تدوین منشورحقوق دانشجویی/حضوررییس جمهور درروزدانشجودر یک دانشگاه

خبرگزاری شبستان:معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از تدوین آیین نامه منشور حقوق دانشجویی برای دانشجویان خبر داد و گفت:رییس جمهور در روز دانشجو در یکی از دانشگاه ها حضور می یابد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری شبستان، سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی در نشستی خبری صبح امروز خود که در این وزارت خانه برگزار شد گفت:علوم دینی مسیر درست فرهنگی را به ما نشان می دهد و با اتکا به دانش می توانیم در مسیر درست پیشرفت گام برداریم.
وی افزود:هرچه پیوند اجتماعی میان گروه های مختلف افزایش پیدا کند جامعه مسیر پیشرفت بهتری را خواهد داشت.


وی با بیان اینکه شعار بنده در امور فرهنگی "مشارکت، نشاط و امید " است اظهار کرد: باید امید و مشارکت را تقویت و افزایش دهیم.

 


هاشمی از تدوین منشور حقوق دانشجویی خبر داد و خاطر نشان کرد: آنچه که در این منشور آمده است، از بدو ورود دانشجو به دانشگاه به او آگاهی از حقوق خود داده می شود و دانشجو میداند از چه مسیری حقوق خود را پیگیری کند، با این حرکت اعتماد سازی تقویت و نشاط و رشد علمی را می توانیم شاهد باشیم.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تصریح کرد: در حال حاضر از تعدادی از پژوهشگران خواسته‌ایم در این مسیر مطالعه و زمینه را برای تدوین این منشور آماده کنند تا منشور حقوق دانشجویی تصویب و ابلاغ شود.
وی افزود: نگاه ما نگاه تثویت قانون مندی و مداری در جامعه است، دفاع از حقوق گروه های مختلف با شناختن افراد از قانون و حقوق خود میسر می شود.
هاشمی با بیان اینکه به این وسیله تعارضات احتمالی بین دانشگاه و دانشجویان نظام مند شده و به حداقل می‌رسد گفت: امیدواریم تا چهار الی پنج ماه آینده پیش نویس منشور حقوق دانشجویی آماده و برای ابلاغ به دانشگاه ها تصویب و ارجاع شود.


وی ادامه داد: باید در دانشگاه بستری را فراهم کرد تا گروه های مختلف در مشارکت نقد و نقادی حضور یابند و فرهنگ و الگو نقد پذیری را افزایش دهیم که مستلزم در چهارچوب قانون تمام سلایق مختلف حضور یابند و دانشگاه باید عرصه برای تمرین نقد، پرسشگری و خودسازی باشد.


وی با تاکید بر اینکه رویکرد ما ایجابی است نه سلبی تصریح کرد:باید تفاوت دیدگاه ها را در دانشگاه ها به رسمیت شناخت.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزیرعلوم حذف کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها را ضربه به نظام دانست و تصریح کرد: کرسی ها آزاد اندیشی درگیر مسایل اداری شده است وشاید آیین نامه اصلاح شود.


وی افزود: برگزاری این کرسی‌ها که مورد تاکید مقام معظم رهبری است تا حدودی از روح خود فاصله گرفته، آنچه که اتفاق افتاده شاید از نظر کمی قابل توجه باشد اما باید از لحاظ کیفیت نیز تقویت شود وما از همکاران گذشته تقدیر می‌کنیم اما احساس می‌کنیم که برای تحقق عینی این مسئله باید تلاش بیشتری شود.

 
هاشمی  با تاکید بر اینکه تقویت فضای آزاد اندیشی و کرسی های آزاد اندیشی بخشی از شاخص های دانشگاه اسلامی است اظهار کرد:حرکت به سمت دانشگاه آزاد اندیشی حرکت به سمت دانشگاه اسلامی است و تقویت فرهنگ دینی را در پی دارد.


وی کرسی‌های آزاد اندیشی را محل آموزش، تولید ایده و خلاقیت فکری عنوان کرد و گفت: فعالیت دانشجویی یک ضرورت است و ما موافق دانشگاهی نیستیم که تنها کلاس درس در آن برگزار می‌شود.


معاون فرهنگی وزیر علوم درباره تغییر در مدیران زیر مجموعه خود تصریح کرد: تغییر مدیران یک هدف یا ضرورت نیست؛ بلکه یک ابزار است و ما زمانی به سمت تغییرات می‌رویم که احساس کنیم ضروری است.


وی تاکید کرد: تاکنون هیچ تغییری در ستاد معاونت فرهنگی انجام نشده و من هیچ اصراری هم به تغییر آن ندارم.


هاشمی در باره ی بودجه فرهنگی در لایحه بودجه سال 93 اظهار کرد: لایحه بودجه 93 به تازگی تدوین شده است و امیدواریم بودجه فرهنگی افزایش پیدا کند و تلاش بر این بوده است که بودجه مناسبتر ی را برای فعالیت های فرهنگی در نظر گرفته شود.

 

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم درباره برخی حاشیه‌ها درباره برگزاری جشنواره فارابی اظهارکرد: در بحث جشنواره فارابی به دلیل برخی ناهماهنگی‌های قبلی و بدهی‌ها برگزاری جشنواره به تاخیر افتاده که پس از تصمیم گیری تا دو هفته آینده زمان دقیق برگزاری را اعلام خواهیم کرد.


وی با اشاره به 16 آذر روز دانشجو خاطر نشان کرد: بخشنامه ای را به کلیه دانشگاه ها برای برگزاری فعالیت در آستانه 16 آذر ابلاغ کرده ایم تا بیشتر تصدی گری بر عهده دانشجویان باشد .


هاشمی همچنین از حضور رییس جمهور در مراسم 16 آذر در یکی از دانشگاه‌های کشور خبر داد و گفت: از رییس جمهور برای شرکت در مراسم روز دانشجو که باعث ایجاد اعتماد و همدلی بین دانشجویان و مدیریت اجرایی دولت می‌شود دعوت کردیم که تا دو روز آینده تکلیف این موضوع مشخص شده و امیدواریم که حضور رئیس جمهور را در یکی از دانشگاه‌ها داشته باشیم.


وی درباره ی تفکیک جنسیتی اظهار کرد: تفکیک جنسیتی دانشگاه ها در همه دنیا مرسوم است اما در مورد تفکیک جنسیتی میان دانشجویان آقا و خانم ما اعتقاد داریم تعاملات در دانشگاه باید بر اصل موزاین شرعی و دینی باشد اما ما به دانشجویان در دانشگاه ها اعتماد داریم و رعایت موازین شرعی یک اصل است، و مبنای ما ضوابط مصوب و قانون است و در حوزه تفسیر قانون باید از نگاه های بسته و سلیقه ای پرهیز کرد چرا که موجب بی اعتمادی می شود.


معاون فرهنگی وزیر علوم تاکید کرد: با روش ابلاغ بخشنامه و الزام های غیر ضروری و تفسیر یک سو شکاف میان دانشجو و مدیران به وجود می آید و ما به هدف خود نخواهیم رسید.


هاشمی با بیان اینکه باید انتشار نشریات در دانشگاه ها افزایش پیدا کند اظها رکرد: انتشار نشریات موجب پویایی و اثر گذاری در دانشگاه ها می شود که باید به لحاظ کیفی و کمی گسترش پیدا کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 319547

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha