به گزارش خبرنگار شبستان،عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری که در مجتمع فرهنگی شفق برگزار شد با اشاره به گزارش عملکرد 100 روزه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ما هزینههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی فراوانی برای مبارزه با مواد مخدر پرداخت میکنیم و همچنین شهدای زیادی را در این راه تقدیم جامعه کردیم ولی با تمام این وجود همچنان از قاچاقچیان مواد مخدر عقب هستیم.
وی ادامه داد: هزار میلیارد دلار گردش مالی قاچاق مواد مخدر در دنیا است که این رقم بالا وسوسه انگیز بوده و قدرت ریسک را بالا میبرد از طرفی کشور ما از نظر جغرافیایی با کشوری همسایه است که 209 هزار هکتار زمین آن درگیر کشت مواد است و با تولید 6 هزار تن مواد مخدر تأمین کننده اصلی آن در جهان است.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی ما و قرارگرفتن کشو مان در همسایگی افغانستان طبیعی است ما هزینههای زیادی را در راستای مبارزه با مواد مخدر بپردازیم.
وی با بیان اینکه کشور افغانستان 209 هزار هکتار از زمینهای خود را اختصاص به کشت مواد مخدر داده است، افزود: نزدیک به 6 هزار تن مواد مخدر جهان را تأمین میکند.
رحمانی فضلی در ادامه خاطرنشان کرد: با وجود اقدامات پیشگیرانه و همکاریهای بینالمللی در این امر ولی کماکان مصرف مواد مخدر رو به رشد و تعداد معتادان در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه سطح آشنایی مردم با مواد صنعتی روانگردان بسیار پایین است، تصریح کرد: در حوزه مواد مخدر صنعتی و روانگردان مردم ما اصلا با روش استعمال و مصرف آن آشنایی ندارند و به همین دلیل دچار بیماریهای سهمگینی میشوند به طوری که از این مواد در زمینههای افزایش و کاهش وزن، مشکلات جنسی و مشکلات روحی و روانی استفاده میکند، بنابراین ما باید تلاش کنیم در جامعه اسلامی با این موضوع برخورد جدی داشته باشیم.
وزیر کشور با اشاره به عرضه مواد مخدر، روانگردان و پیشسازها طی سهماهه شهریور، مهر و آبان اظهار کرد: برآیند عملکرد دستگاههای مقابلهای اعم از انتظامی، اطلاعاتی، امنیتی و قضایی طی سهماهه اخیر در سال جاری نشان از پیشرفتهای کیفی و دستاوردهای کمی در حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر، روانگردانها و پیشسازها در کشور دارد.
انجام 555 مورد عملیات مسلحانه طی سهماهه اخیر
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از انجام 555 مورد عملیات و درگیری مسلحانه طی سهماهه اخیر با عوامل عرضه و قاچاق مواد مخدر خبر داد و گفت: رشد 22 درصدی در مقایسه با سهماهه پیش از آن و نیز انهدام 965 باند، گروه و شبکه، تهیه و توزیع مواد مخدر و روانگردانها با رشد 30 درصدی به نسبت سهماهه قبل روند مطلوبی را در این حوزه نشان میدهد.
وی همچنین از انهدام 92 لابراتوار تولید شیشه در کشور طی سهماهه اخیر در سال جاری و کشف و ضبط بیش از 166 تن انواع مواد مخدر در کشور خبر داد و افزود: حدود 12 درصد نسبت به سهماهه قبل از آن افزایش داشته است.
وی همچنین انتقال مقابله با عرضه مواد مخدر از عمق کشور به نقطه صفر مرزی، اقدامات مقابلهای مؤثر در مبادی خروجی کشور به منظور شناسایی، کشف و ترانزیت مواد مخدر و جلوگیری از انتقال مواد مخدر و روانگردانها از فرودگاههای بینالمللی ایران به خارج از کشور را از جمله اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در 100 روز اخیر برشمرد و افزود: در طی این 100 روز طرحهای مستمری جهت پاکسازی 900 نقطه آلوده در استانهای خراسان شمالی، تهران، مازندران، کرمان و غیره صورت گرفته و همچنین 11 هزار نفر مرد و 323 زن از معتادان متجاهر و بیخانمان جمعآوری و بیش از 4 تن مواد مخدر نیز کشف شده است.
فزایش 14 درصدی دستگیری متهمان جرایم مواد مخدر
وی از افزایش 14 درصدی دستگیری متهمان جرایم مواد مخدری طی سه ماه اخیر خبر داد و افزود: 82 درصد از دستگیریها به متهمان جرایم قاچاق مواد مخدر اختصاص داشت.
وی با بیان اینکه از جمله اقدامات اثربخش در 100 روز گذشته اجرا و پیگیری راهبرد بینالمللی بر اساس شکلبندی جدیدی از مناسبات نظیر تحرک ارتباطات 2 و چندجانبه، گسترش ابتکار عمل در نهادها، ساختارها و تنظیمات منطقهای و بینالمللی میباشد، خاطرنشان کرد: در این ارتباط میتوان به تلاشها در خصوص ترسیم شرایط جدید در عرصه بینالمللی از طریق مبادله هیئتها و امضای اسناد همکاری انعکاس هدفمند تلاشها و اقدامات ایران، شرکت در همایشها و سمینارهای منطقهای و بینالمللی به منظور تدوین مواضع و تعقیب منافع و انتقال تجارب نهایتا زمینهسازی لازم برای جذب اعتبارات و کمکهای فنی اشاره کرد.
وی با اشاره به اهم اقدامات بینالمللی در داخل کشور در 100 روز اخیر تصریح کرد: ما پیشنویس یادداشت تفاهم همکاری مبارزه با مواد مخدر میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان را تهیه و ارسال کردیم و از مسئولان ستاد در پاسخ به دعوت مقامات تاجیکستان را هم تنظیم کردیم.
وی با بیان اینکه 80 درصد بخش خصوصی شامل نهادهای مردمی و انجیاوها میباشد، تصریح کرد: رویکرد ما در امر مبارزه با مواد مخدر یک رویکرد اجتماعیمحور است و به هر میزانی که سطح آگاهی مردم با موضوع مواد مخدر و روانگردانها افزایش یابد قدرت پیشگیرانه ما نیز در اقدامات بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه ما جلسهای را با نمایندگان سازمانهای مردمنهاد فعال حوزه درمان و کاهش آسیب و پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر را برگزار کردیم، خاطرنشان کرد: حدود 80 درصد درمان معتادان در کشور توسط بخش خصوصی و سازمانهای مردمنهاد در قالب 1208 سمن در حال انجام است.
80 درصد از مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد پلمپ شدند
وی ادامه داد: در راستای اجرای دقیق دستورالعمل برخورد با مراکز غیرمجاز درمان و کاهش آسیب در طول سه ماهه سال جاری 80 درصد از کل مراکز غیرمجاز (1156 مرکز) تعطیل و یا در چرخه استانداردسازی و اخذ مجوز قانونی قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه پیشنویس نهایی سند درمان و حمایتهای اجتماعی کشور تصویب شد گفت: کارگروه ویژه بازنگری سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد در سومین سال اجرای آن با هدف احصاء موانع، چالشها، مشکلات اجرای سند و بررسی و پایش میزان اثربخشی اقدامات در طول دو سال گذشته تشکیل و انجام شده است.
وی با اشاره به تغییر مسیر مواد مخدر از خشکی به دریا خاطرنشان کرد: هماکنون بخش اعظمی از ترانزیت مواد مخدر که قبلا از طریق ایران انجام میشد امروزه از طریق دریا صورت میپذیرد که در این زمینه سازمان ملل همکاریهای خوبی با ما داشته است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در حوزه مقابله ۸۰درصد مناطق مرزی را تحت کنترل داریم و درمرزهای شرقی کشور به جز 250 کیلومتر که آن هم تا تابستان سال آینده تحت کنترل در میآید بقیه مرزها در نظارت ما قرار دارد، از طرفی بخش اعظم ترانزیت مواد مخدر به سمت راههای دریایی رفته و اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور و سپس ترانزیت است.
کمتر از 50 درصد بودجه اعتیاد تخصیص یافت
رحمانی فضلی در مورد بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال ۹۲ حدود 135 میلیارد تومان بودجه به این حوزه اختصاص یافته اما اکنون کمتر از 50 درصد آن تخصیص یافته است که امیدواریم خیرین و مردم وارد عرصه شوند و گرنه با این اعتبارات به جایی نمیرسیم.
پایان پیام/
نظر شما