به گزارش خبرنگار شبستان، بابک دینپرست، معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشستی خبری با اشاره به آمار جدید پزشکی قانونی کشور در مورد فوتشدگان مواد مخدر گفت: طبق اعلام آخرین آمار پزشکی قانونی در هفت ماهه سال جاری 1627 نفر به دلیل سوء مصرف مواد مخدر فوت کردند که از این تعداد 1511 نفر مرد و 116 نفر زن بودند که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد کاهش داشته است.میتوان گفت روزانه هشت نفر در کشور به علت سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند.
استان های تهران و اصفهان بیشترین مرگ و میر ناشی از مواد مخدر
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه بیشترین مرگ و میر مربوط به استان های تهران و اصفهان بود، افزود: کمترین مرگ و میر مربوط به مواد مخدر نیز به استانهای خراسان و هرمزگان اختصاص داشت.
دین پرست خاطر نشان کرد:طبق اعلام پزشکی قانونی کشور در سال 91 سه هزار و 56 نفر به علت سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده بودند که هماکنون این آمار 15 درصد کاهش را نشان میدهد.
75 درصد از معتادان بالای دیپلم
وی اظهار کرد: طبق طرح شیوعشناسی اعتیاد در سال 91، 53 درصد از معتادان شاغل، 63 درصد متأهل و 75 درصد دیپلم به بالا بودند.
وی با بیان اینکه تأهل، تحصیلات و شغل سه عامل مهم و مؤثر در مقابله با مواد مخدر میباشند، خاطرنشان کرد: اولین عامل مرگ و میر غیرطبیعی در کشور تصادف و دیگری مواد مخدر میباشد.
دین پرست با اشاره به میزان اشتغالزایی معتادان بهبودیافته تصریح کرد: سازمان بهزیستی برای 25 هزار نفر و کمیته امداد برای 10 هزار نفر از معتادان بهبودیافته اشتغالزایی کردند و همچنین 13 هزار نفر نیز تحت آموزش فنی و حرفهای قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه 700 میلیون تومان اعتبار در حوزه پیشگیری و درمان به سازمانهای مردمنهاد اختصاص یافته است، افزود: همچنین 650 واحد مسکونی نیز برای معتادان بهبودیافته جانمایی شد که 126 نفر موفق به دریافت واحدهای مسکونی خود شدند.
شناسایی 1158 مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد
وی همچنین از شناسایی 1158 مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد 998 مرکز ساماندهی، 60 درصد پلمپ و برای 486 مرکز نیز زمینه اخذ مجو زصادر شده است.
وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در راستای پخش برنامههای ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: صدا و سیما به عنوان برترین و بالاترین رسانه در کشور میتواند بیشترین همکاری را با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته باشد ولی متأسفانه این سازمان در کلام همکاری میکند ولی در عمل هیچ همکاری با ما نداشته است.
وی با اشاره به آمار ایدز در کشور تصریح کرد: از سال 1365 تاکنون میانگین ایدز از طریق اعتیاد تزریقی در کشور 68 درصد بوده است که در سال 91 این میزان به 52 درصد کاهش یافته است.
بازنگری و اصلاح سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد
دینپرست با اشاره به بازنگری و اصلاح سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد، تصریح کرد: این سند با هدف بررسی موانع و مشکلات موجود در روند تحقق برنامهها، روند اجرایی پروژههای مصوب توسط دستگاهها، رفع خلاءها و نواقص سند و پیشبینی ساز و کارهای لازم برای پایش و ارزیابی میزان اثربخشی فعالیتها در قالب کارگروهی با حضور نمایندگان دستگاههای فرهنگی و پیشگیری در حال بحث، بررسی و اصلاح است.
وی از نهایی شدن بیمه درمانی معتادان تا دو هفته آینده خبر داد و گفت: قولهایی به ما دادهاند که در جلسه شورای عالی بیمه که تا دو هفته دیگر برگزار خواهد شد، تعرفههای مربوط به درمان اعتیاد ابلاغ میشود.
وی در ادامه گفت: برخلاف سال گذشته که به تعداد اندکی از دستگاهها اعتبار اختصاص یافت، در سال جاری هشت دستگاه دیگر نیز به این دستگاهها اضافه شده و بر این اساس دستگاههای دریافت کننده اعتبارات و پیشگیری شامل وزارتخانههای بهداشت و درمان، علوم و تحقیقات، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمانهای بهزیستی، زندانها، تبلیغات اسلامی، جمعیت هلالاحمر، دانشگاه پیامنور، دانشگاه آزاد، نیروی مقاومت بسیج، کمیته امداد و بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
مدیرکل کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ستاد امسال بودجهای بالغ بر 20 میلیارد تومان را به حوزه فرهنگی و پیشگیری 15 دستگاه مرتبط فرهنگی اختصاص داده است.
وی با ارائه گزارش عملکرد حوزه فرهنگی و پیشگیری اداره کل کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد، گفت: اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در مقابل تهدیدات و آسیبهای ناشی از مواد مخدر و روانگردان در بهرهگیری از امکانات دولتی و غیردولتی با تاکید بر تقویت باورهای دینی مردم و اقدامات فرهنگی، هنری، ورزشی، آموزشی و تبلیغاتی در محیطهای خانواده، کار، آموزش و تربیت در مراکز فرهنگ عمومی شکل گرفته است.
دینپرست با اشاره به سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد خاطر نشان کرد: هدف نهایی از تدوین این سند، کاهش میزان بروز اعتیاد به مواد اعم از گرایش به مصرف، مصرف آزمایشی، مصرف کارگاهی و سوء مصرف و وابستگی است و مقرر شده حداقل 40 درصد از جمعیت کشور تحت پوشش برنامههای استاندارد پیشگیری در طول برنامه پنجم توسعه یعنی از سال 90 تا 94 قرار بگیرند.
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدرتصریح کرد:ما به اجرای طرح آزمایشی بسیج مبارزه همه جانبه با اعتیاد، موادمخدر و روانگردانها به منظور آگاهسازی و اطلاعرسانی، ایجاد فرهنگ ضد اعتیاد و کاهش نرخ بروز آن در بین عموم مردم در راستای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد در استانهای اصفهان (فلاورجان)، تهران (شهر قدس)، کرمانشاه (هرسین)، مازندران (قائم شهر) و همدان (ملایر) کمک کردیم.
پایان پیام/
نظر شما