دکتر محمد هاتفی، معاون علمی هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره پیرامون برگزاری کرسی های نظریه پردازی برای نخستین بار در نمایشگاه بین المللی کتاب امسال به خبرنگار شبستان گفت: طرح تشکیل هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی از سال 82 مطرح شد و فعالیت جدی خود را از سال 84 آغاز کرد و توانست طی این چند سال قوام مبنایی خود را پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه پیش از این تصویر روشنی از حمایت از کرسی های نظریه پردازی وجود نداشت، گفت: اگر چه پیش از این در این باره جسته و گریخته حرفهایی زده شده بود اما طرح این موضوع به صورت گسترده و در قالب گفتمان های دانشگاهی همیشه با ابهاماتی روبرو بوده است.
معاون علمی هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، به عدم تمایل هیئت برای رسانه ای شدن به صورت جدی و عمومی در این چند سال اشاره کرد و گفت: هدف ما این بود با دستی پر رسانه ای شویم، خواسته های خود را بدانیم و بتوانیم برای سوال ها و چالش های موجود پاسخ واضح و مناسبی دهیم، اکنون این بستر فراهم شده است.
هاتفی برگزاری اجلاسیه کرسی ها در نمایشگاه کتاب را اقدام مناسبی برای ورود جدی به عرصه رسانه عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه مخاطبان اصلی نمایشگاه کتاب اعضای هیئت علمی ها، دانشجوها و افراد فرهنگی و علمی جامعه هستند بستر مناسبی فراهم شده تا ما از طریق برگزاری این اجلاسیه ها اعلام کنیم از نظریه ها و طرح ها استقبال و آمادگی خود را برای پاسخ به مسائل و چالش ها اعلام می کنیم.
وی کرسی های نظریه پردازی را به مثابه حلقه اعضای هیئت علمی و یا گروه علمی مدیریتی خواند و تصریح کرد: ما 19 کرسی در 19 رشته مختلف داریم که هر کرسی متشکل از یازده عضو است، کار اصلی این کرسی ها این است که طرح نامه و نظریه های مدعی نوآوری را بررسی کنند و به آن امتیاز بدهند.
معاون علمی هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی ادامه داد: در هر گروه پنج داور و پنج ناقد از متخصصان در همان حوزه حضور دارند و بنا بر ضوابط و قوانین هر دانشگاه می تواند حداکثر دو عضو در کرسی ها، یک نفر در تیم داوری و یک نفر هم در تیم ناقدان داشته باشد.
هاتفی پیرامون چگونگی برگزاری این کرسی ها در نمایشگاه کتاب گفت: این جلسات همانند جلسات دفاعیه رساله اجرا می شود، به این معنی که پس از ارائه طرح توسط نظریه پرداز، ناقدان به نقد و بررسی طرح می پردازند و تفاوت آن را از نظر ادبیات و تفاوت با نظریه های موجود و غیره بررسی می کنند اما وارد حوزه امتیازدهی نمی شوند و بعد تیم داوری هم بدون نقد، اگر سوالی باشد آن را مطرح می کنند و سپس امتیاز مورد نظر خود را به طرح اعلام می کنند.
وی ادامه داد: در جلسه اول اجلاسیه ها، به طرح نامه ها امتیاز داده نمی شود و برای نظریه پردازها این امکان وجود دارد که پس از جلسه اول یا همان پیش اجلاسیه، نقدهای وارده را اصلاح کنند و طرح نهایی خود را در روز اجلاسیه ارائه نمایند.
معاون علمی هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی به درجه بندی امتیازات اشاره کرد و گفت: در درجه بندی امتیازات، اگر فردی از صد امتیاز، 50 امتیاز بدست آورد یعنی طرح نامه او قبول شده است و کسب امتیاز 50 تا 70 به معنی رتبه متوسط، 70 تا 80 به معنی رتبه خوب، 80 تا 90 به معنی رتبه خیلی خوب و 90 تا صد به معنی رتبه عالی است.
هاتفی با اشاره به اینکه برخی از موضوعات اجلاسیه برای نخستین بار در نمایشگاه مطرح می شود، تصریح کرد: هدف هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره، برگزاری 10 اجلاسیه در نمایشگاه بین المللی کتاب امسال است که از این 10 موضوع، برخی از طرح نامه ها برای نخستن بار مطرح می شود و در واقع همان پیش اجلاسیه است، برخی اجلاسیه و امتیازدهی طرح است و برخی هم همچون نظریه "ابتناء" امتیازدهی شده و تنها بار دیگر برای عموم مطرح می شود.
وی به چند موضوع از این اجلاسیه ها اشاره کرد و گفت: اجلاسیه طرح نامه در حوزه منطق، با عنوان "هنر استدلال" از دانشگاه علامه طباطبایی، پیش اجلاسیه "الگوی نظام گفتمانی استحاله ای" طرح مشترک از دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، "سیالیت و نامیرایی اسطوره های ایرانی" از دانشگاه تربیت مدرس، "نظریه ابتناء" از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و "تحول در نظام متوسطه" از دانشگاه تهران از موضوعات کرسی هایی است که امسال در نمایشگاه کتاب تهران برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما