام/

 

کد خبر 318789

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha