اتکا به پول نفت نرخ تورم را بالا برد

خبرگزاری شبستان: رییس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در مورد نفت ایران با دو پدیده کاهش در فروش و کاهش در تولید روبرو هستیم که لازم و ملزوم یکدیگر نیستند، گفت: اتکا به پول نفت نرخ تورم را بالا می برد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در همایش نفت، توسعه اقتصادی و اقتصادی اسلامی؛ ایران را جزء برترین ذخایر نفتی دنیا دانست که در نیمه اول عمر خود بسر می‌برد.

وی تصریح کرد: این روزها کشورهایی که مصرف‌کننده نفت جهان هستند مانند آمریکا به دنبال قطع وابستگی از نفت و استفاده از جایگزین‌های آن هستند اما نمی‌توانند وابستگی خود را به صورت کامل از فرآورده‌های فرآوری‌شده نفت قطع کنند.

وی تصریح کرد: با همین موضوع ما می‌توانیم از نفت بهترین استفاده را داشته باشیم.

این نماینده مجلس تصریح کرد: استفاده از نفت خام کم‌بهر‌ه‌ترین نوع استفاده از این نعمت خدادادی است و اگر طبق آنچه پیش‌بینی شده است تا سال 1404 سه میلیون بشکه از نفت خود را به حالت بهره‌وری برسانیم باز هم نتوانستیم به صورت کامل از این نعمت استفاده کنیم زیرا اگر بتوانیم به صورت کامل از این محصول بهره‌وری کنیم 10 برابر تا 100 برابر ارزش افزوده محصول نصیب خودمان می‌شود.

مصباحی‌مقدم افزود: در حال حاضر در مورد نفت ایران با دو پدیده کاهش در فروش و کاهش در تولید روبرو هستیم که لازم و ملزوم یکدیگر نیستند. عدم سرمایه‌گذاری در چاه‌های نفت باعث کاهش در تولید شده است و عامل دیگر این است که ذخیره نفتی کشور محدود است به همین دلیل به صورت کامل تولید نمی‌شود.

وی با اشاره به ارزی که نفت وارد کشور می‌کند، گفت: نباید از این درآمد در مصارف جاری بودجه دولت استفاده شود بلکه باید مسایل عمرانی از این مسئله بهره برد.

وی با اشاره به اینکه در دوران تحریم‌ها طی دو سال اخیر آموختیم چگونه از اقتصاد بدون نفت بهره ببریم، افزود: اتکا به بودجه نفت باید کاهش پیدا کند زیرا آنچه طی سالیان گذشته به دلیل اتکا به فروش نفت در کشور حادث شده همواره اقتصاد را در بحران نگه داشته است و نرخ تورم را بالا برده، رکود تورمی ایجاد کرده است.

مصباحی‌مقدم در پایان گفت: در سال 91 و 92 به دلیل تحریم‌های نفتی اتکای ما به فروش نفت به بیش از 50 درصد کاهش یافت اما اگر در سال 93 تحریم‌ها از بین رفت نباید دوباره اتکا به نفت ما تشدید شود بلکه باید به سمت تولیدات ملی رفته آنها را ارتقا دهیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 319296

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha