به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دانشگاه گیلان در بیانیهایی به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو آورده است: در این خط استوار مقاومت و جهاد ملی و میهنی حوادث مهمی رخ دادهاند که هر یک سرآغازی برای وحدت و همبستگی و سرانجام پیروزی انقلاب در 22 بهمن سال 1375 شدند. در این حوادث هر چند عده زیادی به شهادت رسیدند یا متحمل زندان و شکنجه شدند؛ امّا هرکدام سرچشمه خیر و موفقیت در گرفتن سرنوشت کشور شدند. از جمله این حوادث، حادثه 16 آذر سال 1332 بود. در این روز، در ادامه مخالفتها، دانشجویان علیه برقراری روابط سیاسی ایران و انگلیس و حضور ریچارد نیکسون (رئیس جمهور وقت امریکا) در ایران دست به تظاهرات اعتراضی زدند؛ تظاهراتی که به خاک و خون کشیده شد؛ در نتیجه سه تن از دانشجویان به نامهای مصطفی بزرگنیا، مهدی شریعت رضوی و احمد قندچی شهید و عدهای نیز مجروح شدند.
پس از این اتفاق از 16 آذر به عنوان یکی از عوامل پیروزی انقلاب یاد میشود و شهدای دانشجو همواره نه تنها مورد تکریم و احترام بودهاند؛ بلکه سرمشق و الگوی مبارزه با استبداد و استعمار شده اند؛ بدین ترتیب بود که 16 آذر مبدل به یکی از روزهای مهم و تأثیر گذار در بزرگترین رخداد قرن یعنی پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شد.
در ادامه بیانیه آمده است: 16 آذر علاوه بر اینکه نماد دانش و عینیت بخشیدن به آرمان های بلند انقلاب و روز ارج نهادن به دانشجو و نمایش قدرت علمی دانشجویان و فتح قلههای بلند علم و معنویت است. نماد استعمار ستیزی دانشجوی ایرانی نیز هست. بدین ترتیب قشر دانشجو در جایگاهی قرار میگیرد که اقشار دیگر جامعه از آنان بعنوان چراغ راه و مسیر هدایت یاد میکنند، چراغی که در مراحل دشوار پس از پیروزی انقلاب تا به امروز به فضل الهی و رهبریهای خردمندانه رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیت الله خامنهای (دامه ظله العالی) همچنان پرفروغ و درخشان باقی مانده است. نظیر حضور در عرصههای پرشکوه 8 سال دفاع مقدس، پیشرفتهای دارویی، پیشرفتهای هستهای، پیشرفتهای فضایی، پیشرفتهای نظامی، موفقیتهای سیاسی، حضور هوشمندانه و مقاومت تحسین برانگیز در برابر ترفندهای دشمن مخصوصاً جنگ نرم و خزنده دوران اخیر با حضور و مشارکت فعال دانشجویان میسر شده، موجب یأس و نومیدی اردوگاه دشمن شده است.
همچنین این بیانیه اضافه میکند: به یمن پیشرفتهای بدست آمده از انقلاب اسلامی امروزه خواسته یا ناخواسته اکثریت نسل جوان ما تحصیلات دانشگاهی را تجربه کردهاند و چراغ علم و دانش همواره در روزگار ما به دست دانشجویان توانگر بوده است. مطابق بیانات بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره)، دانشگاه کارخانه انسان سازی است و رسالت اصلی دانشگاه اسلامی، تربیت انسان است و هدف اساسی دانشجو، رسیدن به کمالات والای انسانی است. در فرع این تربیت انسانی، دانشجوی مسلمان دو وظیفه مهم دیگر بر عهده دارد: نخست اینکه کوشش کند تا به بالندگی علمی، آموزشی و پژوهشی برسد و جامعه دانشگاهی را سیراب کند و رسالت دیگر او هنگامی است که وارد جامعه شده و با رویدادها و مناسبات اجتماعی و سیاسی مواجه میشود دانشجو باید در قبال سرنوشت جامعه با کوله باری از تعهد و دانش، به نقادی و اصلاح بپردازد. گزاردن این دو وظیفه، تامین آیندهای آباد برای خود و جامعه است.
دانشگاه گیلان در پایان این روز مبارک را به تمامی دانشجویان استان گیلان که استانی است واجد سابقه پر بار علم و اخلاق، با هر فکر و سلیقهای تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد: اساتید دلسوز و کارکنان این دانشگاه از پس مسولیت سنگین هموار کردن مسیر تحول علمی و اخلاقی دانشجویان برآیند و امکاناتی فراهم آورند تا این جوانان مستعد و آماده برای ایران عزیز در عرصه ی علم، دانش، آزادی و آزادگی غرور آفرینی کنند.
پایان پیام/
نظر شما