اتفاقات خاورمیانه، نتیجه عملکرد انسان‌هایی است که خود ساخته نیستند

دکتر خرمشاد در دیدار با رئیس دانشکده مطالعات بودیسم گفت: اتفاقات خاورمیانه، به دلیل نوع عملکرد انسانهایی است که خود ساخته نیستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار با رئیس دانشکده مطالعات بودیسم و هیات شرکت کننده در دومین نشست گفتگوی دینی«نقش ادیان در رفع خشونت و کاهش آلام جوامع بشری» گفت: اتفاقات خاورمیانه، به دلیل نوع عملکرد انسانهایی است که خود ساخته نیستند.

هیأت شرکت‌کننده در دومین نشست گفتگوی دینی ‌«نقش ادیان در رفع خشونت و کاهش آلام جوامع بشری» که از دانشگاه کلانیا سری‌لانکا به تهران سفر کرده‌اند، روزگذشته با دکتر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار دکتر خرمشاد با اشاره به تحولات منطقه گفت: اتفاقاتی که در کشورهای خاورمیانه در حال وقوع  است، متأسفانه به دلیل نوع عملکرد انسانهایی است که خود ساخته نیستند و عملکرد آنها منجر به خشونت توده‌های مردم شده است. رنجی که امروز مردم بحرین، یمن یا لیبی به دلیل اعمال خشونت می‌کشند، رنجی است که انسانها را متأثر می‌کند.

دکتر خرمشاد یکی از ریشه‌های خشونت در جهان را جهل و عدم آشنایی یکدیگر  برشمرد و افزود: در آغاز قرن 21 تصور می‌ شد فضای ناشی از سلطه مدرنیته اهمیت و کارکرد دین را خواهد کاست، این در حالی است که امروز در قرن 21 شاهد هستیم که چقدر دین بیش از گذشته برای زندگی انسان حائز اهمیت است.

وی افزود: در بازگشت دین به عرصه زندگی بشر یکی از کشورهایی که در این زمینه پیشرو بوده ایران است، زیرا در ربع آخر قرن بیست در اوج دین ستیزی، انقلابی شکل گرفت که از آن به انقلاب خدا یاد شد.دکتر خرمشاد با اشاره به آموزهای مشترک بین اسلام و بودیسم گفت: آموزه‌های بودا و اسلام در جاهایی مثل خودسازی به هم نزدیک می‌ شود. اسلام امروزه باعث تحولات عظیم در کشورهای اسلامی شده که این همان توجه به دو ساحتی بودن اسلام است.بنابر گزارش اداره‌کل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پروفسور گناناراتانا، رئیس دانشکده مطالعات بودیسم هم در این دیدار گفت: در متون مقدس مسلمانان و بودیزم شما می ‌توانید نکات مشترکی را ببینید. هدف انسان در هر دو متن یکی است. کمک به دیگران به ما بودائیان مثل شما توصیه شده است. روش صحیح زندگی کردن و هدف غایی پایان رنج است.رئیس هیات بودایی با اشاره به اینکه اسلام دین حق است، گفت: وقتی به اسلام نگاه می‌کنم اشتراکاتی را با بودیزم می‌‍‌ یابم. اگر ما بخواهیم معتقد باشیم باید به پیروان ادیان (مؤمنین) احترام بگذاریم.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 31980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha