افزایش مقرری دانشجویان مشغول به تحصیل خارج از کشور

رییس سازمان امور دانشجویان از افزایش مقرری دانشجویان مشغول به تحصیل خارج از کشور خبر داد و گفت: مقرری این دانشجویان 10 تا 50 درصد افزایش پیدا می‌کند و از اول سال 93 اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری شبستان، مجتبی صدیقی، رییس سازمان امور دانشجویان در نشست خبری صبح امروز با اشاره به جذب دانشجوی بورسیه در سال‌های گذشته گفت: در بخش بورس خارج و داخل از پنج مسیر دانشجو جذب می‌کردیم که یک مسیر بر اساس فراخوان اعلام‌شده که مقطع ارشد با شرکت در این فراخوان می‌توانستند بر اساس ضوابط پیش‌بینی‌شده و طبق سوابق پژوهشی، اجتماعی و فرهنگی از طریق وزارت علوم بدون آزمون بورس داخل یا خارج شوند.

 

وی افزود: به دلیل کمبود اعتبارات اکثر این پذیرفته‌شدگان تبدیل به بورس داخل می‌شدند و در مقطع دکتری در دانشگاه‌های داخلی مشغول به تحصیل می‌شدند و تعداد اندکی به خارج از کشور اعزام می‌شد.

 

وی با بیان اینکه مربیان دانشگاه‌ها هم بر اساس مصاحبه به دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور بورس می‌شدند، خاطرنشان کرد: آیین‌نامه بورس مربیان به قوت خود باقی است و در آینده اصلاحاتی در آن صورت می‌گیرد.

 

به گفته وی، یکی دیگر از مسیرهای بورس بخشنامه شاهد و ایثارگران وزارت علوم و دانشگاه‌هاست که بر اساس معدل و فعالیت‌های آنها بررسی می‌شد و برای تحصیل دوره دکترای داخل به دانشگاه‌ها معرفی می‌شود.

 

صدیقی جذب دانشجوی دکتر پژوهش‌محور را از طریق بورس آخرین مسیر دانست و گفت: بر اساس ارتباط صنعت و یا سایر بخش‌ها با دانشگاه‌ها طی قراردادی دانشجویان به صورت بورس مشغول به تحصیل می‌شوند که در آغاز این کار هستیم و تعداد کمی نیز جذب شد‌ه‌اند.

حذف پذیرش دانشجو با سهمیه بورس بدون آزمون

 

وی با بیان اینکه تمام این مسیرها برای جذب دانشجو با بورسیه بدون آزمون صورت می‌گرفته است، اظهار کرد: باید فضای رقابتی موازی با فضای عادلانه را ایجاد کنیم، بر این اساس اولین سیاست ما این است هر فردی تمایل دارد در خارج از کشور با سهمیه بورس تحصیل کند باید از طریق آزمون دکتری سازمان سنجش شرکت نماید که یک گزینه ادامه تحصیل در خارج از کشور در دفترچه دکتری پیش‌بینی شده است.

 

صدیقی با تأکید بر اینکه برای ادامه تحصیل در خارج و داخل با استفاده از سهمیه بورس باید حتما افراد در آزمون سازمان سنجش شرکت کنند، خاطرنشان کرد: بحث خارج و داخل از یکدیگر جدا می‌شود و هر دانشجویی که در آزمون دکتری داخل شرکت می‌کند و یا در آزمون دکتری خارج از کشور شرکت می‌کند همان انتخاب می‌شود و چیزی تبدیل داخل به خارج نخواهیم داشت.

 

وی یادآور شد: نباید تغییر سیاست‌ها مشکلی برای افراد ایجاد کند و کلیه تعهدات از سوی دولت قبلی به قوت خود باقی است و این تغییر سیاست‌ها شامل تعهدات قبلی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه بورس به خارج از کشور نیاز به تعیین رشته‌ها دارد، خاطرنشان کرد: رشته‌های مورد نیاز که محدود هستند بزودی تعیین می‌شوند و از طریق سازمان سنجش اعلام می‌گردد.

 

وی با بیان اینکه این مسئله موجب می‌شود رقابت سراسری از طریق آزمون سالم‌تر باشد، اظهار کرد: این سیاست بهتر است تا اینکه وزارتخانه بخواهد برحسب گزینش مصاحبه و بدون آزمون به افراد سهمیه بورسیه دهد و سازمان امور دانشگاهیان حق گزینش در مسایل اخلاقی، اعتقادی افراد ندارد بلکه بحث تخصصی را دنبال می‌کند و گزینش مسایل اخلاقی و اعتقادی به عهده وزارت علوم است.

 

توسعه اعزام دانشجو برای انجام تحقیق به خارج از کشور

صدیقی با تأکید بر اینکه  اعزام دانشجویان دکتری برای دوره‌های کوتاه‌مدت به خارج از کشور توسعه پیدا می کند  گفت: برای تعامل بیشتر با دانشگاه‌های خارج از کشور برخی از دانشجویان با هماهنگی دانشگاه و استاد راهنما برای ادامه پژوهش و تحقیق به مدت شش ماه به خارج از کشور اعزام می‌شوند.

 

افزایش مقرری دانشجویان خارج از کشور

 

رییس سازمان امور دانشجویان به افزایش مقرری دانشجویان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: مقرری دانشجویان بورسیه خارج از کشور از سال 89 ثابت بوده است و طی بررسی‌هایی میزان 10 تا 50 درصد این مقرری از سال 1/1/93 افزایش پیدا می‌کند و این مسئله به تصویب کمیسیون اجتماعی دولت رسیده و در هیئت دولت هم مطرح خواهد شد.

به گفته وی، افزایش مقرری دانشجویان بورسیه داخل بستگی به افزایش اعتبارات دارد.

 

پرداخت دیون باقیمانده دانشجویان خارج و داخل کشور

صدیقی از پرداخت دیون باقیمانده به دانشجویان خارج و داخل کشور خبر داد و اظهار کرد: از سال 87 این دیون انباشته شده است و با ابلاغ اعتبار پنج میلیاردی کلیه دیون تا پایان سال 91 تسویه شد.

وی افزود: 1151 نفر دانشجوی بورس داخل و خارج از کشور دیون باقیمانده از سال 87 را نگرفته بودند که به حساب‌های آنها واریز شد.

بررسی مشکل وثیقه دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور

وی با اشاره به تسهیلات ارزی بانک مرکزی برای دانشجویانی که با هزینه شخصی خود مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور هستند، گفت: با دیوان محاسبات در حال گفت‌وگو هستیم تا مشکل وثیقه این دانشجویان حل شود تا بتوانند به راحتی ارز دریافت کنند.

ثبت نام 46 هزار دانشجو مشغول به تحصیل در خارج کشور در سامانه تسهیلات ارزی

صدیقی ادامه داد: تعداد 46 هزار دانشجوی ایرانی مقیم خارج از کشور در سامانه تسهیلات ارزی ثبت‌نام کرده‌اند که 29 هزار پسر و 17 هزار دختر هستند که 63 درصد متأهل و 37 درصد مجرد هستند.

وی افزود: 40 درصد در مقطع دکتری، 43 درصد در مقطع ارشد و مابقی در دوره‌های حرفه‌ای در خارج از کشور تحصیل می‌کنند.

وی با بیان اینکه تعداد بورسیه خارج از کشور 413 نفر است، خاطرنشان کرد: این دانشجویان در 27 کشور مشغول به تحصیل هستند.

 

صدیقی با بیان اینکه بیش از 500 دانشجو در این 17 کشور مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: بیشترین دانشجویان ایرانی که از تسهیلات ارزی استفاده می‌کنند مربوط به کشور مالزی، آمریکا و کانادا هستند و 88 درصد دانشجویان در 17 کشور تنها 12 درصد در 51 کشور دیگر تحصیل می‌کنند.

 

به گفته وی، 54 درصد دانشجویان مهندسی، 27 درصد دانشجویان علوم انسانی، 7 درصد علوم پایه، 6 درصد هنر و 4 درصد علوم زیستی دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور هستند.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 319082

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha